Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemmer Kamminga wint ook 200 meter schoolslag in China

Zwemmer Kamminga wint ook 200 meter schoolslag in China

SHENZHEN (ANP) - Arno Kamminga heeft op de FINA Champions Swim Series in het Chinese Shenzhen ook de 200 meter schoolslag gewonnen. De Katwijkse zwemmer tikte aan in 2.09,00 en bleef de Duitse nummer twee Marco Koch 0,81 seconde voor. Kamminga won dinsdag ook de 100 meter schoolslag in een Nederlandse record van 58,61.

"De 200 meter was best zwaar zo kort na de vakantie. Het was een mooie tijd en een mooie race tegen Koch", zei Kamminga, die op de 50 meter school als derde eindigde in 24,40. "Ik ga met een tevreden gevoel naar Peking, waar dit weekeinde weer wedstrijden zijn."

Kira Toussaint was de snelste op de 100 rugslag (59,52). Ranomi Kromowidjojo zegevierde op de 50 vlinder (25,78) en finishte als tweede op de 50 vrij (24,42). Femke Heemskerk werd derde op de 50 vrij (24,70) en diezelfde klassering behaalde ze op de 200 vrij (1.58,23).

Toussaint tevreden

Toussaint was tevreden over haar race op de 100 rug. "In zo’n eerste wedstrijd is het lastig inkomen. Het is mijn vijfde tijd ooit", aldus de houdster van het Nederlands record (59,12). "Mijn doel was de tweede 50 meter goed te zwemmen. Dat lukte niet omdat ik harder weg ging dan gedacht."

Kromowidjojo noemde haar winnende 25,78 op de 50 vlinder een "lekkere tijd". De drievoudig olympisch kampioene was ook content ook over de tweede plaats op de 50 vrije slag (24,42). Alleen de Chinese Xiang Liu was sneller (24,04). "Natuurlijk had ik graag willen winnen, maar de manier waarop ik mijn race zwom en de tijd waren gewoon goed."

Meer uit Sport

Radeloze Alcaraz voelde zich weer even 13 jaar oud tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz voelde zich bij vlagen radeloos in zijn partij in de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami tegen Grigor Dimitrov. De nummer 2 van de wereld verloor met 6-2 6-4 van de Bulgaar, die indruk maakte met agressief tennis en de Spanjaard zijn wil oplegde.

3 uur geleden
Djokovic heeft nog geen idee wie coach Ivanisevic moet vervangen

BELGRADO (ANP/AFP) - Novak Djokovic heeft nog geen idee wie coach Goran Ivanisevic moet vervangen in zijn begeleidingsteam. De nummer 1 van de wereld maakte eerder deze week bekend niet langer samen te werken met de Kroaat.

3 uur geleden
Alcaraz uit Miami Open na nederlaag in kwartfinale tegen Dimitrov

MIAMI (ANP) - Tennisser Carlos Alcaraz heeft de kwartfinale van het masterstoernooi van Miami niet overleefd. De als eerste geplaatste Spanjaard verloor in twee sets van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-2 6-4.

8 uur geleden
Darter Littler klopt Van Gerwen in halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen is in de halve finale van de Premier League of Darts uitgeschakeld. De Nederlander verloor in de negende speelronde in Belfast met 6-3 van Luke Littler uit Engeland.

13 uur geleden
Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

14 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

15 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

17 uur geleden