Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemmer Kamminga wint ook 200 meter schoolslag in China

Zwemmer Kamminga wint ook 200 meter schoolslag in China

SHENZHEN (ANP) - Arno Kamminga heeft op de FINA Champions Swim Series in het Chinese Shenzhen ook de 200 meter schoolslag gewonnen. De Katwijkse zwemmer tikte aan in 2.09,00 en bleef de Duitse nummer twee Marco Koch 0,81 seconde voor. Kamminga won dinsdag ook de 100 meter schoolslag in een Nederlandse record van 58,61.

"De 200 meter was best zwaar zo kort na de vakantie. Het was een mooie tijd en een mooie race tegen Koch", zei Kamminga, die op de 50 meter school als derde eindigde in 24,40. "Ik ga met een tevreden gevoel naar Peking, waar dit weekeinde weer wedstrijden zijn."

Kira Toussaint was de snelste op de 100 rugslag (59,52). Ranomi Kromowidjojo zegevierde op de 50 vlinder (25,78) en finishte als tweede op de 50 vrij (24,42). Femke Heemskerk werd derde op de 50 vrij (24,70) en diezelfde klassering behaalde ze op de 200 vrij (1.58,23).

Toussaint tevreden

Toussaint was tevreden over haar race op de 100 rug. "In zo’n eerste wedstrijd is het lastig inkomen. Het is mijn vijfde tijd ooit", aldus de houdster van het Nederlands record (59,12). "Mijn doel was de tweede 50 meter goed te zwemmen. Dat lukte niet omdat ik harder weg ging dan gedacht."

Kromowidjojo noemde haar winnende 25,78 op de 50 vlinder een "lekkere tijd". De drievoudig olympisch kampioene was ook content ook over de tweede plaats op de 50 vrije slag (24,42). Alleen de Chinese Xiang Liu was sneller (24,04). "Natuurlijk had ik graag willen winnen, maar de manier waarop ik mijn race zwom en de tijd waren gewoon goed."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

MotoGP-racer Iannone 18 maanden geschorst wegens doping

MIES (ANP/RTR) - De Italiaanse motorcoureur Andrea Iannone is achttien maanden niet welkom op de racecircuits. De MotoGP-rijder van Aprilia is achttien maanden geschorst voor een dopingvergrijp. Hij kan pas 16 juni 2021 terugkeren in de koningsklasse van de motorsport, meldde de internationale motorsportfederatie FIM.

2 uur geleden
Ook wielerploeg Astana kort salarissen renners

NUR-SULTAN (ANP) - Wielerploeg Astana kort de salarissen van de renners en stafleden per 1 april met 30 procent. Manager Jana Seel heeft dat bevestigd op Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld.

3 uur geleden
Tennisbond zet in op uitspelen van competities

AMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse tennisfederatie KNLTB stelt nog steeds alles in het werk om de verschillende competities van dit seizoen af te maken. De bond hoopt alle wedstrijden in mei te hervatten. Het kabinet zal op 21 april duidelijk maken of dat mogelijk is.

3 uur geleden
Sportkoepel: nog geen faillissementen, maar grote zorgen clubs

ARNHEM (ANP) - De coronacrisis heeft voor zover sportkoepel NOC*NSF bekend nog niet geleid tot failliete bonden of sportclubs. "Maar die angst is wel groot nu ze druk rekensommen aan het maken zijn over hun toekomstige inkomsten", zegt een woordvoerder.

4 uur geleden
Schaatser Bosker tekent bij Jumbo-Visma

DEN HAAG (ANP) - Schaatser Marcel Bosker is de eerste aanwinst van Team Jumbo-Visma voor het komende seizoen. De 23-jarige allrounder neemt de plek in van de gestopte Douwe de Vries en heeft getekend voor twee jaar bij de ploeg van coach Jac Orie. Bosker komt over van TalentNED.

6 uur geleden
Coronavirus treft Hongaarse zwemmers

BOEDAPEST (ANP) - De nationale zwemselectie van Hongarije is zwaar getroffen door het coronavirus. Acht zwemmers en een coach zijn besmet, meldde de zwembond van het land. De bekendste is Boglarka Kapas, de wereld- en Europees kampioene op de 200 meter vlinderslag.

6 uur geleden
Turner Zonderland weet nog niet wat eerste doel is

HEERENVEEN (ANP) - In zijn eerste reactie op het uitstel van de Olympische Spelen klonk bij turner Epke Zonderland enige twijfel door. Wilde hij nog wel een jaar door? Was het niet tijd voor een vervolgopleiding tot sportarts, iets waarmee hij in januari wilde beginnen? "Ik moest het even laten bezinken en beslis er natuurlijk niet alleen over", vertelt Zonderland ruim een week later en inmiddels trainend aan de rekstok in een leegstaand pand. "De intentie om door te gaan is er."

9 uur geleden