Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

Zwemster Steenbergen pakt bij EK goud op 100 meter vrije slag

ROME (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen heeft bij de EK in Rome goud veroverd op de 100 meter vrije slag. De 22-jarige Steenbergen tikte aan na 53,24 seconden. Ze bleef de Française Charlotte Bonnet en Freya Anderson uit Groot-Brittannië voor.

Voor Steenbergen is het de tweede titel op dit EK. Donderdag veroverde ze met de estafette van de 4x200 meter vrije slag goud met een sterke race als slotzwemster.

Steenbergen verbeterde haar eigen persoonlijke record van 53,41. Ze volgt de inmiddels gestopte Femke Heemskerk op, die de titel won in 2021.

Gaaf

"Heel gaaf, het ging heel goed" zei Steenbergen bij de NOS. "Ik zag na 50 meter al dat ik ernaast lag en moet het hebben van mijn 'terugbaan'. Ik was wel zenuwachtig, gisteren ging supergoed en dan wil je dat ook individueel laten zien. Bij de WK ging het mis in de halve finale. Dat ik het nu hier laat zien en een persoonlijk record zwem in de finale, meer kan je niet hopen."

Zwemmer Nyls Korstanje greep naast de medailles op de 50 meter vlinderslag. Korstanje tikte aan na 23,10 seconden en dat was goed voor de vierde plaats. Het goud ging naar Thomas Ceccon uit Italië, voor de Fransman Maxime Grousset en Diogo Matos Ribeiro uit Portugal. De winnende tijd van Ceccon van 22,89 is langzamer dan het Nederlands record (22,88) dat Korstanje in de halve finales zwom.

Kamminga

Ook Arno Kamminga pakte op de 100 meter schoolslag geen medaille. De 26-jarige Katwijker kwam tot 59,68 en werd daarmee slechts zevende. Het goud ging naar de Italiaanse wereldkampioen Nicolò Martinenghi in 58,26.

De houder van alle Nederlandse records op de schoolslag en winnaar van olympisch zilver en WK-zilver kreeg in de aanloop naar de EK in het buitenbad in Rome te maken met een coronabesmetting.

Meer uit Sport

FIA ziet af van onderzoek naar Mercedes-teambaas Wolff

LONDEN (ANP/DPA) - Autosportfederatie FIA zet het onderzoek naar teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie, de baas van de F1 Academy, niet door. Wolff zou vertrouwelijke informatie uit vergaderingen van de teambazen hebben doorgespeeld naar Susie, die aanschuift bij de vergaderingen van de commerciële rechtenhouder van de Formule 1 (FOM).

2 uur geleden
Zwemsters missen podium op 4x50 meter wisselslagestafette

OTOPENI (ANP) - De Nederlandse zwemsters hebben bij de EK kortebaan in Roemenië naast de medailles gegrepen op de 4x50 meter wisselslag. Kira Toussaint, Tes Schouten, Tessa Giele en Valerie Van Roon tikten in 1.45,78 als vierde aan. Het goud ging naar Zweden in 1.43,26, voor Italië en Groot-Brittannië.

2 uur geleden
Zwemmer Kamminga pakt EK-goud op 100 m schoolslag, brons Corbeau

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan de titel veroverd op de 100 meter schoolslag. De 28-jarige zwemmer was in het Roemeense Otopeni met 56,52 net iets sneller dan titelverdediger Nicolo Martinenghi uit Italië. Caspar Corbeau greep het brons in 56,66.

2 uur geleden
Schouten op EK met Nederlands record naar finale 200 meter school

OTOPENI (ANP) - Tes Schouten heeft zich bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië overtuigend geplaatst voor de finale op de 200 meter schoolslag. De 22-jarige zwemster was met een Nederlands record van 2.16,98 de snelste. Ze dook ruim onder haar eigen toptijd van 2.18,19, die ze vorig jaar tijdens de WK kortebaan zwom.

2 uur geleden
Toussaint grijpt op EK kortebaan naast medaille op 200 meter rug

OTOPENI (ANP) - Kira Toussaint heeft bij de Europese kampioenschappen kortebaan naast de medailles gegrepen op de 200 meter rugslag. De 29-jarige zwemster tikte in het Roemeense Otopeni als zesde aan in 2.04,47. Het goud ging naar de Britse Medi Harris in 2.02,45.

4 uur geleden
Regering Oekraïne bezorgd om oproep Russen op Spelen toe te laten

KYIV (ANP) - De Oekraïense regering zegt "erg bezorgd" te zijn over de oproep die een aantal internationale sportbonden en nationale olympische comité's aan het IOC hebben gedaan om atleten uit Rusland en Belarus onder voorwaarden toe te laten op de Olympische Spelen van Parijs komende zomer.

8 uur geleden
Tennisster Raducanu maakt in januari comeback in Auckland

AUCKLAND (ANP) - Tennisster Emma Raducanu maakt in de eerste week van januari haar comeback in wedstrijdverband. De Britse tennisster doet dan mee aan de ASB Classic, een WTA-toernooi in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Dat maakte de organisatie van het toernooi bekend.

10 uur geleden