Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemmers naar WK-finale 4x50 vrij in Abu Dhabi

Zwemmers naar WK-finale 4x50 vrij in Abu Dhabi

ABU DHABI (ANP) - De Nederlandse estafettezwemmers hebben bij de WK kortebaan in Abu Dhabi de finale bereikt van de 4x50 meter vrije slag. Stan Pijnenburg, Kenzo Simons, Thomas Verhoeven en Thom de Boer zetten in de series met 1.25,70 de vierde tijd neer.

De mannenploeg strijdt zondagmiddag in de finale om de medailles met onder meer Italië, Rusland en de Verenigde Staten. De Italianen en Russen klokten in de series de beste tijd. Beide landen noteerden 1.24,95. Ook het Amerikaanse kwartet was met 1.25,61 iets sneller dan de Nederlandse zwemmers.

De Boer pakte de afgelopen dagen met de gemengde estafetteploegen al goud (4x50 wissel) en zilver (4x50 vrij). De 29-jarige Noord-Hollander komt zondagmiddag ook in actie in de finale van de 50 vrij.

Kira Toussaint en Maaike de Waard plaatsten zich op overtuigende wijze voor de halve finales van de 50 rug. Toussaint klokte met 26,30 de gedeelde derde tijd in de series, De Waard met 26,39 de vijfde. De Canadese Maggie Mac Neil was de snelste met 25,98, gevolgd door Louise Hansson uit Zweden (26,27).

Nyls Korstanje plaatste zich als tweede voor de halve finales van de 50 vlinder. Met 22,40 bleef Korstanje net boven zijn Nederlands record (22,35). Jesse Puts bleef met 23,24 steken in de series. Alleen Dylan Carter uit Trinidad en Tobago was sneller dan Korstanje (22,36).

In het finaleblok, vanaf 15.00 uur Nederlandse tijd, strijden Ranomi Kromowidjojo en De Waard om de medailles op de 50 vlinder. Marrit Steenbergen zwemt de finale van de 100 wissel. Voor Nederland staat de teller na drie dagen in het 25-meterbad van Abu Dhabi op vier medailles: één goud, twee zilveren en één keer brons.

Meer uit Sport

Volleyballers winnen tweede wedstrijd OKT van Mexico

XI'AN (ANP) - De Nederlandse volleyballers hebben hun tweede wedstrijd van het olympische kwalificatietoernooi in het Chinese Xi'an gewonnen. De ploeg van bondscoach Roberto Piazza was met 3-0 te sterk voor Mexico. De setstanden waren 25-19 25-19 25-16. Oranje begon het toernooi met een nipte nederlaag tegen Canada.

11 minuten geleden
Turnsters beginnen aan strijd om OS-ticket, turners wachten af

ANTWERPEN (ANP) - Nadat de turners de WK zaterdag op gang hadden gebracht namens Nederland, is het nu de beurt aan de vrouwen van Oranje. Sanne Wevers, Naomi Visser, Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman en Vera van Pol beginnen in de eerste subdivisie (16.00 uur) aan hun kwalificatiewedstrijd. Een plek bij de beste twaalf landenteams is nodig om een teamticket voor Parijs 2024 af te dwingen. Bij een klassering tussen plek dertien en vijftien krijgt Nederland één individueel startbewijs voor de Olympische Spelen.

1 uur geleden
Teambaas Jumbo-Visma: respect voor Roglic

SAN LUCA (ANP) - Teambaas Richard Plugge van wielerploeg Jumbo-Visma zag zijn renner Primoz Roglic de Ronde van Emilia winnen. Dat deed de 33-jarige Sloveen op de dag dat hij bevestigde het Nederlandse team te verlaten, mogelijk vanwege vergevorderde plannen voor een fusie met de Belgische ploeg Soudal Quick-Step. "Primoz zal voor altijd in mijn hart blijven als onze koning. We zijn hem erg dankbaar voor de weg naar boven die we samen hebben ingezet", reageerde Plugge.

12 uur geleden
Europese golfers houden ruime voorsprong na tweede dag Ryder Cup

ROME (ANP) - De Europese golfers staan na de tweede dag van de 44e editie van de Ryder Cup nog steeds ruim aan de leiding. Net als na de eerste dag heeft Team Europa 5 punten voorsprong op de Verenigde Staten: 10,5 tegen 5,5. Zondag volgen de singles.

12 uur geleden
Olympisch- en wereldkampioen meerkamp Hashimoto mist WK-finale

ANTWERPEN (ANP) - Turner Daiki Hashimoto uit Japan kan zijn wereldtitel in de meerkamp niet verdedigen bij de WK in Antwerpen. De regerend olympisch- en wereldkampioen in de meerkamp kwam in de kwalificaties tot een totaal van 85,432 punten en staat daarmee voorlopig derde in het klassement na twee subdivisies. In het klassement moet hij zijn landgenoten Kenta Chiba (85,799) en Kazuma Kaya (85,598) voor zich dulden. Er gaan maximaal twee turners per land naar de finale.

18 uur geleden
Roglic bevestigt vertrek bij Jumbo-Visma

BOLOGNA (ANP) - Primoz Roglic heeft voorafgaand aan de Ronde van Emilia bevestigd dat hij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma gaat verlaten. Eerder deze week ging al het gerucht dat de Sloveense renner, die nog een doorlopend contract heeft, bezig is aan zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst.

20 uur geleden
Britse turners brengen WK in Antwerpen op gang

ANTWERPEN (ANP) - De Britse turners hebben de WK in Antwerpen op gang gebracht. Olympisch voltigekampioen Max Whitlock en zijn teamgenoten Jake Jarman, James Hall, Courtney Tulloch en Harry Hepworth turnden naar 254,193 punten en gaan daarmee aan de leiding na de eerste subdivisie. In totaal zijn er, verdeeld over zaterdag en zondag, zes subdivisies bij de mannen.

20 uur geleden