Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

15-jarige Goesenaar aangehouden voor neersteken jongen bij Omnium

15-jarige Goesenaar aangehouden voor neersteken jongen bij Omnium

GOES - Een 15-jarige jongen uit Goes is aangehouden verdenking van het neersteken van een 16-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond dinsdagavond plaats bij sportcentrum Omnium in Goes.

Het politieonderzoek naar wat er precies gebeurd is, is in volle gang. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

Rond 21.30 uur kregen agenten een melding van een steekincident bij de Zwembadweg. Ter plekke troffen ze het gewonde slachtoffer aan. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Op aangeven van het slachtoffer hebben agenten later een 15-jarige verdachte aangehouden. Slachtoffer en verdachte zijn volgens de politie bekenden van elkaar. 

Forensische rechercheurs hebben sporenonderzoek gedaan en agenten hebben getuigenverklaringen opgenomen. De politie vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of whatsapp-nummer 06–12207006. Meldingen anoniem doorgeven kan via het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800–7000.

Meer uit Beveland

Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

18 uur geleden
Cadeaus voor alle Zeeuwse geslaagde examenkandidaten

GOES - Ook dit jaar krijgen Zeeuwse geslaagden weer examencadeaus van stichting De Zeeuwse Connectie en verschillende Zeeuwse bedrijven.

21 uur geleden
Zeeland Nazomerfestival presenteert 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland

KAMPERLAND - Theaterproductiehuis Zeeland (TPZ) heeft de programmering voor de nieuwe editie van het Zeeland Nazomerfestival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 31 augustus, bekendgemaakt. Dit jaar zijn er diverse bijzondere locaties en voorstellingen te bezoeken, waaronder 'Op hoop van zegen' in de haven van Yerseke en 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland.

23 uur geleden
Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

1 dag geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

1 dag geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

1 dag geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

1 dag geleden