Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwembond KNZB maakt selectie bekend voor WK langebaan in Doha

Zwembond KNZB maakt selectie bekend voor WK langebaan in Doha

NIEUWEGEIN (ANP) - Zwembond KNZB heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen langebaan in Doha. In totaal reizen tien vrouwen en acht mannen af naar Qatar, waar de WK van 11 tot en met 18 februari op het programma staat.

De zwemmers zijn geselecteerd op basis van hun kwalificatietijden of eventuele deelname aan een estafette. Het is nog niet zeker of alle aangewezen zwemmers ook in actie komen op de WK. De definitieve startlijsten en de samenstellingen van de estafettes worden pas in Doha bepaald. De WK is een van de mogelijkheden voor de Nederlandse zwemmers om limieten te zwemmen voor de Spelen van Parijs in 2024.

Op de laatste WK in Japan van afgelopen zomer veroverde Nederland drie medailles. Arno Kamminga en Tes Schouten pakten zilver op respectievelijk de 100 meter schoolslag en 200 meter schoolslag. Marrit Steenbergen legde beslag op een bronzen medaille op de 100 meter vrije slag.

Selectie vrouwen:

Marrit Steenbergen (50 vrij, 100 vrij, 200 vrij, 200 wissel), Tes Schouten (100 en 200 school),

Imani de Jong (400 en 1500 vrij), Kira Toussaint (100 rug), Maaike de Waard (100 rug), Janna van Kooten (200 vrij), Kim Busch (50 vrij), Milou van Wijk (estafette), Silke Holkenborg (estafette) en Yara van Kalmthout (estafette).

Selectie mannen:

Arno Kamminga (100 en 200 school), Caspar Corbeau (100 en 200 school), Thom de Boer (50 vrij), Kenzo Simons (50 vrij), Thomas Jansen (400 wisselslag), Nyls Korstanje (100 vlinder), Kai van Westering (200 rug) en Stan Pijnenburg (estafette).

Meer uit Sport

Atlete Charlton in wereldrecord naar goud op 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Devynne Charlton heeft bij de WK indooratletiek in Glasgow in een wereldrecord het goud veroverd op de 60 meter horden. De 28-jarige atlete uit de Bahama's won in een tijd van 7,65 waarmee ze 0,02 seconden sneller was dan het wereldrecord dat ze vorige maand in New York had gelopen.

2 uur geleden
Vermoeide Bol en Klaver 'controleren perfecte race naar goud'

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft haar verzameling medailles weer op orde. Voor de zoveelste keer veroverde ze dubbel goud op een internationaal toernooi. Evenals vorig jaar op de WK in Boedapest en de EK indoor in Istanbul won ze op de WK indoor in Glasgow zowel individueel als op de estafette goud.

2 uur geleden
BBC: F1-team Red Bull ontkent onrust na kritiek Jos Verstappen

SAKHIR (ANP/RTR) - Formule 1-racestal Red Bull heeft tegen de Britse zender BBC ontkend dat er onrust is binnen het team na forse kritiek van Jos Verstappen over de situatie rondom de van ongepast gedrag vrijgesproken teambaas Christian Horner. Volgens de vader van drievoudig wereldkampioen Max Verstappen "kan het niet doorgaan zoals het nu gaat en zal dat tot een ontploffing leiden", zei hij tegen onder meer De Telegraaf.

3 uur geleden
Vloon achtste op polsstokhoogspringen bij WK indoor

GLASGOW (ANP) - Menno Vloon heeft zich niet kunnen mengen in de strijd om de medailles bij het polsstokhoogspringen op de WK indooratletiek in Glasgow. De 29-jarige Zaankanter eindigde in de finale als achtste met een hoogte van 5,65 meter.

3 uur geleden
Bol en Klaver loodsen estafettevrouwen naar WK-goud op 4x400 meter

GLASGOW (ANP) - Femke Bol en Lieke Klaver hebben in Glasgow de Nederlandse estafetteploeg op de 4x400 meter naar de wereldtitel indoor geloodst. Het is de eerste keer in de historie van de Nederlandse atletiek dat een estafetteteam goud wint op een WK indoor.

4 uur geleden
Brons estafettemannen op 4x400 meter bij WK indoor in Glasgow

GLASGOW (ANP) - De sprinters van de 4x400 meter estafette hebben op de WK indooratletiek in Glasgow evenals twee jaar geleden een bronzen medaille behaald. Belgiƫ, met kersvers wereldkampioen Alexander Doom als slotloper, prolongeerde de titel in een tijd van 3.02,54. Het team van de Verenigde Staten won het zilver in 3.02,60.

4 uur geleden
Visser trapt tegen hekje en mist WK-finale 60 meter horden

GLASGOW (ANP) - Nadine Visser is bij de WK indooratletiek in Glasgow niet doorgedrongen tot de finale van de 60 meter horden. De Noord-Hollandse raakte de eerste horde en daardoor zo uit balans dat ze slechts als achtste en laatste eindigde in haar heat van de halve finales in een tijd van 8,42.

5 uur geleden