Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

17.000 nieuwe kliko's voor inwoners Reimerswaal

17.000 nieuwe kliko's voor inwoners Reimerswaal

KRUININGEN - Bewoners van laagbouw in de gemeente Reimerswaal krijgen vanaf 11 mei nieuwe afvalcontainers. De huidige zijn na twintig jaar aan vervanging toe, aldus de gemeente.

Voor inwoners die hun afval weggooien in ondergrondse verzamelcontainers verandert er niets. Alleen mensen met twee kliko’s krijgen tussen 11 mei en 19 juni twee nieuwe exemplaren. Zij hebben hierover een brief ontvangen van de gemeente. Het gaat om ongeveer 17.000 containers in totaal.

Nieuw

De oude containers worden opgehaald en omgeruild voor nieuwe grijze bakken: een groente, fruit en tuinafvalbak met groene clip en een PMD+ bak, voor plastic verpakkingsafval (P), metalen (blik) verpakkingsafval (M), drankenkartons (D) en het restafval (+). Deze verschillende soorten afval haalt de gemeente sinds dit jaar gemengd op en laat ze scheiden bij een nieuwe afvalinstallatie. “De nieuwe installatie is beter in staat om zorgvuldig plastic, metaal en drankenkartons van restafval te scheiden”, legt een gemeentewoordvoerder uit. “Aan het einde van het jaar hopen we de resultaten van de nieuwe manier van afval scheiden te krijgen.”

Keukenbakje

De vernieuwing van de containers heeft geen nieuwe manier van betalen voor de inwoners tot gevolg, aldus de gemeente. “Het afval per container wegen we niet. Inwoners blijven een vast bedrag per jaar betalen, de afvalstoffenheffing.

Het doel van de gemeente is dat de inwoners hun afval zo goed mogelijk scheiden, zodat ze zo min mogelijk restafval inleveren. “Om hen te helpen de hoeveelheid PMD+ afval zo klein mogelijk te houden, kunnen inwoners tot maandag 20 april gratis een keukenbakje bestellen voor de groente-, fruit- en etensresten.”

De oude containers worden gerecycled. “De nieuwe bestaan voor 98 procent uit gerecycled materiaal, waarvan het grootste deel huishoudelijk plastic en een deel oude afvalcontainers.”

Meer uit Reimerswaal

Puzzel er rijdend op los in en om Kapelle met Fruitteeltrit

KAPELLE - MAC "de Bevelanden" organiseert een leuke puzzelrit, zonder controles, door enkele kernen en het buitengebied van de mooie gemeente Kapelle. 

2 dagen geleden
Dijk bij Wemeldinge 'aangekleed' met toiletvoorziening en zonnebrandpaal en krijgt opgang voor mindervaliden

WEMELDINGE - Op de dijk bij Wemeldinge heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman vrijdag de nieuwe zonnebrandpaal, met gratis zonnebrandcrème, in gebruik genomen. Ook is er een toiletvoorziening geplaatst.

3 dagen geleden
Jan-Willem de Coninck is eerste buurtwerker in Reimerswaal: 'Ik kom voor allerlei zaken bij mensen over de vloer'

KRUININGEN - Sinds begin maart heeft de gemeente Reimerswaal voor het eerst een buurtwerker. Jan-Willem de Coninck is met veel enthousiasme intussen al zo'n vier maanden bezig. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk een stuk meer wegwijs geworden in Kruiningen en Yerseke, de dorpen waarvoor hij actief is.

3 dagen geleden
Lezersfoto van de week van een supercel

KAPELLE - Wat een prachtige foto van de supercel, de zware onweerswolk, vorige week dinsdag genomen bij de Spaartweg in Kapelle. Het is de 'Lezersfoto van de week' geworden in de Reimerswaalse & Kapelse Bode.

4 dagen geleden
Open dagen bij Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke

YERSEKE - Tot half september staan op de zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur de deuren weer open bij de Galerie van de Kunst Kring Reimerswaal in Yerseke.

4 dagen geleden
Krabbendijke krijgt repaircafé

KRABBENDIJKE - Krabbendijke krijgt een repaircafe in dorpshuis de Meiboom.

5 dagen geleden
Jaarlijkse boompjesuitdeelactie groeit in Zeeland

Dit jaar zullen meer dan 36.000 boompjes hun weg vinden naar particuliere tuinen in Zeeland tijdens de jaarlijkse Gratis Boompjes Uitdeelactie! Vorig jaar werden al 18.000 jonge bomen uitgedeeld, maar dankzij een bijdrage van DELTA Energie kunnen we dat aantal nu verdubbelen.

6 dagen geleden