Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15.000 euro voor wijkleerbedrijf Goes-Oost

15.000 euro voor wijkleerbedrijf Goes-Oost

GOES - Het wijkleerbedrijf Goes-Oost heeft een subsidie van 15.000 euro gekregen van het Oranje Fonds.

Het wijkleerbedrijf bestaat sinds augustus vorig jaar en is een initiatief van het Hoornbeeck College. 

Studenten van de afdeling dienstverlening en welzijn voeren werkzaamheden uit in Goes-Oost. Ze helpen bijvoorbeeld ouderen met het doen van boodschappen, maken een praatje met alleenstaanden, lappen ramen bij mensen die dat even zelf niet kunnen en ondersteunen activiteiten.

Uitvalsbasis

De studenten komen ‘s ochtends en ‘s middags bij elkaar in wijkgebouw Jan Ligthart, de uitvalsbasis van het wijkleerbedrijf. Verder gaan ze zelfstandig de wijk in.

Samenhang

Volgens het Hoornbeeck College maken de studenten kennis met de praktijk en helpen ze bovendien ouderen in de wijk. “Het is goed voor de sociale samenhang. Jong en oud ontmoeten elkaar”, zegt Johnny Lukasse van de mbo-school.

Bewoners die hulp willen, kunnen bellen met 06-28221870 of [email protected].    

Meer uit Beveland

Ovezande glinstert tijdens advent-ramenroute

OVEZANDE - In aanloop naar Kerstmis én het feestjaar 700 jaar Ovezande - in 2024 - is de advent-ramenroute geopend. Iedere dag om 16.30 uur wordt er een nieuw raam onthuld, tot er op 24 december 26 ramen te bewonderen zijn. Samen vormen die een sfeervolle wandelroute door Ovezande. Het raam van Rinske en Chris, aan de Hoofdstraat 27, is als eerste onthuld. In een soort poppenkast zien voorbijgangers allerlei tafereeltjes, veelal zelf geknutseld door Rinske. De bekisting die Chris heeft getimmerd, maakt het helemaal af.

5 uur geleden
'Mens' in museum Goes

GOES - In Historisch Museum De Bevelanden in Goes is tot het einde van dit jaar de wisseltentoonstelling 'Mens' te bekijken.

7 uur geleden
Bedrijventerrein Eindewege krijgt glasvezel

EINDEWEGE - Begin volgend jaar start de aanleg van glasvezel bij bedrijventerrein Eindewege.

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

HEINKENSZAND - Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente één. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Voor de elfde keer organiseren de gezamenlijke kerken van Heinkenszand hun jaarlijkse kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Heinkenszand. Een initiatief dat 12 jaar geleden is geboren, elk jaar is georganiseerd en slechts werd onderbroken door de coronabeperkingen. 

2 dagen geleden
Kom Us Kieke in Goes vernieuwt tot duurzame en aantrekkelijke dagbesteding en leerwerklocatie

GOES - Voor Stadsboerderij Kom Us Kieke in Goes, een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Gors, begint volgend jaar de bouw van een nieuw pand aan de Watervlietweg.

2 dagen geleden
Subsidie voor versnellen Zeeuws Deltaplan Zoet Water

WISSENKERKE - De provincie Zeeland verleent subsidie voor twee projecten die de beschikbaarheid voor zoet water in Zeeland stimuleren. Er gaat 134.851 euro naar een praktijkproef met zogeheten kreekruginfiltratie op Noordgouwe en 27.000 euro naar landschappelijke inpassing van zoetwaterbassins op Noord-Beveland.

2 dagen geleden