Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zweden wil koranverbrander uitzetten naar Irak maar dat kan niet

Zweden wil koranverbrander uitzetten naar Irak maar dat kan niet

STOCKHOLM (ANP/RTR) - Zweden wil een Iraakse man die protesten in de vorm van koranverbrandingen heeft georganiseerd uitzetten, maar voorlopig kan dat nog niet. Volgens de Zweedse autoriteiten is het risico te groot dat Salwan Momika in eigen land slecht behandeld of zelfs gemarteld zal worden. Hij zou uitgezet worden omdat hij op zijn verblijfsaanvraag verkeerde gegevens zou hebben verstrekt.

Momika heeft in Zweden meerdere koranverbrandingen georganiseerd. Dat soort verbrandingen leidde zowel in als buiten Zweden tot grote woede bij mensen die dat als een belediging van hun heilige boek beschouwen. De spanningen liepen zo hoog op dat in augustus in Zweden een hoger terreurdreigingsniveau van kracht werd.

Het migratieagentschap heeft de status en verblijfsvergunning van Momika ingetrokken omdat hij onjuiste informatie had doorgegeven over zijn verblijfplaats. Hij zal volgens de autoriteiten alsnog uitgezet worden naar Irak zodra de situatie aldaar het toelaat. Momika zelf heeft tegen de publieke omroep SVT gezegd dat hij Zweden niet gaat verlaten. "Ik zal in Zweden wonen en sterven. Het Zweedse Migratieagentschap heeft een ernstige fout gemaakt. Ik vermoed dat er verborgen politieke motieven achter deze beslissing zitten. Ik ga in beroep."

Meer uit Buitenland

Republikeinen willen onderzoek naar veiligheid bijeenkomst Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Republikeinse Congresleden gaan onderzoeken instellen naar de veiligheid rondom de campagnebijeenkomst van hun presidentskandidaat Donald Trump. Ze willen weten hoe het komt dat een persoon erin is geslaagd de beveiliging te ontwijken en op een dak te klimmen in de buurt van waar Trump kiezers toesprak.

12 minuten geleden
Meer leiders veroordelen geweld tegen Trump

DEN HAAG (ANP/RTR) - Internationaal wordt geschokt gereageerd op de poging tot moord op Donald Trump tijdens een campagnebijeenkomst. De Amerikaanse oud-president raakte gewond aan een oor, een toeschouwer kwam om en twee anderen raakten ernstig gewond. Buitenlandse leiders veroordelen het geweld en betuigen hun medeleven aan de betrokkenen.

1 uur geleden
FBI bevestigt identiteit schutter: 20-jarige man

WASHINGTON (ANP/RTR) - De FBI heeft de identiteit vastgesteld van de schutter op de campagnebijeenkomst van de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Het gaat om de 20-jarige Thomas Matthew Crooks uit de staat Pennsylvania, zoals sommige Amerikaanse media eerder berichtten op basis van bronnen.

1 uur geleden
Trump na schietpartij aangekomen in New Jersey

NEW JERSEY (ANP/AFP) - Donald Trump is na de schietpartij in Pennsylvania met het vliegtuig geland in New Jersey. Een van zijn communicatiemedewerkers heeft een video gedeeld waarin de Amerikaanse oud-president zelfstandig uit het toestel stapt.

2 uur geleden
Schietpartij was volgens FBI poging tot moord op Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De schietpartij bij de campagnebijeenkomst van Donald Trump in Pennsylvania was een poging tot moord op deze Republikeinse presidentskandidaat. Dat heeft de FBI bekendgemaakt op een persconferentie. De FBI heeft de identiteit van de schutter, die werd doodgeschoten door de geheime dienst, nog niet met zekerheid vastgesteld. Het motief is nog onbekend.

2 uur geleden
Biden spreekt Trump na schietpartij

WASHINGTON (ANP) - President Joe Biden heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump telefonisch gesproken nadat die gewond was geraakt bij een schietpartij bij een campagnebijeenkomst in Pennsylvania. Dat maakte het Witte Huis bekend, zonder mededelingen te doen over de inhoud van het gesprek.

3 uur geleden
Europese leiders geschokt door aanval op Trump

DEN HAAG (ANP) - Europese leiders reageren vol afschuw op de aanval waarbij de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump gewond raakte aan zijn oor. "Ik ben van streek door de schokkende gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst van president Trump en we sturen hem en zijn familie onze beste wensen", zegt de premier van het Verenigd Koninkrijk Keir Starmer op X.

3 uur geleden