Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1316 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Nederland: 42% betreft zorgmedewerkers

1316 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Nederland: 42% betreft zorgmedewerkers

BEVELAND - Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dit is 1.316 meer dan gisteren. Opmerkelijk is dat 42% van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers (550) betreft. Sinds enkele dagen kunnen zij zich buiten het ziekenhuis laten testen als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen. 

550 zorgmedewerkers zijn de afgelopen dagen positief getest op het coronavirus. Sinds enkele dagen kunnen zorgmedewerkers zich buiten het ziekenhuis laten testen als zij klachten hebben. Sinds het uitbreken van COVID-19 zijn er in Nederland 24.413 mensen positief getest op het virus. Dat zijn er 1.316 meer dan gisteren. 

Het RIVM maakt zojuist bekend dat 189 nieuwe mensen met het coronavirus opgenomen zijn in het ziekenhuis. Dat is een flinke afname ten opzichte van vorige week zaterdag. Toen werden er nog 336 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Helaas zijn er ook nog 132 mensen overleden door het virus. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. 

Verspreidingskracht neemt af
De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. 

Meer uit Beveland

Musical 'De Jantjes' is genieten voor iedereen

GOES - Als regisseur van Muziektheater Zeeland brengt de Belgische Hugo Segers aardig wat tijd door in de auto. Zeker nu, aan de vooravond van de première van 'De Jantjes'. Dat hij deze reistijd op de koop toe neemt, is een compliment aan het toneelgezelschap. "Het is een amateurvereniging op hoog niveau", stelt Segers. Zaterdagmiddag 9 maart voeren ze 'De Jantjes' op in theater de Mythe in Goes en Vrienden van de Bode kunnen gratis entreebewijzen winnen!

12 uur geleden
Nieuwe brandweerkazerne Goes is voorbeeldproject

GOES - Goes bouwt de meest duurzame brandweerkazerne van Zeeland en dit is een voorbeeldproject voor anderen. Dat vertelt de Goese wethouder Joan Veldhuizen bij een informatiebijeenkomst over de bouw die volgende maand begint. "We krijgen Europese subsidie voor de maatregelen aan het gebouw die goed zijn voor de natuur. Daarmee dient dit project als voorbeeld voor andere partijen om van elkaar te leren over natuurinclusief bouwen", licht Veldhuizen toe.

14 uur geleden
Provincies: 'Bouw onderzeeërs in Nederland'

MIDDELBURG - Wanneer Nederland nieuwe onderzeeboten aanschaft, laat die dan in eigen land bouwen. Die oproep doen de 'maritieme' provincies Zeeland, Noord-Holland, Zuid-Holland en Overijssel aan de Tweede Kamer.

16 uur geleden
Subsidie voor booktok-avond en kunstcursus om jongeren en cultuur samen te brengen

MIDDELBURG/GOES - De provincie Zeeland heeft subsidie beschikbaar om cultuur dichter bij jongeren te brengen. Ze maakt nu geld vrij voor een booktok-avond in Goes en een cursus over moderne kunst in Middelburg.

21 uur geleden
Borsele gaat bedrijventerreinen vergroenen

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele wil verouderde bedrijventerreinen met veel steen een oppepper geven en verduurzamen. Als eerste vraagt ze nu de ondernemers op de bedrijventerreinen Noordland, Noordzak en Zwake in Heinkenszand naar hun behoeften op dit het gebied. 

1 dag geleden
Nieuw videoproject gemeentearchief Goes toont 'geheime plekjes'

GOES - 'Op Goese Grond' is een nieuw videoproject van het gemeentearchief van Goes. De video's nemen kijkers mee op erfgoedontdekking door Goes en haar dorpen. 'Ze onthullen de verhalen van toen en nu achter bijzondere locaties en geven een exclusief kijkje achter de schermen', laat de gemeente Goes weten. 'Plekken die normaal gesproken niet toegankelijk of minder bekend zijn, worden op deze manier zichtbaar voor het publiek.'

1 dag geleden
Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

2 dagen geleden