Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwitserland pakt derde plek, Turkije puntloos naar huis

Zwitserland pakt derde plek, Turkije puntloos naar huis

BAKOE (ANP) - Zwitserland moet op het EK voetbal na drie wedstrijden afwachten of het verder mag gaan in het toernooi. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic eindigde dankzij een zege op Turkije (3-1) als derde in groep A. Xherdan Shaqiri scoorde twee keer in Bakoe en Steven Zuber verzorgde drie assists.

Met 4 punten hebben de Zwitsers een grote kans om als één van de vier beste nummers 3 door te gaan naar de achtste finales. Turkije moet na een mislukt toernooi, 0 punten en slechts één keer gescoord, naar huis. Feyenoorder Orkun Kökçu kwam als invaller bij Turkije voor de eerste keer dit EK nog even in actie.

Turkije ging furieus van start. In het openingsoffensief kreeg Kaan Ayhan een grote schietkans. Doelman Yann Sommer redde bekwaam. Hij hield na een kwartier ook Mert Müldür van scoren af. Turkije keek toen al tegen een achterstand aan. Haris Seferovic klopte in de 6e minuut doelman Ugurcan Çakir in de verre hoek nadat de Turkse verdediging de bal niet afdoende had weggewerkt.

Zeer kwetsbaar

De Turkse afweer, die tegen Italië (0-3) en Wales (0-2) ook al zeer kwetsbaar oogde, verzuimde in de 26e minuut opnieuw goed in te grijpen. Daardoor kon Shaqiri doeltreffend uithalen (2-0). Hij was kort daarna dicht bij 3-0, maar doelman Çakir wist zijn schot nog net te pareren.

Met de moed der wanhoop wist Turkije na de pauze het eerste doelpunt op dit EK af te dwingen. Verder dan de doeltreffende uithaal van Irfan Kahveci kwamen de Turken echter niet. Zwitserland miste een aantal grote kansen op de derde treffer voordat Shaqiri opnieuw tot scoren kwam. Ploeggenoot Granit Xhaka schoot daarna uit een vrije trap nog op de paal.

Meer uit Voetbal

Voorzitter Lille hekelt houding Argentijnse doelman Martínez

LILLE (ANP) - Doelman Emiliano Martínez van Aston Villa heeft geen vrienden gemaakt in Frankrijk. De Argentijn probeerde in de strafschoppenserie van de kwartfinales van de Conference League tegen Lille er alles aan te doen de spelers uit hun concentratie te halen.

3 uur geleden
Klopp ziet Europese uitschakeling als voordeel voor competitie

BERGAMO (ANP/RTR) - Jürgen Klopp treurt niet lang om de uitschakeling van Liverpool in de kwartfinales van de Europa League door Atalanta. De Duitse trainer, die na dit seizoen bij de club vertrekt, ziet het als voordeel in de spannende strijd om de Engelse landstitel.

3 uur geleden
Club Brugge viert eerste Europese halve finale in 32 jaar

THESSALONIKI (ANP/BELGA) - Club Brugge heeft het bereiken van de eerste Europese halve finale in 32 jaar uitgebreid gevierd. "Dit is echt prachtig, een historisch moment", zei aanvoerder Hans Vanaken na de overwinning van 2-0 op PAOK Saloniki in de Conference League tegen Sporza. Club Brugge had het thuisduel al met 1-0 gewonnen.

3 uur geleden
Italië zeker van vijf plekken in Champions League

ROME (ANP/AFP) - Italië is zeker van vijf tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League van komend seizoen. Het Zuid-Europese land kan een plek bij de eerste twee op de coëfficiëntenlijst van de UEFA na donderdag niet meer ontgaan. Dat komt door de prestaties van AS Roma, Atalanta en Fiorentina, die zich alle drie verzekerden van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League (Roma en Atalanta) en Conference League (Fiorentina).

4 uur geleden
Bayer Leverkusen vier dagen na landstitel verder in Europa League

LONDEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich, vier dagen na het veroveren van de Duitse landstitel, verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League. De kampioen speelde in Londen met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Invaller Jeremie Frimpong, na de rust in de ploeg gekomen, bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

12 uur geleden
Liverpool kan 3-0-zege van Atalanta niet wegpoetsen in EL

BERGAMO (ANP) - Liverpool FC is er niet in geslaagd om de 3-0-nederlaag tegen Atalanta weg te poetsen. De ploeg van de basisspelers Cody Gakpo en Virgil van Dijk won weliswaar met 1-0 in Bergamo, maar plaatste zich niet voor de halve finale van de Europa League.

12 uur geleden
Aston Villa schakelt Lille na strafschoppen uit in Europa

LILLE (ANP) - Aston Villa heeft LOSC Lille na strafschoppen uitgeschakeld in de kwartfinales van de Conference League. Villa-keeper Emiliano Martínez stopte de beslissende penalty, terwijl hij vlak daarvoor zijn tweede gele kaart had gekregen.

13 uur geleden