Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwitserse bank Credit Suisse waarschuwt opnieuw voor verlies

Zwitserse bank Credit Suisse waarschuwt opnieuw voor verlies

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG) - De door schandalen geplaagde Zwitserse bank Credit Suisse verwacht in het tweede kwartaal opnieuw een verlies te lijden. Dat betekent een nieuwe tegenvaller voor de bank, die afgelopen jaar al meerdere winstwaarschuwingen heeft gegeven.

Credit Suisse gaf een reeks van oorzaken voor de tegenvallende resultaten, waaronder de oorlog in Oekraïne, de hard oplopende inflatie, de renteverhogingen door centrale banken wereldwijd, de afbouw van de coronasteun en de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. De bank verwacht daardoor dat de investeringstak en de gehele groep dit kwartaal in de rode cijfers zullen belanden.

In april waarschuwde Credit Suisse al voor een financiële klap van omgerekend bijna 195 miljoen euro door de oorlog in Oekraïne. De bank besloot in maart vanwege de oorlog geen nieuwe leningen meer uit te geven in Rusland. Ook moet de bank opnieuw veel geld opzijzetten voor juridische procedures over al langer spelende schandalen.

Overgangsjaar

De zakenbank van Credit Suisse, die optreedt als tussenpersoon of adviseur bij complexe financiële deals, was betrokken bij debacles rond het omvallen van investeringsfonds Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. De nieuwe waarschuwing vergroot de druk op topman Thomas Gottstein om het concern door de moeilijke periode te loodsen.

Credit Suisse herhaalde dat 2022 een overgangsjaar zal zijn. Op 28 juni zal topman Gottstein tijdens een investeerdersdag onder meer een update geven over de kostenbesparingsplannen van de bank.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

3 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

3 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

4 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

7 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

8 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

8 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

8 uur geleden