Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwolle huldigt voetballers van gepromoveerd PEC

Zwolle huldigt voetballers van gepromoveerd PEC

ZWOLLE (ANP) - De voetballers van PEC Zwolle worden zaterdag gehuldigd. Ze eindigden als tweede in de eerste divisie, en daarmee verzekerden ze zich van een terugkeer naar de Eredivisie, een jaar na degradatie. PEC maakte ook nog kans op de titel, maar die ging vrijdag naar Heracles Almelo. Beide clubs eindigden na 38 wedstrijden op 85 punten, maar de Almeloƫrs hadden een beter doelsaldo.

De huldiging is aan het einde van de middag in Park de Wezenlanden, net buiten het centrum van Zwolle en naast het provinciehuis. Het voorprogramma begint rond 17.00 uur met dj's en artiesten. De huldiging zelf duurt van 18.00 tot ongeveer 19.00 uur. In 2014, toen PEC de KNVB-Beker won door in de finale van Ajax te winnen, werd de club ook gehuldigd in het park. Daar zijn ook boerenprotesten gehouden, en het Bevrijdingsfestival is er elk jaar.

Als PEC kampioen was geworden, zouden de spelers en staf ook een rondvaart door de Zwolse stadsgracht hebben gekregen.

Meer uit Binnenland

ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 uur geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

2 uur geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

2 uur geleden
Schrijver Kromhout: nieuw werk van Tonke Dragt onderweg

HILVERSUM (ANP) - Van de vrijdag overleden jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt is een nieuw boek onderweg. Dat zei schrijver Rindert Kromhout, met wie ze recent veel samenwerkte, zaterdag.

3 uur geleden
NVJ boos over naam fotograaf Sakir Khader op terroristenlijst FBI

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ is absoluut niet te spreken over het feit dat de Nederlands-Palestijnse fotograaf en documentairemaker Sakir Khader op een omstreden Amerikaanse terroristenlijst staat. "Het is onbegrijpelijk dat Nederland hier niet meteen werk van maakt", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning. Follow the Money en de Volkskrant berichtten zaterdag over die lijst.

4 uur geleden
Festival Bospop sluit parkeerterreinen door hevige regenval

WEERT (ANP) - Festival Bospop in Weert heeft zaterdagochtend alle parkeerplaatsen gesloten. Er is veel regen gevallen en daardoor is het terrein onbegaanbaar. De organisatie van het festival roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen of om zich af te laten zetten bij een kiss-and-ridezone vlakbij.

5 uur geleden
Jeugdboekenschrijfster Tonke Dragt (93) overleden

DEN HAAG (ANP) - Tonke Dragt is in haar woonplaats Den Haag overleden. De veelgelezen jeugdboekenschrijfster was 93 jaar, zo heeft haar uitgeverij zaterdag laten weten. Dragt overleed vrijdag.

5 uur geleden