Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemster Steenbergen op WK als snelste naar finale 100 meter vrij

Zwemster Steenbergen op WK als snelste naar finale 100 meter vrij

FUKUOKA (ANP) - Marrit Steenbergen heeft bij de wereldkampioenschappen zwemmen in Fukuoka overtuigend de finale van de 100 meter vrij bereikt. In de halve eindstrijd zette de 23-jarige zwemster uit Friesland met 52,82 de beste tijd neer. Ze bleef hiermee maar net boven het Nederlands record, dat sinds april 2015 met 52,69 op naam staat van Femke Heemskerk.

Steenbergen zwom eerder dit WK de finale van de 200 meter wisselslag en de 200 meter vrij. Ze eindigde daarop respectievelijk als zevende en vijfde.

Ze zwemt later deze sessie nog de finale van de 4x200 meter vrij.

De eindstrijd van de 100 meter vrij staat vrijdag op het programma.

Meer uit Sport

Tennisster Samsonova wint grastoernooi van Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Ljoedmila Samsonova heeft het grastoernooi van Rosmalen gewonnen. De als tweede geplaatste Russin was in drie sets te sterk voor Bianca Andreescu uit Canada 4-6 6-3 7-5.

6 uur geleden
Yates wint Ronde van Zwitserland, Almeida beste in tijdrit

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - Adam Yates heeft de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De Brit van UAE Team Emirates eindigde als tweede in de afsluitende tijdrit achter zijn ploeggenoot João Almeida. Die was 8 seconden sneller, maar dat was niet voldoende om Yates uit de gele trui te rijden. Almeida werd in het klassement tweede, de Deen Mathias Skjelmose na een goede tijdrit derde.

8 uur geleden
De Vries met Toyota op podium in 24 Uur van Le Mans

LE MANS (ANP) - Nyck de Vries is met Toyota op de tweede plaats geëindigd in de 24 Uur van Le Mans. De Friese autocoureur bestuurde in de topklasse (hypercars) de auto van de Japanse fabrikant samen met de Argentijn José María López en de Japanner Kamui Kobayashi.

9 uur geleden
Italiaan Aleotti wint Ronde van Slovenië, slotetappe voor Healy

NOVO MESTO (ANP) - Wielrenner Giovanni Aleotti heeft de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Italiaan van Bora-hansgrohe verdedigde met succes zijn leiderstrui in de laatste etappe van Sentjernej naar Novo Mesto. De slotetappe werd gewonnen door de Ier Ben Healy van EF Education - EasyPost.

10 uur geleden
De Minaur maakt favorietenrol waar op grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft op het grastoernooi van Rosmalen zijn favorietenrol waargemaakt. De nummer 1 van de plaatsingslijst won in de finale met 6-2 6-4 van de Amerikaan Sebastian Korda, de nummer 26 van de wereld. De finale duurde een uur en 35 minuten.

12 uur geleden
Pieterse tweede in WB-wedstrijd mountainbike in Val di Sole

VAL DI SOLE (ANP) - Puck Pieterse is bij de wereldbeker mountainbike in Val di Sole als tweede geëindigd achter wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot. De 22-jarige Europees kampioene moest na de wedstrijd van 1 uur en 21 minuten 50 seconden toegeven op de Française. Candice Lill uit Zuid-Afrika werd derde op 1.13 minuut.

12 uur geleden
Tennisser Murray geselecteerd voor vijfde Olympische Spelen

LONDEN (ANP) - Andy Murray doet deze zomer voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. De Schotse tennisser is opgenomen in de Britse selectie voor Parijs.

12 uur geleden