Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

16e editie Voetbalschool NOAD’67  bijna van start!

16e editie Voetbalschool NOAD’67 bijna van start!

SINT-PHILIPSLAND - De zestiende editie van de voetbalschool NOAD’67 gaat bijna van start. De 100 voetbalschooldeelnemers zullen van 25 t/m 27 getraind worden door vele gasttrainers. Woensdag 27 oktober zal weer in het tekenstaan van de Dag van het onbeperkt sporten samen met mensen met een beperking. 

Maandag 25 oktober start de 16e editie van Voetbalschool met om 09.00 uur de openingshandelingdoor de burgemeester van de Gemeente Tholen mevr. Marleen Sijbers. Na deze openingshandeling zullen de deelnemers drie dagen getraind worden door bekende gasttrainers. De Stichting Voetbalschool is blij dat er ook veel vrijwilligers hun hulp hebben aangeboden, want zondervrijwilligers geen Voetbalschool. 

Bekende gasttrainers

Dit jaar komen er ook weer een ex-internationals. John de Wolf is maandagmiddag 25 oktober de eerste die gasttrainingen aan de 100 kinderen verzorgt op het sportpark van NOAD ‘67. De 58 jarige ex profvoetballer heeft gespeeld bij Sparta Rotterdam, FC Groningen, Feyenoord, Wolverhampton Wanderers, VVV, Hapoel Ashkelon en als laatste club Helmond Sport. Hij heeft 6 interlands gespeeld. John heeft ook meerdere amateurclubs getraind en is momenteel assistent-trainer bij Feyenoord. Oud-speler van SC Heerenveen Wiljan Vloet komt dinsdagochtend naar Sint Philipsland. Wiljan isgeen onbekende in het trainersvak. Na een aantal clubs in het amateurvoetbal getraind te hebben,maakte hij in 2002 de overstap naar het betaalde voetbal om bij Fc den Bosch trainer te worden. Hierbleef hij 5 seizoenen trainer. Vervolgens maakte Wiljan de overstap naar Roda JC. Wiljan is ook nogtrainer geweest bij Sparta, Ado den Haag en NEC. Op dit moment is Wiljan aan FC den Boschverbonden als manager voetbalzaken.

Op woensdag komt Ben Wijnstekers de deelnemers trainen. Deze oud-speler van Feyenoord, waarvoor hij meer dan 400 wedstrijden gespeeld heeft, mocht ook 36 keer het shirt van Oranjedragen. Hij was daar 19 keer aanvoerder. Hij doet de trainingen samen met oud Feyenoord spits
Mike Obiku. Mike heeft naast Feyenoord in Nederland ook voor Az gespeeld en is 4 voudig Nigeriaans international. Het welverdiende deelnamecertificaat wordt op woensdagmiddag rond 16.00 uur uitgereikt door dewethouder sport Frank Hommel.Oud trainers NOAD’67. Op alle dagen zijn ook oud-hoofdtrainers van NOAD’67 actief om de kinderen te trainen. Ook de huidige hoofdtrainer René Scholts is op maandag aanwezig.

Traditiegetrouw wordt de laatste dag van voetbalschool NOAD’67 omgedoopt tot de dag van het onbeperkt sporten. Woensdag heeft het karakter “sporten met een beperking” gekregen voor alle leeftijden. Waarbij er dus ook sporters en niet-sporters met een beperking (zowel verstandelijk als lichamelijk) worden uitgenodigd om samen te komen sporten. Sporten die er naast voetbal wordtgedaan zijn bijvoorbeeld blindenparcours, g-voetbal en g-tennis. Ook wordt er een levensverhaal verteld door Marleen van der Moere met haar Leven met Lyme.Goede DoelDe zestiende editie van de voetbalschool staat in het teken van het Bravis ziekenhuis te Bergen op Zoom, te Roosendaal en het Familiehuis Daniel den Hoed. De lokale stichting Vrienden van Siem heeft dit jaar gekozen om geld in te zamelen voor deze doelen. De goede samenwerking met deze stichtingheeft in eerdere jaren goed uitgepakt, vandaar dat deze samenwerking weer is opgezocht. Stichting Vrienden van Siem zet zich in voor mensen met de ziekte kanker door geld in te zamelen voorziekenhuizen/centra en zo op tastbare wijze bij te dragen aan een stukje welzijn. We gaan helpen door o.a. de alom bekende statiegeldflessenactie op woensdag 27 oktober, maar ook door de deelnemers oliebollen te laten afnemen. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het goede doel! Op woensdagmiddag, tijdens de afsluitende ceremonie, zal de cheque met daarop het ingezamelde bedrag worden overhandigd aan een vertegenwoordiging van de Vrienden van Siem, Bravis Ziekenhuis en Familiehuis Daniel den Hoed. De oliebollenkraam zal dinsdag ’s middags open zijn om ook aan het publiek te verkopen. Volg de voetbalschool via de website www.stichtingvoetbalschool.nlOf via facebook: stichting voetbalschool. 

Meer uit Tholen

Molenvliet voelt zich buitengesloten: 'Moet Tholen nou zo idioot groot worden?'

THOLEN - Bewoners van de buurtschap Molenvliet maken zich zorgen over de gevolgen van aangrenzende nieuwbouwprojecten voor hun leefomgeving. Ze zijn bang dat de rust wordt verstoord met de komst van nieuwe woonwijken tegen hun buurtschap. Ook zijn de gefrustreerd omdat ze niet betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze plannen, zo vertellen de bewoners in de gemeenteraad.

1 uur geleden
'Sekteleider' Carine Bolijn uit Sint Philipsland op 83-jarige leeftijd overleden

SINT PHILIPSLAND - Carine Bolijn uit Sint Philipsland is op 83-jarige leeftijd overleden, zo meldt het Financieele Dagblad. Zij was de leider van Maerloo, een stichting op Tholen waar mensen kwamen voor goddelijke genezing van bijvoorbeeld kanker. De strafrechtelijke vervolging van de vrouw komt tot een einde, zegt het Openbaar Ministerie.

4 uur geleden
Zeeuwse Bart (21) uit de kleren voor sexyboerenkalender: 'Ik werd uitgedaagd'

SINT PHILIPSLAND - Wat begon als een ondeugend grapje op een zaterdagavond is werkelijkheid geworden voor Bart Verwijs uit Sint Philipsland. De 21-jarige student is een van de dertig gelukkigen voor de Boeren Kalender van 2024, waarbij boeren halfnaakt poseren. Maar hoe is deze Zeeuwse boer in dit pikante avontuur beland? Bart doet zijn verhaal.

6 uur geleden
'Kabinet slaat plank mis bij versterking van regionale en lokale journalistiek'

THOLEN/DEN HAAG - In een recente brief aan de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) de cruciale rol benadrukt die regionale en lokale journalistiek speelt in het versterken van de band tussen burgers en het democratisch draagvlak in Nederland. 

8 uur geleden
Nieuwe woonwijk in Stavenisse met 32 'betaalbare' woningen in Poststraat-Zuid

STAVENISSE - Een stuk landbouwgrond aan de Poststraat in Stavenisse moet plek maken voor 32 nieuwe woningen. Dat staat in het bestemmingsplan dat gisteren positief is ontvangen door de gemeenteraad. De eerste werkzaamheden van deze woonwijk moeten binnen enkele maanden beginnen.

10 uur geleden
Sint Philipsland krijgt groen licht voor groter bedrijventerrein

SINT PHILIPSLAND - De provincie ging eerst niet akkoord met de plannen van de gemeente Tholen voor het uitbreiden van het bedrijventerrein in Sint Philipsland. De natuur zou te veel lijden, was het oordeel. Tholen heeft de plannen herzien en de aangepaste plannen zijn nu wel naar de zin van de provincie.

13 uur geleden
Thoolse Lieke (16) stunt met goud op Europees kampioenschap in Italië

THOLEN - De 16-jarige Lieke Spaans uit Tholen is onlangs Europees kampioen geworden op het onderdeel cattle sorting, beter bekend als runderwerk. Bij deze wedstrijd moet de ruiter zo snel mogelijk één koe uit een kudde van tien koeien halen. Lieke wist de snelste tijd neer te zetten en versloeg daarmee de Italiaanse en Franse topfavorieten tijdens het Europees kampioenschap in Italië.

1 dag geleden