Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

17.600 euro voor oprichting speeltuin in Scherpenisse

17.600 euro voor oprichting speeltuin in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Een groep betrokken buurtbewoners wil bij de Beatrixlaan in Scherpenisse een nieuwe speelvoorziening realiseren. De gemeente Tholen ondersteunt dit initiatief en heeft een bedrag van 17.600 euro beschikbaar gesteld voor de oprichting van de speeltuinvereniging.

Al een geruime tijd komen er vanuit de kern Scherpenisse ideeën om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. "Eerder is er al een aanvraag geweest voor de realisatie van een skatebaan, maar dat bleek lastiger dan gedacht", vertelt wethouder Harmsen. "Nu 1 of 2 jaar later is deze aanvraag binnengekomen voor de realisatie van een speeltuinvereniging in Scherpenisse."

Buutvrij

Bij de Beatrixlaan staan al een paar speeltoestellen en er ligt een grote wadi (waterberging) waar al veel wordt gespeeld door kinderen. "Maar een aantal moeders uit het dorp hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn met dit idee gekomen", legt de wethouder uit. De moeders hebben onder andere navraag gedaan bij de Thoolse speeltuinvereniging Buutvrij. "En nu willen ze gaan starten en de speeltuin verder ontwikkelen. Er wordt al veel gespeeld, maar ze willen deze plek nog leuker maken."

Stimuleringsfonds
Volgens de wethouder is dat precies waar het Stimuleringsfonds Samenleven voor bedacht is. "Ik ben er dan ook heel erg blij mee." Natuurlijk heeft de gemeente wel een aantal voorwaarden meegegeven. Zo wordt het geld alleen beschikbaar gesteld als het initiatief daadwerkelijk uitmondt in de oprichting van een speeltuinvereniging. Er wordt een bedrag van 5100 euro uitgekeerd als voorschot om de opstartkosten te betalen. Voor de inrichting van de speeltuin moet nog wel een concrete begroting worden voorgelegd.

Wil je de laatste ontwikkelingen volgen? Volg dan het Instagramaccount: @opbouw_speeltuin_scherpesitty.

Meer uit Tholen

Gezellige en muzikale Sinterklaasconcert met Concordia [FOTOALBUM]

THOLEN - Afgelopen zaterdag verwelkomde Muziekvereniging Concordia Sinterklaas en zijn vrolijke pieten voor het jaarlijkse Sinterklaasconcert in hun eigen muziekgebouw. De zaal stond vol en jong en oud genoten van het gezellige en muzikale feest.

14 minuten geleden
Mogelijk wolf actief op Tholen, minstens één schaap gedood

SINT-MAARTENSDIJK - In de buurt van Sint-Maartensdijk is zondagochtend mogelijk een wolf gezien. Een schaap is aangevallen en moest worden ingeslapen vanwege zijn verwondingen. Dit is niet de eerste keer dat er een wolf in de omgeving van Tholen wordt waargenomen.

3 uur geleden
Thoolse brandweer ingezet voor 'zeer grote brand' in drie woningen [UPDATE]

BRUINISSE/THOLEN - De brandweer uit Sint-Annaland en Sint Philipsland zijn zondagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand in een tussenwoning in Bruinisse. De brand begon op de bovenverdieping en heeft zich verspreid naar twee andere woningen. Volgens de brandweer gaat het om een 'zeer grote brand'.

18 uur geleden
Militaire oefening op Tholen voor offensieve aanval vanuit het water

THOLEN - Tholen wordt op 4 en 5 december gebruikt als oefenterrein voor de militairen in opleiding van de Koninklijke Marine. Ze gaan een offensieve aanval vanuit het water simuleren. Dus als je een militair tegenkomt, geen paniek. De oefening zal geen invloed hebben op het normale (vaar)verkeer.

20 uur geleden
Op de werkvloer bij Marie-Louise: 'Je kunt niets vergelijken met de thuiszorg' [OP DE WERKVLOER]

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Marie-Louise Moerland van Schutse Zorg Tholen.

23 uur geleden
Let op: Morgenmiddag komt er een NL-Alert testbericht

THOLEN - Op maandag 4 december rond 12.00 uur zal de overheid een NL-Alert testbericht uitzenden. Zo kun je ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Als je het bericht ontvangt, hoef je niets te doen. Inmiddels ontvangen bijna alle Nederlanders van 12 jaar en ouder (92%) het NL-Alert testbericht.

1 dag geleden
Breda morgen mogelijk bedekt met laagje sneeuw

BREDA - De eerste sneeuwbuien van de herfst zijn onderweg naar Breda. Morgen rond 13:00 uur zullen de buien Noord-Brabant bereiken en kan er een klein laagje sneeuw ontstaan. ''Wil jij van de sneeuw genieten? Kleed je dan warm aan. We verwachten een gevoelstemperatuur van -6 graden'', meldt Weeronline.

1 dag geleden