Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

100e editie van Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs in De Stenge

100e editie van Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs in De Stenge

HEINKENSZAND - De 100e editie van de Zeeuwse Trein Model Ruilbeurs vindt zaterdag plaats in De Stenge in Heinkenszand. Iedereen is welkom. Voor bezoekers ligt een attentie klaar.

De beurzen bestaan dertig jaar. “We zijn sinds 1989 gegroeid van een lokaal beursje met zeventien tafels naar een volwaardige beurs waar alles op het gebied van modeltreinen is te vinden”, zegt Jan van ‘t Veen, die de organisatie in handen heeft.

Verhuizen

Hij begon in het Heer Hendrikhuis in ‘s-Heer Hendrikskinderen, verhuisde in 1995 naar De Vroone in Kapelle en zit sinds 2004 in De Stenge in Heinkenszand. “Daar bevalt het nog steeds goed.”

Op elke editie komen vele tientallen bezoekers af. “We hebben de afgelopen decennia mensen zien verdwijnen, maar daar komen steeds weer nieuwe modelbouwers voor terug. De laatste tijd zie ik dat veel jongeren bezig zijn met modelbouw.”

Huwelijken

Van ‘t Veen zegt veel vrienden te hebben dankzij de ruilbeurs. “Ik ben op begrafenissen, maar ook op huwelijken geweest van mensen die deelnemen. Het is een soort familie.”

Op de ruilbeurs zijn treinen in alle schalen te vinden, van h0 (1:87) tot N (1:160). Ook staan er op de tafels nostalgische blikken en treinen en kunnen modelbouwers er alles vinden op het gebied van accessoires voor modelbanen.

Testtafel

Natuurlijk staat de testtafel er ook en kunnen bezoekers genieten van een treinen-dvd. De toegangsprijs is 1,50 euro voor volwassenen en 50 eurocent voor kinderen. “De prijzen zijn sinds de invoering van de euro nooit veranderd.” De deuren van de beurs gaan zaterdag open om 10.00 uur.

Meer uit Beveland

Veel leuke activiteiten in Kinderboekenweek

GOES - De Kinderboekenweek biedt van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober allerlei activiteiten in de Oosterschelderegio. Vele daarvan zijn gratis toegankelijk, om het een taalfeest voor alle kinderen te maken.In de verschillende bibliotheekvestigingen zijn er activiteiten van Japans leren schrijven tot een wetenschapsdag en van een voorleesfeest en spelletjesmiddag tot workshops en voorstellingen, zoals Sweet Home. In de bieb in Goes verzorgt Tijl Damen zaterdag 14 oktober een show met aanstekelijke liedjes, acts, humor en interactie. “De middag is al vol, maar voor de ochtend hebben we nog enkele plekjes vrij”, vertelt Marlies van Hoek van Bibliotheek Oosterschelde. Ze kan bijvoorbeeld ook de workshop ‘Maak een portret van je huis’ aanraden. “De Zierikzeese illustrator Cathelijne van Studio Caats heeft deze workshop met toffe templates speciaal voor de bieb ontwikkeld.” Samen met haar tekenen, knippen, plakken en kleuren de kinderen erop los. Passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ rijst de vraag ‘wat maakt jouw huis een thuis?’.

2 uur geleden
Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

20 uur geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

20 uur geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

1 dag geleden
Sociale Verzekeringsbank (SVB) straks te bezoeken in stadskantoor Goes

GOES - De Sociale Verzekeringsbank (SVB) opent op dinsdag 31 oktober een fysiek loket in het stadskantoor van de gemeente Goes. Hier kunnen Zeeuwen straks iedere dinsdag zonder afspraak terecht.

1 dag geleden
Kinderstraat geopend op Spoedeisende Hulp ziekenhuis Goes

GOES – Kinderburgemeester Joud al Shatti opende zaterdag samen met kinderwethouders Renee Schouwenaar en Nova van Twigt de kinderstraat op de Spoedeisende Hulp (SEH) van ziekenhuis Adrz in Goes. Het ziekenhuis wil met de kinderstraat de SEH kindvriendelijker maken. Het idee hierachter is dat de kinderen rustiger worden van de kindgerichte omgeving en daardoor makkelijker de behandeling kunnen ondergaan.

1 dag geleden
Motorrijder gewond bij eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes

GOES- Bij een eenzijdig ongeval aan de van der Spiegelstraat in Goes is zondagmiddag een motorrijder gewond geraakt. De motorrijder is met behulp van een wervelplank naar de ambulance gebracht en vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd. De motor liep flinke schade op bij het ongeval.

1 dag geleden