Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

11 miljoen euro steun voor huis-aan-huisbladen en lokale omroepen

11 miljoen euro steun voor huis-aan-huisbladen en lokale omroepen

DEN HAAG (ANP) - Lokale kranten en omroepen kunnen bij het Rijk aankloppen voor een eenmalige bijdrage om de coronacrisis te doorstaan. Mediaminister Arie Slob roept daarvoor een tijdelijk steunfonds in het leven met 11 miljoen euro in kas. Hij vraagt gemeenten en provincies verder om bijvoorbeeld te blijven adverteren in de plaatselijke pers of zelf ook geld bij te leggen.

Huis-aan-huisbladen en lokale omroepen staat het water aan de lippen nu ze nauwelijks advertenties meer verkopen. Adverteerders blijven weg omdat ze door de coronacrisis zelf in moeilijkheden zijn geraakt. Kleine kranten kunnen die tegenslag moeilijk opvangen omdat ze vaak niet of nauwelijks reserves hebben, schrijft Slob aan de Tweede Kamer.

Dat baart hem grote zorgen. Zeker nu het coronavirus huishoudt en er van alles van mensen wordt gevraagd is het "belangrijk dat mensen weten wat er in hun nabije omgeving speelt". Lokale media zijn volgens de minister daarvoor "cruciaal en moeten daarom goed kunnen functioneren".

Inkomenssteun

Lokale media kunnen vanaf zaterdag aankloppen bij het nieuwe steunfonds. De kleinste kan op 4000 euro rekenen, grotere op bedragen tot enkele tienduizenden euro's.

De huis-aan-huis-bladen van bijvoorbeeld uitgeverij BDUmedia maar ook regionale kranten als het Dagblad van het Noorden meldden vorige maand in zwaar weer te verkeren. De vier regeringspartijen vroegen het kabinet daarop om hulp.

Mediabedrijven en journalisten kunnen daarnaast ook een beroep blijven doen op de andere steunmaatregelen van het kabinet, onderstreept Slob. Zo kunnen bedrijven om het overnemen van loonkosten en zzp'ers om inkomenssteun vragen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden