Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

20 van de ongeveer 7.000 varkens omgekomen bij brand in Poortvliet

20 van de ongeveer 7.000 varkens omgekomen bij brand in Poortvliet

POORTVLIET - Bij de uitslaande brand in twee loodsen van een varkensbedrijf aan de Bram Groenewegenweg in Poortvliet heeft het merendeel van de aanwezige dieren het vuur overleefd. Twintig van de in totaal ongeveer 7.000 varkens zijn omgekomen, meldt de Veiligheidsregio Zeeland woensdagochtend.

De brand brak dinsdagavond omstreeks 21.00 uur uit bij het bedrijf met in totaal vier varkensstallen. De brandweer kon voor de twee stallen waar het vuur woedde weinig meer betekenen. De brandweerinzet richtte zich dan ook met name op het voorkomen van uitbreiding naar de aangrenzende stallen

Dinsdagnacht is, aldus de Veiligheidsregio, een extra grote ventilator ingezet vanuit buurregio Midden en West Brabant om te voorzien in ventilatie van de stal. De eigen ventilatie van de stal was immers door de brand uitgevallen. Hiermee is succesvol een overleefbare situatie gecreëerd voor de varkens. Uitval van de ventilatie zou namelijk betekenen dat tijdens de nabluswerkzaamheden alsnog duizenden dieren zouden omkomen.

Meer uit Tholen

Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

4 uur geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

7 uur geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

1 dag geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

1 dag geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

1 dag geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

2 dagen geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

2 dagen geleden