Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

1159 nieuwe coronabesmettingen in Nederland: 93 patiënten overleden

1159 nieuwe coronabesmettingen in Nederland: 93 patiënten overleden

BEVELAND - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1159 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal patiënten op 9762. Er zijn opnieuw 93 patiënten overleden aan COVID-19. 

Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 1159 Nederlanders positief getest op COVID-19. Dat brengt het totaal in Nederland op 9762. In datzelfde tijdsbestek zijn er 93 mensen overleden aan het virus. Dat zijn er minder dan gisteren. Toen overleden er 112 patiënten. Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis is 2954. 

Sinds gisteren zijn in Zeeland veertien mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Het betreft inwoners uit Goes (4), Kloosterzande, Nieuw- en St. Joosland, Nieuwerkerk, Oostkapelle, Ritthem, St. Annaland, St. Philipsland (2), Terneuzen en Tholen. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 132. Twee Zeeuwen zijn overleden sinds de laatste update. Dit betekent dat er nu in totaal acht personen uit Zeeland zijn overleden aan de ziekte.

Noord-Brabant is nog altijd de provincie met de meeste positief geteste personen. In totaal zijn 2748 Brabanders besmet met het coronavirus. Maar, stelt het RIVM, het aantal ziekenhuisopnames in die provincie is wel gedaald. Na Noord-Brabant zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In de provincie Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames van positief geteste patiënten sneller dan in andere provincies. In de provincies Friesland en Drenthe zijn nog steeds de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

Maatregelen

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.


 

Meer uit Beveland

Voor gezellig paasfeest pakt Heinkenszand weer uit met Paasfestival

HEINKENSZAND - Winkelcentrum Heinkenszand houdt zaterdag en maandag, tweede paasdag, de derde editie van het Paasfestival.

2 uur geleden
Zonnige en winderige opening seizoen Oosterscheldekreeft

KORTGENE - Het nieuwe seizoen voor de Oosterscheldekreeft is donderdag feestelijk geopend. Burgemeester Jack van der Hoek van Schouwen-Duiveland en kreeftenkoningin Margot Dubelaar uit Kortgene namen de eerste gevangen Oosterscheldekreeft in ontvangst.

3 uur geleden
Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

17 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

23 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

1 dag geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

1 dag geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

1 dag geleden