Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemster Toussaint zevende in olympische finale 100 rug

Zwemster Toussaint zevende in olympische finale 100 rug

TOKIO (ANP) - Zwemster Kira Toussaint heeft op de Olympische Spelen niet voor een verrassing kunnen zorgen in de finale van de 100 meter rugslag. De 27-jarige Toussaint tikte in baan 1 als zevende aan in 59,11 seconden. Het goud ging naar de Australische Kaylee McKeown in 57,47, een fractie boven haar eigen wereldrecord (57,45). Kylie Masse uit Canada pakte het zilver (57,72), het brons ging naar de Amerikaanse Regan Smith (58,05).

Toussaint ging hard van start en keerde na 50 meter als vijfde, maar in het tweede deel van de race zakte ze wat weg. Ze kwam niet in de buurt van haar Nederlands record van 58,65. "Ik ben er voor gegaan. Ik heb die eerste 50 meter echt risico genomen; ik wist dat als ik niet hard af ging, ik sowieso geen medaille kon halen. Als ik iets langzamer was gestart, had ik waarschijnlijk wat harder gezwommen, maar ook geen medaille gehaald. Het was alles of niets en het is niet gelukt. Maar ik vond het echt fantastisch dat ik hier mocht zwemmen vanochtend, in mijn eerste finale op mondiaal niveau."

Toussaint had zich met een tijd van 59,09 als zevende gekwalificeerd voor de strijd om de medailles, ondanks dat ze met het aantikken verkeerd uit kwam. De Europees kampioene op de niet-olympische 50 rug werd vooraf al niet tot de medaillekandidaten gerekend. Daarvoor was het verschil tussen de persoonlijke records van Toussaint en de zwemsters in de banen naast haar te groot.

Toussaint was de eerste Nederlandse rugslagzwemster in de olympische finale sinds haar moeder Jolanda de Rover. Die pakte op de Spelen van 1984 in Los Angeles goud op de 200 rug en brons op de 100 rug.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

6 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

9 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

11 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

12 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

14 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

15 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

16 uur geleden