Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

100.000 bewoners Curaçao ten minste één keer gevaccineerd

100.000 bewoners Curaçao ten minste één keer gevaccineerd

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is dit weekend een mijlpaal bereikt in de strijd tegen Covid-19. Meer dan 100.000 inwoners hebben hun eerste vaccinatie gehad. Op het eiland wonen 160.000 mensen. Bijna 92.000 personen zijn al twee keer gevaccineerd.

De autoriteiten zijn blij met het behaalde aantal, maar toch blijft Curaçao met bijna 60 procent volledig gevaccineerden achter bij buurland Aruba. Daar is ruim 71 procent van de bevolking volledig ingeënt. Ook in vergelijking met Bonaire doet Curaçao het minder goed: daar heeft meer dan 73 procent van de bevolking twee prikken gehad.

Sinds februari kunnen bewoners van de drie eilanden zich laten vaccineren. Curaçao liep enige tijd voorop qua vaccinatiegraad. Maar de laatste maanden is daar de klad in gekomen. De overheid benadrukt keer op keer het belang van vaccineren, maar stelt tegelijkertijd dat het "een persoonlijke keuze is".

Tegelijkertijd is het aantal opgenomen coronapatiënten al geruime tijd relatief laag. Zondag lagen zeventien coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan zes op de intensive care. Ter vergelijking: op Bonaire (met zo’n 20.000 inwoners) waren er zondag elf coronapatiënten, waarvan drie op de ic. Op Aruba (ruim 106.000 inwoners) zijn tien personen opgenomen, daarvan liggen er vijf op de ic. Daarnaast zijn zestien Arubaanse coronapatiënten in Colombia opgenomen op de ic.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Prinses Beatrix terug naar Nederland na werkbezoek Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Prinses Beatrix heeft Curaçao weer verlaten. De prinses stapte zondagavond in het vliegtuig na haar vierdaagse werkbezoek aan het eiland.

55 minuten geleden
GGD: Vrijwillige hotel-isolatie kan gedwongen isolatie worden

DEN HAAG (ANP) - Reizigers die de afgelopen dagen terugkeerden uit Zuid-Afrika, positief zijn getest op corona en in een isolatie-hotel zijn ondergebracht, zitten daar verplicht. Het hotel in de regio Kennemerland wordt ook bewaakt. "De isolatie werkt op vrijwillige basis", aldus een woordvoerder van de GGD Kennemerland zondag. "Maar wanneer dat niet houdbaar blijft, kan besloten worden over te gaan op gedwongen isolatie."

5 uur geleden
Twintig aanhoudingen bij verboden demonstratie Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Bij een voorgenomen demonstratie van Nederland in Verzet in Nijmegen, die door burgemeester Hubert Bruls was verboden, zijn in totaal twintig mensen opgepakt. De politie meldt dat de aanhoudingen zijn verricht voor onder meer verboden wapenbezit en belediging. Bij de meeste verdachten is er een link met de verboden betoging.

5 uur geleden
Beatrix sluit werkbezoek aan Curaçao af

WILLEMSTAD (ANP) - Prinses Beatrix heeft zondag haar vierdaagse werkbezoek aan Curaçao afgesloten. "Ik ben ontzettend blij met het bezoek en hou erg veel van dit eiland", zei de 83-jarige prinses tijdens een persmoment.

7 uur geleden
Aangifte tegen Willem Engel door 9700 mensen ondertekend

DEN HAAG (ANP) - De aangifte tegen Willem Engel, de voorman van actiegroep Viruswaarheid, is in bijna een week tijd door 9700 mensen ondertekend, laat de initiatiefnemer Norbert Dikkeboom zondag weten. "Mensen zijn het zat en zijn blij dat ze nu écht iets kunnen doen", laat Dikkeboom weten.

7 uur geleden
Vier gewonden door busongeval in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Vier inzittenden van een stadsbus zijn zondagmiddag in Utrecht gewond geraakt toen het voertuig van de weg raakte. De bestuurder zou onwel geworden zijn. Het ongeval gebeurde op de Vleutenseweg. In de bus zaten op het moment van het ongeval circa 30 mensen.

8 uur geleden
Politie controleert toegangswegen Nijmegen wegens verboden demo

NIJMEGEN (ANP) - Politie en marechaussee controleren zondag de toegangswegen naar het centrum van Nijmegen vanwege een voorgenomen demonstratie van Nederland in Verzet, die door burgemeester Hubert Bruls is verboden. Volgens de politie is zowel op toegangswegen als in het stadscentrum een aantal mensen gearresteerd.

9 uur geleden