Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemster De Waard met Toussaint naar finale EK én naar Spelen

Zwemster De Waard met Toussaint naar finale EK én naar Spelen

BOEDAPEST (ANP) - Zwemster Maaike de Waard heeft zich verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. De 24-jarige Zuid-Hollandse voldeed bij de EK in Boedapest aan de limiet op de 100 meter rugslag. De Waard plaatste zich met 59,76 niet alleen voor de EK-finale, maar ook voor de Spelen in Tokio.

De Waard bleef onder de vereiste 59,90 om naar Japan te mogen afreizen. Ze kwalificeerde zich als zesde voor de finale van vrijdagavond op de 100 rug. Kira Toussaint, de Europese kampioene op de 50 rug en al zeker van deelname aan de Spelen op de olympische 100 en 200 meter op de rugslag, zette in de halve finales met 58,73 de tweede tijd neer. Alleen de Schotse Kathleen Dawson was sneller (58,44).

Toussaint veroverde woensdag goud op de kortste afstand, voor Dawson (zilver) en De Waard (brons). De 26-jarige Noord-Hollandse lag in de halve finales van de 100 rug geruime tijd op koers om het ruim 10 jaar oude Europees record van de Britse Gemma Spofforth (58,12) te verbeteren, maar in de laatste meters verloor Toussaint wat snelheid.

Meer uit Sport

Tennisser De Jong voor het eerst in hoofdtoernooi Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong heeft zich voor het eerst in zijn carrière gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De 23-jarige tennisser versloeg in de derde en laatste ronde van de kwalificaties in Parijs in twee sets de Amerikaan Jeffrey John Wolf: 6-1 6-2.

3 uur geleden
Gemengd judoteam op WK uitgeschakeld door Pollings Italië

ABU DHABI (ANP) - De Nederlandse judoka's zijn op het WK voor gemengde landenteams in de achtste finales uitgeschakeld. Nederland verloor met 4-3 van Italië, waar Kim Polling een van de judoka's was.

4 uur geleden
Tennisser Sinner ook in 2025 op ABN AMRO Open

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Jannik Sinner verdedigt in 2025 zijn titel op het ATP-toernooi van Rotterdam. Toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO Open maakte de komst van de 22-jarige Italiaan bekend voor het toernooi in februari volgend jaar.

4 uur geleden
Australische zwemster Hodges stopt twee maanden voor Spelen

MELBOURNE (ANP/AFP) - Zwemster Chelsea Hodges uit Australië heeft ruim twee maanden voor de Olympische Spelen haar carrière beëindigd. De 22-jarige schoolslagspecialiste meldt dat ze door te veel operaties "de heupen van een zestigjarige heeft".

6 uur geleden
Oud-international Kosterink nieuwe bondscoach softbalsters

UTRECHT (ANP) - Oud-international Saskia Kosterink wordt de nieuwe bondscoach van de Nederlandse softbalsters. Na het WK in juli neemt ze de leiding over van Ferenc Jongejan. Tijdens het EK in Utrecht, september dit jaar, staat de ploeg dus onder leiding van Kosterink.

6 uur geleden
Van Gerwen verliest weer van Humphries en ligt uit Premier League

LONDEN (ANP) - Darter Michael van Gerwen ligt uit de Premier League. In de halve finale van de play-offs redde de Nederlander het niet tegen regerend wereldkampioen Luke Humphries: 10-5. Tiener Luke Littler is later op donderdag de tegenstander van Humphries in de finale. Hij versloeg Michael Smith.

18 uur geleden
Volleyballers tonen veerkracht en verslaan Turkije in vijf sets

ANTALYA (ANP) - De Nederlandse volleybalmannen hebben hun eerste zege in de Nations League binnen. Het team van bondscoach Roberto Piazza won in Antalya met 3-2 van Turkije. Oranje toonde veerkracht, want de eerste twee sets gingen met duidelijke cijfers naar de Turken: 19-25 20-25 25-18 25-21 15-9.

18 uur geleden