Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15 km van Wolphaartsdijk

15 km van Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De hardloop-wegwedstrijd ’15 km van Wolphaartsdijk’ is dit jaar officieel aangewezen als het Open Zeeuws Kampioenschap op die afstand. De wedstrijd wordt op zaterdag 13 augustus gehouden.

De status van Open Zeeuws Kampioenschap houdt in, dat de (deelnemende) leden van een binnen- of buitenlandse atletiekvereniging kans maken op de titel Zeeuws Kampioen. Wie geen lid is van een atletiekvereniging, wordt uiteraard wel in de algehele uitslag opgenomen, maar komt niet in aanmerking voor de titel Zeeuws Kampioen.

Het parcours is door de Atletiekunie gecertificeerd.

Deelnemende atleten

Tot op heden hebben al enkele toppers ingeschreven. Zo is ook Lucas Nieuweboer (in juni 4e op het NK 5000 m en 10.000 m) weer van de partij. Hij is uit op revanche, nadat hij vorig jaar halverwege moest uitstappen vanwege de hitte. Zijn trainingsmaat Rik Goethals is zijn serieuze uitdager. Maarten de Nys (Duffel, België) won in 2019. Tim Pleijte (Dynamica) is kansrijk gezien zijn persoonlijk record op de 15 km. Maarten van Zetten (winnaar van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen) heeft ook ingeschreven.

Samantha Luitwieler (Dynamica, Walcheren) is in Wolphaartsdijk titelverdedigster. Ze is, als meervoudig winnares van de Kustmarathon, zeer sterk op de lange afstanden.

Starters

De 15 km-lopers worden weggeschoten door voormalig topatlete Irma Heeren. Zij is op ‘de 15’ nog altijd parcoursrecordhoudster (sinds 1997) bij de dames, met een tijd van 49.23 min. Ze is afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, maar woont nu in Harderwijk. Opmerkelijk: na het lossen van het startschot loopt ze in Wolphaartsdijk zelf mee op de 15 km.

De pas aangetreden wethouder van Jeugd en Jeugdzorg van de gemeente Goes, Joan Veldhuizen, neemt de ‘aftrap’ van de jeugdloop en de 5 km voor haar rekening.

Vijf rondjes van 3 km

Het startschot voor de wedstrijd valt die 13e augustus om 16.00 uur, op 150 m afstand van herberg De Griffioen. De deelnemers draaien vijf rondjes van 3 km door het dorp en de polder.

Voor de minder snelle lopers staan er in Wolphaartsdijk ook kortere afstanden op de agenda. Om 14.30 uur start de jeugdloop. Om 15.00 uur begint een recreatieloop van 5 km.

De organisatie van de wegwedstrijden is in handen van het plaatselijk comité Kick VI Wolphaartsdijk in samenwerking met de Goese atletiekvereniging AV’56. Verdere nformatie: www.de15.nl.

De lopen maken deel uit van een groot programma op die dag in het dorp. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een bruisend feest-voor-iedereen.

Meer uit Beveland

Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

13 uur geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

15 uur geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

16 uur geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

18 uur geleden
Goes beleeft topavond met 'Muziekfeest op het Plein' op bomvolle Grote Markt

GOES - Een bomvolle Grote Markt in Goes heeft woensdagavond genoten van het 'Muziekfeest op het Plein'. Artiesten als Jan Smit, 3JS, André Hazes en Frans Bauer bezorgden het publiek, jong en oud, een feestelijke avond vol meezingers. 

22 uur geleden
Volle Grote Markt in Goes geniet van 'Muziekfeest op het Plein'

GOES - De Grote Markt in Goes is woensdag volgestroomd voor het 'Muziekfeest op het Plein'. Nog de hele avond geniet het publiek van een keur aan bekende Nederlandse artiesten. 

1 dag geleden
De Meidoorn in Nisse viert aanbouw

NISSE - Het nieuwe lokaal van basisschool de Meidoorn in Nisse is klaar.Om dit te vieren mocht de Borselse wethouder Marga van de Plasse het naambordje van de 'doornloze Meidoorn' in het nieuwe voedselbos onthullen. De school heeft een nieuwe speel-leeromgeving met een vernieuwde moestuin, voedsel- en insectenbos, informatief bord over wat er rondfladdert, speelveld en een 'buitenlokaal' voor de natuurlessen. "Ook dorpsbewoners zijn welkom om van een rondje over ons plein te genieten", vertelt locatieleider en leerkracht Marion Geene. "Alles is tot stand gekomen door enorm veel inzet van ouders, medewerking van de gemeente Borsele, financiële steun van bijvoorbeeld de Rabobank, bedrijven van ouders en enkele bedrijven uit de omgeving en door de sponsorloop die we gehouden hebben."

1 dag geleden