Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

100.000 bewoners Curaçao ten minste één keer gevaccineerd

100.000 bewoners Curaçao ten minste één keer gevaccineerd

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is dit weekend een mijlpaal bereikt in de strijd tegen Covid-19. Meer dan 100.000 inwoners hebben hun eerste vaccinatie gehad. Op het eiland wonen 160.000 mensen. Bijna 92.000 personen zijn al twee keer gevaccineerd.

De autoriteiten zijn blij met het behaalde aantal, maar toch blijft Curaçao met bijna 60 procent volledig gevaccineerden achter bij buurland Aruba. Daar is ruim 71 procent van de bevolking volledig ingeënt. Ook in vergelijking met Bonaire doet Curaçao het minder goed: daar heeft meer dan 73 procent van de bevolking twee prikken gehad.

Sinds februari kunnen bewoners van de drie eilanden zich laten vaccineren. Curaçao liep enige tijd voorop qua vaccinatiegraad. Maar de laatste maanden is daar de klad in gekomen. De overheid benadrukt keer op keer het belang van vaccineren, maar stelt tegelijkertijd dat het "een persoonlijke keuze is".

Tegelijkertijd is het aantal opgenomen coronapatiënten al geruime tijd relatief laag. Zondag lagen zeventien coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan zes op de intensive care. Ter vergelijking: op Bonaire (met zo’n 20.000 inwoners) waren er zondag elf coronapatiënten, waarvan drie op de ic. Op Aruba (ruim 106.000 inwoners) zijn tien personen opgenomen, daarvan liggen er vijf op de ic. Daarnaast zijn zestien Arubaanse coronapatiënten in Colombia opgenomen op de ic.

Meer uit Binnenland

Begeleider medisch kinderdagverblijf vervolgd voor ontucht

DEN BOSCH (ANP) - Een 56-jarige man die bij een medisch kinderdagverblijf in Waalre werkte, wordt door het OM vervolgd voor ontucht en het bezit van kinderporno. Hij zou op het kinderdagverblijf ontucht hebben gepleegd met een 5-jarig jongetje.

21 minuten geleden
Den Haag verlengt opvang van ruim 450 asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - In navolging van andere gemeenten heeft ook Den Haag besloten om asielzoekers langer op te vangen. De vluchtelingen mogen ongeveer een jaar langer in de hofstad blijven. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) "kampt nog steeds met een groot tekort aan opvangplekken en er is op korte termijn geen zicht op een alternatieve locatie", aldus de gemeente vrijdag.

58 minuten geleden
Verdachte hacken Forum voor Democratie-app meldt zich bij politie

AMSTERDAM (ANP) - Een 42-jarige verdachte van het hacken van de zogenoemde ForumApp van Forum voor Democratie (FVD) heeft zich donderdag bij de politie gemeld. De man heeft een verklaring afgelegd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man is inmiddels weer vrij maar blijft nog wel verdachte.

1 uur geleden
Ban op stripfiguurtjes en andere kinderreclame voor ongezond eten

DEN HAAG (ANP) - Producenten van ongezond eten en drinken mogen hun marketing binnenkort niet meer richten op kinderen. Het kabinet werkt aan nieuwe regels waarmee bijvoorbeeld reclames en ook verpakkingen gericht op kinderen aan banden worden gelegd. De voedselbranche had al afspraken gemaakt om dit te verminderen, "maar die zelfregulering heeft niet goed genoeg gewerkt", zegt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid).

1 uur geleden
Bijna alle 25.000 kaarten voor Radio 2 Top 2000 Café verkocht

HILVERSUM (ANP) - De kaartverkoop voor het NPO Radio 2 Top 2000 Café gaat heel hard. Binnen vier uur waren bijna alle ruim 25.000 beschikbare tickets verkocht, laat NPO weten. "Er zijn nog kaarten beschikbaar, maar het punt van uitverkocht nadert met rasse schreden", meldt een woordvoerder.

1 uur geleden
Jetten: nieuwe kerncentrales liefst in Borssele, anders Maasvlakte

DEN HAAG (ANP) - De twee nieuwe kerncentrales die het kabinet wil bouwen komen bij voorkeur in Borssele te staan, maar energieminister Rob Jetten houdt de optie van de Maasvlakte nog open. Dat schrijft de bewindsman in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet maakt op zijn vroegst eind 2024 een definitieve keuze voor de locatie, nadat de gevolgen voor de omgeving in kaart zijn gebracht. Het is de planning dat de nieuwe kerncentrales rond 2035 in gebruik worden genomen.

1 uur geleden
Klimaatactivisten bezetten voor vijfde dag op rij TU Eindhoven

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactivisten bezetten vrijdag nog steeds twee vergaderkamers van het college van bestuur in een gebouw van de TU Eindhoven (TU/e). De studenten willen dat de universiteit haar banden verbreekt met de fossiele industrie. Ze zijn nog niet tevreden met de reactie die het college van bestuur donderdag publiceerde.

1 uur geleden