Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwitserse bank UBS voert winst op onder leiding Hamers

Zwitserse bank UBS voert winst op onder leiding Hamers

ZÜRICH (ANP/DPA) - UBS heeft zijn winst in het derde kwartaal opgevoerd. De Zwitserse bank, geleid door voormalig ING-topman Ralph Hamers, richt zich tegenwoordig meer op vermogensbeheer en daar werd meer geld mee verdiend. De bank en zijn klanten profiteerden van de aantrekkende financiële markt.

Onder de streep bleef bijna 2,3 miljard dollar over (zo'n 2 miljard euro), 9 procent meer op jaarbasis. Het was de hoogste kwartaalwinst voor UBS sinds het eerste kwartaal van 2015.

UBS moet tot december wachten in een beroepszaak tegen een belastingboete van 4,5 miljard euro in Frankrijk. De bank kreeg begin 2019 een boete van ruim 3,7 miljard euro vanwege de belastingzaak. Ook moest het financiële concern 800 miljoen euro aan schadevergoeding betalen aan de Franse staat. Volgens de rechter in Parijs heeft UBS rijke Fransen geholpen bij het ontduiken van belasting door het geld op geheime Zwitserse bankrekeningen te zetten.

Het financiële concern was het niet met het vonnis eens en ging in beroep. Volgens de bank heeft de rechter Franse wetgeving toegepast op handelingen van de bank in Zwitserland, en dat klopt volgens UBS niet. De Zwitserse bank heeft 450 miljoen euro apart gezet met betrekking tot de kwestie.

Meer uit Financieel

Kabinet reserveert 520 miljoen euro voor gasopslag komende winter

DEN HAAG (ANP/RTR) - Het kabinet heeft ruim 520 miljoen euro gereserveerd om de gasopslag Bergermeer te vullen voor het winterseizoen 2023-2024. Het gaat daarbij om het op peil brengen van de gasvoorraden in de grootste opslag van Europa.

28 minuten geleden
Baas bpost weg om fouten bij binnenslepen bezorgsubsidie

BRUSSEL (ANP) - De baas van het Belgische postbedrijf bpost stapt op. Topman Dirk Tirez kan niet verder nu bpost fouten lijkt te hebben gemaakt met een subsidie voor de bezorging van kranten en tijdschriften.

1 uur geleden
Poetin: Rusland kan olieproductie verlagen vanwege prijsplafond

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Rusland kan de productie van olie verlagen als reactie op het door de G7-landen, Europese Unie en Australië ingestelde prijsplafond. Dat zei de Russische president Vladimir Poetin. Een beslissing over de reactie wordt de komende dagen genomen, zei hij in een uitzending van Rossiya 24 TV, zonder in details te treden.

1 uur geleden
Kenners: dieselvoorraden Europa lopen iets minder hard op

AMSTERDAM (ANP) - De voorraden dieselbrandstof in Noordwest-Europa zullen toenemen, maar iets minder dan eerder verwacht. Een en ander is afhankelijk van een aanstaand verbod op Russische leveringen. Dat stellen kenners van onderzoek- en adviesfirma Wood Mackenzie in een nieuwe raming. De dieselvoorraden zijn van invloed op de prijs aan de pomp.

1 uur geleden
Netflix na positief analistenrapport bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Netflix stond vrijdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de winnaars. Het aandeel van de streamingdienst profiteerde van een positief analistenrapport. Volgens de kenners van de Amerikaanse bank Wells Fargo gaat Netflix een sterk jaar tegemoet dankzij de lancering van een goedkoper, door advertenties ondersteund abonnement. Het aandeel won daarop dik 4 procent.

2 uur geleden
Energie-Nederland: blij dat instellen prijsplafond is gelukt

DEN HAAG (ANP) - Energie-Nederland is blij dat de invoering van een tijdelijk prijsplafond op energie per 1 januari is gelukt nu het kabinet de subsidieregeling heeft vastgesteld. Voorzitter van de branchevereniging van energiebedrijven Cora van Nieuwenhuizen zegt in een reactie huishoudens te kunnen helpen met het "kunnen blijven betalen van de energierekening en het voorkomen en verder oplopen van betalingsachterstanden". Energieleveranciers passen volgens de oud-minister zo snel als ze kunnen het factureringssysteem aan zodat kleingebruikers vanaf volgend jaar een aangepaste nota krijgen.

2 uur geleden
Deelauto's en -scooters van straat voor WK-wedstrijd Marokko

DEN HAAG (ANP) - In aanloop naar de WK-kwartfinalewedstrijd van Marokko zaterdag heeft deelautobedrijf SHARE NOW auto's uit bepaalde gebieden van Amsterdam verwijderd. Deelscooterbedrijf Felyx schrapt zijn service in risicogebieden in de hoofdstad, Rotterdam en Den Haag rond de risicowedstrijd. Eerder leidde het succes van het Marokkaanse voetbalelftal tot ongeregeldheden in de hoofdstad, waarbij een deelauto en -scooter in brand werden gestoken op het Mercatorplein in Amsterdam-West.

2 uur geleden