Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemster Toussaint ondanks mislukte aantik naar finale 100 rug

Zwemster Toussaint ondanks mislukte aantik naar finale 100 rug

TOKIO (ANP) - Zwemster Kira Toussaint heeft op de Olympische Spelen de finale gehaald van de 100 meter rugslag. De 27-jarige Toussaint plaatste zich met een tijd van 59,09 seconden als zevende voor de finale van dinsdagochtend. De houdster van het Nederlands record (58,65) kon zich op het einde van haar race zelfs een foutje permitteren.

"Wat deed ik eigenlijk, ik weet het niet eens precies", aldus Toussaint, die al een paar meter voor de muur dacht dat ze er was en daardoor een flink stuk moest 'uitdrijven' richting de aantikplaat. "Ik finishte volgens mij een slag te vroeg. Maar ah joh, ik zit erin. In de finale heb ik niets te verliezen. Ik lig in baan 1, ik ga er gewoon voor."

Een medaille lijkt buiten bereik te liggen voor Toussaint. De Amerikaanse Regan Smith was in de halve finales de snelste in 57,86, een nieuw olympisch record. De Canadese Kylie Masse (58,09) en wereldrecordhoudster Kaylee McKeown uit Australië (58,11) zwommen ook aanzienlijk sneller dan Toussaint ooit gedaan heeft.

"Na de eerste halve finale heb ik bewust niet gekeken naar de tijden. Iedereen deed dat, maar ik wilde het niet weten. Ik was alleen met mijn eigen race bezig", aldus Toussaint. "De finale halen was het doel." Maaike de Waard redde het niet. Met 1.00,49 eindigde ze als laatste in de halve finales.

Kamminga

Toussaint zag een half uur voor haar race Arno Kamminga, met wie ze in Amsterdam traint onder coach Mark Faber, zilver pakken op de 100 meter schoolslag. "Heel knap. Ik heb die race in onze 'woonkamer' in het zwembad gekeken. Een supermooie race, hij maakte het Peaty lastig. Ik denk dat niemand twee jaar geleden had gedacht dat Peaty het ooit lastig zou krijgen."

Meer uit Sport

Braziliaanse voetbalbond walgt van banaan op veld in Parijs

PARIJS (ANP) - De Braziliaanse voetballer Richarlison heeft dinsdag tijdens de oefeninterland in Parijs tegen Tunesië een banaan naar zich toegeworpen gekregen. Voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond ziet dat als een teken van racisme en sprak in een bericht op Twitter zijn afkeur uit.

11 uur geleden
Vader van meisjes: Van der Poel mag boos zijn, maar niet dit doen

SYDNEY (ANP) - De vader van de Australische meisjes die zaterdagavond in een hotel in Sydney werden aangevallen door Mathieu van der Poel, vindt het logisch dat de Nederlandse wielrenner boos was. "Hij had alle recht om boos te zijn. Maar niet om te doen wat hij deed", zegt de vader in Australische media. "Het zijn kleine meisjes en hij is heel groot."

12 uur geleden
Gehavende selectie handbalsters voor Golden League

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse handbalsters bereiden zich met een gehavende selectie voor op de komende interlands in de Golden League tegen Noorwegen, Denemarken en Zwitserland. Bondscoach Per Johansson zag vlak voor de oefenstage ook Dione Housheer en Harma van Kreij met blessures wegvallen. Hij mist al de geblesseerde Danick Snelder en Larissa Nusser en kan ook geen beroep doen op Lois Abbingh en Tess Wester wegens zwangerschappen.

16 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest na sterke start in Tel Aviv

TEL AVIV (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Tel Aviv. De 26-jarige Nederlander, als achtste geplaatst op het Israëlische hardcourttoernooi, moest het na een sterke start afleggen tegen de Canadees Vasek Pospisil die als 'lucky loser' uit de kwalificaties was toegelaten: 6-4 6-7 (3) 5-7.

16 uur geleden
Raceteam Van Eerd trekt zich terug voor race in Verenigde Staten

ATLANTA (ANP) - Het door Frits van Eerd opgezette Racing Team Nederland heeft zich teruggetrokken voor een langeafstandsrace van deze week in de Verenigde Staten. Van Eerd (55) werd twee weken geleden gearresteerd als verdachte in een witwaszaak. De Jumbo-topman werd na een paar dagen weer vrijgelaten, maar besloot enkele dagen later om zich tijdelijk terug te trekken als algemeen directeur van de supermarktketen.

16 uur geleden
Handbalster Polman heeft elke training 'smile op haar gezicht'

ARNHEM (ANP) - Handbalvedette Estavana Polman is na een roerige periode eindelijk in rustig vaarwater gekomen, zoals ze zelf zegt. "Ik heb het heel erg naar mijn zin bij mijn nieuwe club Nykøbing. Ik geniet weer van het spelletje, kan weer gewoon lekker handballen", zegt de 30-jarige opbouwspeelster, die door bondscoach Per Johansson is opgeroepen voor de komende oefeninterlands tegen Noorwegen en Denemarken.

17 uur geleden
Kipchoge naar marathon Londen, maar niet om te lopen

LONDEN (ANP) - Een week nadat hij in Berlijn zijn eigen wereldrecord had aangescherpt, is Eliud Kipchoge ook aanwezig bij de marathon van Londen. De 37-jarige Keniaan gaat niet voor de tweede keer in een week een wedstrijd over 42,195 kilometer lopen, maar komt zaterdag in de Engelse hoofdstad de medailles uitreiken bij de mini-marathon voor kinderen. Een dag later vindt de marathon van Londen plaats.

18 uur geleden