Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwemmer Kamminga realistisch na missen finale 200 meter school

Zwemmer Kamminga realistisch na missen finale 200 meter school

FUKUOKA (ANP) - Arno Kamminga baalde een paar minuten toen hij na het missen van de finale op de 200 meter schoolslag uit het water in de Marine Messe in Fukuoka stapte. Maar daarna was de 27-jarige Katwijker vooral realistisch. Na zijn zilveren succes bij dit WK op de 100 meter schoolslag voorspelde hij al dat de dubbele afstand voor hem waarschijnlijk nog te vroeg zou komen.

"Ik ga er altijd voor, maar voor de 200 meter moet je echt heel hard trainen", zei Kamminga na de twaalfde tijd (2.10,47) in de halve finales. "Om bij de beste van de wereld te komen met vijf maanden trainen is eigenlijk een mission impossible. Ik heb alles gegeven. Ik zit ver boven mijn tijd en kunnen, maar dit zorgt wel dat het vuurtje brandt voor volgend jaar", zei Kamminga na zijn race. Op de Spelen in 2021 van Tokio pakte Kamminga zilver op de 200 meter schoolslag, maar door zijn verplichte pauze na een zwaar jaar heeft hij nog te weinig arbeid kunnen verrichten. "Maar ik kan vanaf nu twaalf maanden vooruit werken richting Parijs en dan wordt het heel leuk."

Zijn coach Mark Faber is er ook van overtuigd dat Kamminga zich over een jaar op de langste afstand ook weer met de besten kan meten. Na dit WK gaat Kamminga op vakantie en meldt zich op 21 augustus weer bij zijn trainer in Amsterdam. "Ik ga hem dan vakkundig slopen en weer opbouwen. Dan moet het zeker goed komen."

Corbeau en Schouten

In tegenstelling tot Kamminga haalden Casper Corbeau en Tes Schouten wel de finale van de 200 meter schoolslag. Corbeau ging als vijfde door in een persoonlijk record van 2.08,49 en voldeed met zijn tijd aan de olympische limiet. Faber, bij wie de 22-jarige Corbeau na de WK gaat trainen, was onder de indruk van zijn optreden. "Er zitten nog wel een paar kanonnen in, maar hij heeft zeker een kans in de finale."

Schouten evenaarde met 2.21,71 het Nederlands record dat al sinds juni op haar naam stond. Dit was goed voor de tweede tijd in de halve finales. Ze zwemt vrijdag voor het eerst een individuele finale bij de WK langebaan. Dat was een opsteker voor haar na haar teleurstellende optreden op de 100 meter schoolslag, waarop ze de eindstrijd miste. Ze wilde zichzelf echter geen druk opleggen. "Die finale halen was het doel. Ik zie het morgen wel." Faber had veel lof voor haar.

Leenstra

Marrit Leenstra maakte indruk in de halve finales van de 100 meter vrij. Met 52,82, haar beste tijd ooit, plaatste de regerend Europees kampioene zich als snelste. "Ik lig er mooi bij. Ik ga proberen mee te doen."

Meer uit Sport

Darter Van Gerwen verliest van Humphries in Sheffield

SHEFFIELD (ANP) - Darter Michael van Gerwen is bij de laatste reguliere speelronde van de Premier League uitgeschakeld in de halve finales. De Brabander, die al zeker was van de play-offs in de Premier League, verloor in Sheffield met 6-3 van Luke Humphries.

2 uur geleden
Chileense tennisser Jarry klopt Tsitsipas in kwartfinale in Rome

ROME (ANP) - Tennisser Nicolas Jarry neemt het tegen Tommy Paul op in de halve finales van het masterstoernooi van Rome. De Chileense nummer 21 van de plaatsingslijst won in de kwartfinales in drie sets van de als zesde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas: 3-6 7-5 6-4.

5 uur geleden
Atlete Hassan wijzigt plan en kiest voor 1500 meter in LA

LOS ANGELES (ANP) - Sifan Hassan loopt zaterdag in Los Angeles haar eerste 1500 meter van het seizoen. De Nederlandse atlete zou bij de Grand Prix in het Drake Stadium aanvankelijk aan de start staan op de 5000 meter, maar heeft haar plan gewijzigd.

8 uur geleden
Ontwerper Newey 'waarschijnlijk' bij andere renstal aan de slag

LONDEN (ANP/AFP) - Topontwerper Adrian Newey zal "waarschijnlijk" bij een concurrent aan de slag gaan, nadat hij Red Bull begin 2025 officieel heeft verlaten. De 65-jarige Brit zegt dat nadat hij begin deze maand had aangekondigd, dat hij na bijna twintig jaar vertrekt bij het Formule 1-team van wereldkampioen Max Verstappen.

8 uur geleden
Swiatek klopt Gauff en staat voor de derde keer in Rome in finale

ROME (ANP) - Tennisster Iga Swiatek heeft zich ten koste van Coco Gauff geplaatst voor de finale van het graveltoernooi van Rome. De Poolse nummer 1 van de wereld versloeg de mondiale nummer 3 na bijna twee uur spelen in twee sets: 6-4 6-3.

9 uur geleden
Wiebes derde in door valpartij ontsierde massasprint in Burgos

BURGOS (ANP) - Lorena Wiebes is als derde geƫindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan.

9 uur geleden
Tennistoernooi van Queen's krijgt in 2025 ook vrouwenversie

LONDEN (ANP/RTR) - Het grastoernooi van Queen's in Londen krijgt in 2025 ook een vrouwenversie, zo heeft de organisatie bekendgemaakt. Het WTA 500-tennisevenement wordt een week voor het mannentoernooi gehouden.

10 uur geleden