Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

17.600 euro voor oprichting speeltuin in Scherpenisse

17.600 euro voor oprichting speeltuin in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Een groep betrokken buurtbewoners wil bij de Beatrixlaan in Scherpenisse een nieuwe speelvoorziening realiseren. De gemeente Tholen ondersteunt dit initiatief en heeft een bedrag van 17.600 euro beschikbaar gesteld voor de oprichting van de speeltuinvereniging.

Al een geruime tijd komen er vanuit de kern Scherpenisse ideeën om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. "Eerder is er al een aanvraag geweest voor de realisatie van een skatebaan, maar dat bleek lastiger dan gedacht", vertelt wethouder Harmsen. "Nu 1 of 2 jaar later is deze aanvraag binnengekomen voor de realisatie van een speeltuinvereniging in Scherpenisse."

Buutvrij

Bij de Beatrixlaan staan al een paar speeltoestellen en er ligt een grote wadi (waterberging) waar al veel wordt gespeeld door kinderen. "Maar een aantal moeders uit het dorp hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn met dit idee gekomen", legt de wethouder uit. De moeders hebben onder andere navraag gedaan bij de Thoolse speeltuinvereniging Buutvrij. "En nu willen ze gaan starten en de speeltuin verder ontwikkelen. Er wordt al veel gespeeld, maar ze willen deze plek nog leuker maken."

Stimuleringsfonds
Volgens de wethouder is dat precies waar het Stimuleringsfonds Samenleven voor bedacht is. "Ik ben er dan ook heel erg blij mee." Natuurlijk heeft de gemeente wel een aantal voorwaarden meegegeven. Zo wordt het geld alleen beschikbaar gesteld als het initiatief daadwerkelijk uitmondt in de oprichting van een speeltuinvereniging. Er wordt een bedrag van 5100 euro uitgekeerd als voorschot om de opstartkosten te betalen. Voor de inrichting van de speeltuin moet nog wel een concrete begroting worden voorgelegd.

Wil je de laatste ontwikkelingen volgen? Volg dan het Instagramaccount: @opbouw_speeltuin_scherpesitty.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Joris' Kerstboom hangt vol lieve wensen

MIDDELBURG – Joris’ Kerstboom is zaterdag op het Abdijplein in Middelburg vol gehangen met namen. Op het plein hing een gemoedelijke sfeer, waarbij veel werd gedacht aan en gesproken over mensen die worden gemist, ziek zijn en mensen die een steun zijn en daarom in het licht gezet moesten worden. Joris’ Kerstboom is een programma van de KRO-NCRV en vanaf zaterdag te zien op NPO2.

6 uur geleden
Provinciale cultuurprijs voor Engel Reijnhoudt

GOES - Engel Reijnhoudt heeft zondag de Goessche Diep Fondsprijs ontvangen.

7 uur geleden
Adrz krijgt vrijdag een nieuw zorginformatiesysteem

GOES - Adrz neemt vrijdag een nieuw zorginformatiesysteem in gebruik. Volgens het ziekenhuis neemt ze hiermee een belangrijke stap in het realiseren van digitale inzage van gegevens en uitwisseling daarvan binnen en buiten de regio.

7 uur geleden
Boom moet stapje opzij doen voor nieuwe kerk

THOLEN - De boom aan de Prins Bernardstraat in Tholen moet bijna letterlijk een stapje opzij doen voor de nieuw te bouwen kerk op die locatie. Hoewel buurtbewoners het er niet mee eens zijn dat de boom moet verhuizen vanwege de nieuwe plannen, is deze maandagochtend toch in alle vroegte uitgegraven.

7 uur geleden
Racoon te zien op Grote Markt tijdens actie 3FM

GOES - Racoon is één van de bands die optreedt tijdens de opening van Serious Request The Lifeline, de actie van radiozender 3FM voor het Rode Kruis.

7 uur geleden
CSW'ers schrijven brieven over mensenrechten

MIDDELBURG – Tijdens de actie ‘Write for Rights’ van Amnesty International schreven maar liefst zo'n 1300 scholieren van CSW Van de Perre in Middelburg een brief naar de autoriteiten van verschillende landen. Zo kwamen ze in actie voor mensen die onrecht is aangedaan.

10 uur geleden
KNRM'ers bedankt op vrijwilligersdag

NEELTJE JANS - Op allerlei plaatsen in Nederland is zaterdag, op Nationale Vrijwilligersdag, aandacht geschonken aan het goede werk dat vrijwilligers doen. Ook de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) deed dit. 'We zijn enorm trots op al onze vrijwilligers die zich dag en nacht inzetten voor het reddingwerk.'

10 uur geleden