Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

10.000 euro van Bevelandse gemeenten voor voedselbank

10.000 euro van Bevelandse gemeenten voor voedselbank

GOES - Voedselbank De Bevelanden heeft 10.000 euro gehad van de vijf gemeenten op de Bevelanden.

Het is bedoeld om de komende twee weken door te komen. De voedselbank kan hiermee zelf producten inkopen, die de tweehonderd gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank het hardste nodig hebben.

Vouchers

De voedselbanken krijgen sinds het uitbreken van de coronacrisis minder eten van supermarkten, omdat deze minder over hebben. Landelijk is daarom de actie ‘Stay safe en geef’ opgezet. Ze willen geen vouchers uitdelen, omdat ze op deze manier erop kunnen toezien dat pakketten gezond blijven.

Fonds

Als de organisatie na twee weken nog problemen heeft kan ze een beroep doen op het calamiteitenfonds van de voedselbanken. Daarin heeft de overheid vier miljoen euro gestort. Donaties van particulieren zijn nog steeds van harte welkom.

Op www.voedselbankdebevelanden.nl staat meer informatie over hoe mensen kunnen helpen. 

Meer uit Reimerswaal

Open dag met expositie bij jubilerend atelier Zeeklei in stationsgebouw Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Jarenlang stond het karakteristieke stationsgebouw in haar dorp leeg. Daarom vond Marieke Lobbezoo-Derks uit Krabbendijke het mooi dat ze het witte pand uit 1868, in samenwerking met de NS en gemeente Reimerswaal, nieuw leven kon inblazen met een atelier voor kunst en cultuur in de wachtruimte. Inmiddels bestaat Atelier Zeeklei vijf jaar en om dat te vieren is er zaterdag (12 oktober) een open dag met expositie.

8 uur geleden
Afsluiting A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens van 11 tot 14 oktober

RILLAND - Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit aan de snelweg A4. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens afgesloten van vrijdag 11 oktober 21.00 uur tot maandag 14 oktober 5.00 uur. In verband met de werkzaamheden zijn tussenliggende op- en afritten eveneens afgesloten. Evenals de verbindingsweg ter hoogte van knooppunt Markiezaat komende vanuit Antwerpen in de richting van Vlissingen. Weggebruikers dienen door de omleidingen rekening te houden met 30 minuten extra reistijd. 

12 uur geleden
Gezond en gezellig samen ontbijten op basisschool de Zevensprong in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal ontbeet woensdag met leerlingen van basisschool de Zevensprong in Krabbendijke. Zij nam kinderburgemeester Eva mee, die zelf op deze basisschool zit. 

1 dag geleden
Kom tafeltennissen in Yerseke

YERSEKE - Wij zouden graag zien dat er enthousiaste mensen zijn die zin hebben om zich een avondje in de week te amuseren en tevens hun lichamelijke conditie op peil te houden.

2 dagen geleden
Twee Michelinsterren voor Inter Scaldes in Kruiningen met nieuwe eigenaar

KRUININGEN - Met de nieuwe eigenaar, Jeroen Achtien, aan het roer heeft restaurant Inter Scaldes in Kruiningen twee Michelinsterren verworven. Dat is maandag bekend geworden.

3 dagen geleden
Geopark Schelde Delta heeft nu officeel keurmerk UNESCO

KAPELLE/KRUININGEN - In maart kreeg het Nederlands-Belgische Geopark Schelde Delta, na tien jaar voorbereiding, het UNESCO Global Geopark keurmerk. In IJsland is het bijbehorende certificaat uitgereikt. Daarmee is het keurmerk nu officieel bekrachtigd. De Schelde Delta beslaat ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal.

3 dagen geleden
Rubriek Albert Kort: Vrijheid, gelijkheid en broederschap?

Nooit waren de verwachtingen in Nederland zo hooggespannen als in 1795. Met steun van de Fransen was er een nieuwe regering die, net als in Frankrijk, de mensen 'vrijheid, gelijkheid en broederschap' zou schenken. De tijd dat een klein groepje regenten zich schaamteloos had verrijkt ten koste van de bevolking was voorbij. Er werden 'vrijheidsbomen' geplant als symbool voor het nieuwe tijdperk. Mensen dansten op straat en luisterden naar opbeurende praatjes van de nieuwe leiders. De feestvreugde was echter van korte duur. Op de Bevelanden veranderde er maar weinig. De oude machthebbers - rijke boeren - bleven aan de macht en de armoede onder de bevolking groeide zelfs. Omdat de Fransen voor hun oorlogen bakken geld nodig hadden, legden ze de bevolking torenhoge belastingen op, waardoor velen aan de bedelstaf raakten. De dienstplicht werd ingevoerd en dorpelingen kregen te maken met inkwartiering van soldaten. Zo moest Wemeldinge, een dorp van amper 700 inwoners, ruim 300 soldaten onderbrengen. Een vrijwel onmogelijke opgave. De problemen verergerden door criminele bendes, zoals die van de beruchte Jan Catoen, die op Zuid-Beveland boerderijen overviel, waarbij hij de bewoners dwong, door ze met de blote voeten op de haardplaat vast te binden, te vertellen waar ze hun kostbaarheden hadden verborgen. Na een overval op de hofstede Tekenburg bij Kapelle in 1802 werd Catoen echter in de kraag gegrepen en tot de doodstraf veroordeeld.De problemen waren hiermee nog lang niet voorbij. Sterker, het ergste moest nog komen. In 1809 was een Engels leger op Walcheren geland om de Fransen uit Antwerpen te verdrijven. De Wemeldingenaren moesten van de Engelsen paarden en karren leveren om de soldaten vanuit Kattendijke naar Fort Bath te vervoeren, en de plaatselijke bakkers moesten de soldaten van brood voorzien. En dat alles gratis, want de bezetter vergoedde niets. Groot was dan ook de opluchting toen in 1813 een einde kwam aan het Franse bestuur en de oude regenten weer aan de macht kwamen. Die deugden ook niet, maar waren niet zo schijnheilig als de Fransen, die slechts weinig van hun beloften hadden waargemaakt.

4 dagen geleden