Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

"Ik heb al in onze groeps-WhatsApp gezegd dat we werken met zwempauzes. Wie dat wil, kan om de anderhalf uur even in zee springen", laat Bas Troost, eigenaar van Zuid Zuid West in Renesse, weten. "Maar het belangrijkste is goed blijven drinken. Daar moet je echt strak op zitten. We hebben kannen water staan met vers fruit voor de bediening, maar vooral in de keuken moet je ze nog weleens verplichten te drinken. Anders vergeet je het zo", zegt Troost.

Via een geluidsinstallatie roept hij bezoekers en personeel geregeld op om vooral goed in te smeren met zonnebrandcrème. Die kunnen ze uit een speciale paal tappen.

Zandvoort, Hoek van Holland

Bij Tent 6 in Zandvoort zorgen extra doeken en parasols voor voldoende schaduw. Ook hier is voldoende drinken belangrijk, zeg eigenares Kim Rijnders. "Maar van heel Nederland is het aan het strand waarschijnlijk wel de koelste plek", nuanceert ze.

R Port, een strandclub in Hoek van Holland, zorgt voor voldoende grote glazen met koud drinken. "Daarnaast staat er zonnebrand op de bar en houden we elkaar goed in de gaten", zegt creatief manager Maureen van Velden.

Roosters

In de aanloop naar het zomerse weekend lieten andere strandtenthouders aan het ANP weten de roosters voor de piekdagen redelijk rond te krijgen, hoewel personeelstekorten in de horeca nog altijd een probleem zijn. Ook Rijnders van Tent 6 beaamt dat. "Het is altijd een uitdaging om voldoende mensen te vinden, maar tot nu toe lukt het wel. Van acht man bediening op een normale zaterdag heb je nu ineens achttien man nodig. Maar het helpt als je lief bent en in de winter leuke dingen voor je mensen organiseert. Dan blijven ze terugkomen."

Bij R Port is de sfeer volgens Van Velden ook goed, wat helpt bij het aantrekken en behouden van personeel. "Hier zijn we superdankbaar voor. En uiteraard trots."

Meer uit Binnenland

Acht jaar cel voor doodrijden gezin in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De 30-jarige Suraj A. uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor het veroorzaken van het dodelijke ongeluk dat op tweede kerstdag 2022 in Rotterdam een gezin het leven kostte.

17 minuten geleden
Hoge Raad: veroordeling moordenaars advocaat Wiersum definitief

DEN HAAG (ANP) - De veroordeling van de twee mannen die advocaat Derk Wiersum hebben vermoord, is definitief. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. Het Amsterdamse gerechtshof veroordeelde Moreno B. (35) en Giërmo B. (40, geen familie) vorig jaar tot dertig jaar gevangenisstraf.

54 minuten geleden
Brand Amersfoort dreigt over te slaan naar hoofdkantoor Babboe

AMERSFOORT (ANP) - Een brand in Amersfoort die dinsdagochtend begon in een bedrijfsverzamelgebouw, dreigt over te slaan naar het naastgelegen hoofdkantoor van bakfietsenproducent Babboe. Een woordvoerder van de veiligheidsregio zegt dat de brandweer dit uit alle macht probeert te voorkomen.

1 uur geleden
Aantal mensen in Ter Apel al een paar dagen boven de 2200

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel hebben in de nacht van maandag op dinsdag 2245 mensen overnacht, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De afgelopen nachten verbleven meer dan 2200 mensen in het aanmeldcentrum, hoewel er een maximumaantal geldt van 2000. Maandag meldde het COA een bezetting van 2219 mensen, de nacht ervoor ging het om 2206 mensen.

1 uur geleden
Afsluitdijk (A7) dicht door ongeluk met vrachtwagen

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is dinsdag in beide richtingen dicht, meldt de ANWB rond het middaguur. De afsluiting is het gevolg van een aanrijding tussen een tankwagen en een personenauto in de buurt van de Stevinsluizen bij Den Oever. Daarbij is een man om het leven gekomen. Het gaat om de bestuurder van de auto, laat de politie weten.

1 uur geleden
OM eist celstraf tegen frauderende pakketbezorger

LEEUWARDEN (ANP) - Tegen de 27-jarige Miranda W. uit het Friese Sint Jacobiparochie heeft het Openbaar Ministerie dinsdag 36 maanden cel geëist, waarvan 12 maanden voorwaardelijk, voor verduistering in haar dienstbetrekking als pakketbezorger van DHL en een koeriersdienst die werkte voor PostNL.

2 uur geleden
Vluchten KLM uitgeweken en geannuleerd door storing

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft maandagavond vier vluchten laten uitwijken naar het buitenland in verband met de storing in het Nederlandse luchtverkeersleidingssysteem. Twee vluchten gingen naar Brussel, een naar Luik en een naar Parijs, aldus KLM.

2 uur geleden