Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

10.000 euro van Prins Bernhard Cultuurfonds voor Stoomhijskraan Schelde 38

10.000 euro van Prins Bernhard Cultuurfonds voor Stoomhijskraan Schelde 38

VLISSINGEN - De stichting Stoomhijskraan Schelde 38 krijgt de stimuleringsprijs 2019 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland.

Het gaat om een bedrag van 10.000 euro. Commissaris van de koning Han Polman reikt de cheque op 4 april uit in de Timmerfabriek in Vlissingen. De prijs is bedoeld als waardering voor bijzondere initiatieven van vrijwilligers of amateurs.

De stichting maakt zich sterk voor het redden en restaureren van stoomhijskraan Schelde 38.

Laatste fase

De 10.000 euro is bestemd voor de laatste fase van de restauratie van de kraan. Het industriële erfgoed deed jarenlang dienst op scheepswerf De Schelde. Na de restauratie moet hij bijdragen aan het maritiem erfgoed en karakter van Vlissingen en van nieuwbouwwijk Scheldekwartier in het bijzonder.

Jaarlijks

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland schenkt elk jaar ongeveer 400.000 euro aan organisaties op het gebied van  podiumkunsten, beeldende kunst, film en fotografie, geschiedenis, cultureel erfgoed en natuur.

Meer uit Vlissingen

Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

39 minuten geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

1 dag geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

1 dag geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

1 dag geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

2 dagen geleden
De Vissershaven is eindelijk uit de steigers

VLISSINGEN - Het was voor veel Vlissingers al lange tijd een doorn in het oog: de steigers bij voormalig restaurant De Vissershaven. Maar de schilderwerkzaamheden zijn nagenoeg afgerond en gisteren en vandaag zijn dan toch eindelijk de steigers verwijderd en tonen de panden zich weer in volle glorie.

2 dagen geleden
Vlissingse wethouder Sal Cracau legt functie neer

VLISSINGEN - De Vlissingse wethouder Sal Cracau (VVD) heeft dinsdag zijn ontslag ingediend.

3 dagen geleden