Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15 km van Wolphaartsdijk

15 km van Wolphaartsdijk

WOLPHAARTSDIJK - De hardloop-wegwedstrijd ’15 km van Wolphaartsdijk’ is dit jaar officieel aangewezen als het Open Zeeuws Kampioenschap op die afstand. De wedstrijd wordt op zaterdag 13 augustus gehouden.

De status van Open Zeeuws Kampioenschap houdt in, dat de (deelnemende) leden van een binnen- of buitenlandse atletiekvereniging kans maken op de titel Zeeuws Kampioen. Wie geen lid is van een atletiekvereniging, wordt uiteraard wel in de algehele uitslag opgenomen, maar komt niet in aanmerking voor de titel Zeeuws Kampioen.

Het parcours is door de Atletiekunie gecertificeerd.

Deelnemende atleten

Tot op heden hebben al enkele toppers ingeschreven. Zo is ook Lucas Nieuweboer (in juni 4e op het NK 5000 m en 10.000 m) weer van de partij. Hij is uit op revanche, nadat hij vorig jaar halverwege moest uitstappen vanwege de hitte. Zijn trainingsmaat Rik Goethals is zijn serieuze uitdager. Maarten de Nys (Duffel, België) won in 2019. Tim Pleijte (Dynamica) is kansrijk gezien zijn persoonlijk record op de 15 km. Maarten van Zetten (winnaar van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen) heeft ook ingeschreven.

Samantha Luitwieler (Dynamica, Walcheren) is in Wolphaartsdijk titelverdedigster. Ze is, als meervoudig winnares van de Kustmarathon, zeer sterk op de lange afstanden.

Starters

De 15 km-lopers worden weggeschoten door voormalig topatlete Irma Heeren. Zij is op ‘de 15’ nog altijd parcoursrecordhoudster (sinds 1997) bij de dames, met een tijd van 49.23 min. Ze is afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, maar woont nu in Harderwijk. Opmerkelijk: na het lossen van het startschot loopt ze in Wolphaartsdijk zelf mee op de 15 km.

De pas aangetreden wethouder van Jeugd en Jeugdzorg van de gemeente Goes, Joan Veldhuizen, neemt de ‘aftrap’ van de jeugdloop en de 5 km voor haar rekening.

Vijf rondjes van 3 km

Het startschot voor de wedstrijd valt die 13e augustus om 16.00 uur, op 150 m afstand van herberg De Griffioen. De deelnemers draaien vijf rondjes van 3 km door het dorp en de polder.

Voor de minder snelle lopers staan er in Wolphaartsdijk ook kortere afstanden op de agenda. Om 14.30 uur start de jeugdloop. Om 15.00 uur begint een recreatieloop van 5 km.

De organisatie van de wegwedstrijden is in handen van het plaatselijk comité Kick VI Wolphaartsdijk in samenwerking met de Goese atletiekvereniging AV’56. Verdere nformatie: www.de15.nl.

De lopen maken deel uit van een groot programma op die dag in het dorp. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een bruisend feest-voor-iedereen.

Meer uit Beveland

Weerbericht: Heet weekeinde voor de boeg

Nederland gaat een hoogzomerse week tegemoet en daarbij zal er regionaal sprake zijn van een hittegolf. 

14 uur geleden
Mevrouw Van Poelje uit Colijnsplaat is honderd jaar

COLIJNSPLAAT - Mevrouw C.C. van Poelje-Sanders uit Colijnsplaat vierde zaterdag haar honderdste verjaardag.

14 uur geleden
Boekenmarkt in Zierikzee gaat na drie jaar weer door

Reizende boekhandel Louis Tinner organiseert op zaterdag 13 augustus een gezellige boekenmarkt op het Havenplein in Zierikzee. Hartje centrum, tussen de winkels en terrassen van Zierikzee, treft u daar boekverkopers uit het hele land met een gevarieerd aanbod aan tweedehands boeken. Van betaalbare lectuur voor de vakantie tot mooie aanwinsten voor uw collectie.

17 uur geleden
Rubriek Goes Gezien: Zwart Sluisje?

Dit is ‘m dan: het Zwart Sluisje waar 96,5 procent van de Goesenaren nog nooit van gehoord heeft. Gelegen aan de parallelweg van de ’s-Heer Hendrikskinderendijk, net buiten de bebouwde kom. Het speelde een poosje verstoppertje, maar een maand geleden is het ontdaan van braam en klimop. Nu kunnen we het er ’s over hebben. En naar kijken.

1 dag geleden
540 kilo afval opgeruimd van Zeeuwse stranden

BEVELAND - Deze week was de laatste Zeeuwse etappe van de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee. In totaal is er in vijf dagen tijd 540 kilo afval van de Zeeuwse Noordzeestranden gehaald door 212 vrijwilligers. 

2 dagen geleden
Lisa Streppel: ‘Uiteindelijk heeft het me alleen maar sterker gemaakt’

MIDDELBURG- Ze is nog maar 24, maar Lisa Streppel, beter bekend als DJ Lisa Louise, weet wat ze wil: een carrière in de muziek, als DJ (stijl: Afro Urban) en als organisator van events. De positie van vrouwelijke DJ’s heeft haar speciale aandacht. Die zijn namelijk schaars, in de dance-wereld.

2 dagen geleden
Erica van Leeuwen toont graag hoe mooi het in en om Goes is

KLOETINGE - Erica van Leeuwen-de Bruijn uit Kloetinge fotografeert graag en vooral het weer blijft haar fascineren. Daardoor komen haar beelden regelmatig langs in de Bode, maar ook bij weerberichten op televisie. “Ik vind het leuk om reacties op foto’s te krijgen. En het is mooie promotie voor Goes en omgeving toch?”

3 dagen geleden