Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1316 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Nederland: 42% betreft zorgmedewerkers

1316 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in Nederland: 42% betreft zorgmedewerkers

REIMERSWAAL/KAPELLE - Tot nu toe zijn er 24.413 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dit is 1.316 meer dan gisteren. Opmerkelijk is dat 42% van de nieuwe meldingen zorgmedewerkers (550) betreft. Sinds enkele dagen kunnen zij zich buiten het ziekenhuis laten testen als zij klachten hebben. Het eerste effect daarvan lijkt zichtbaar in de meldingen. 

550 zorgmedewerkers zijn de afgelopen dagen positief getest op het coronavirus. Sinds enkele dagen kunnen zorgmedewerkers zich buiten het ziekenhuis laten testen als zij klachten hebben. Sinds het uitbreken van COVID-19 zijn er in Nederland 24.413 mensen positief getest op het virus. Dat zijn er 1.316 meer dan gisteren. 

Het RIVM maakt zojuist bekend dat 189 nieuwe mensen met het coronavirus opgenomen zijn in het ziekenhuis. Dat is een flinke afname ten opzichte van vorige week zaterdag. Toen werden er nog 336 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Helaas zijn er ook nog 132 mensen overleden door het virus. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. 

Verspreidingskracht neemt af
De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. 

Meer uit Reimerswaal

Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

22 minuten geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

4 uur geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

1 dag geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

1 dag geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

2 dagen geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

3 dagen geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

6 dagen geleden