Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zweden eist negatieve coronatest van alle buitenlandse reizigers

Zweden eist negatieve coronatest van alle buitenlandse reizigers

STOCKHOLM (ANP/AFP/DPA) - Zweden eist binnenkort van alle buitenlandse reizigers dat zij een negatieve coronatest bij zich hebben. Steeds meer landen in de Europese Unie willen dat gevaccineerde en genezen reizigers zich laten testen op het coronavirus.

De aanscherping van het beleid gaat op 28 december in vanwege de vele coronabesmettingen wereldwijd en de opmars van de omikronvariant. Op diezelfde dag voert ook Finland de testplicht in. Dat buurland kondigde de maatregel dinsdag aan.

Het maakt volgens de Zweedse regering niet langer uit uit welk land een reiziger komt. De testplicht geldt niet voor eigen staatsburgers, inwoners en ook niet voor grensverkeer. Alle andere reizigers moeten een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur oud hebben, met uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar.

Deze maatregel werd eerder al ingevoerd door EU-landen Portugal, Ierland, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Cyprus en Letland. Ook de regering in Denemarken wil dat buitenlanders bij binnenkomst een negatieve testuitslag bij zich hebben, maar de regel moet daar nog wel worden goedgekeurd.

Meer uit Buitenland

Iran ontbiedt Duitse ambassadeur na sluiting islamitisch centrum

TEHERAN (ANP/AFP) - Iran heeft de Duitse ambassadeur in het land ontboden na de sluiting van een islamitisch centrum in Hamburg. De organisatie en vijf suborganisaties zijn woensdag door Duitsland verboden in verband met extremisme.

16 minuten geleden
Rus die Spelen wilde 'destabiliseren' gelinkt aan FSB-eenheid

PARIJS (ANP) - De in Frankrijk aangehouden Rus die verdacht wordt van het plannen van "destabiliserende" activiteiten rond de Olympische Spelen, werkte aan een "grootschalig project" met "serieuze" gevolgen tijdens de komende weken van de Spelen. De opsporingsdiensten hebben daarvoor bewijs gevonden, melden Franse media.

40 minuten geleden
Europese Commissie vlijmscherp over rechtsstaat Hongarije

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is bijzonder streng over de rechtsstaat in Hongarije in een landenanalyse die de commissie van alle 27 EU-landen heeft gemaakt.

1 uur geleden
Scholz wil opnieuw bondskanselier worden na verkiezingen 2025

BERLIJN (ANP/RTR/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil een nieuwe termijn als regeringsleider na de verkiezingen van 2025. Dat zei hij woensdag op een persconferentie in Berlijn.

1 uur geleden
Oekraïne denkt dat overleg met Rusland nu niet mogelijk is

GUANGZHOU (ANP/RTR/AFP) - Oekraïne staat open voor gesprekken met Rusland als Moskou te goeder trouw bereid is te onderhandelen, maar die signalen zijn er niet. De Oekraïense buitenlandminister Dmytro Koeleba heeft dat in Guangzhou gezegd tijdens een overleg met zijn Chinese ambtgenoot Wang Yi.

3 uur geleden
Klimaatactivisten leggen vliegverkeer Keulen Bonn Airport stil

KEULEN (ANP/DPA) - Vijf klimaatactivisten hebben zich woensdag op de luchthaven Keulen Bonn vastgelijmd aan het asfalt bij de start- en landingsbanen. Het vliegverkeer werd tijdelijk opgeschort, maar was om 09.15 uur weer hervat.

5 uur geleden
Musk ontkent 45 miljoen per maand te doneren aan campagne Trump

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Miljardair Elon Musk ontkent dat hij gezegd zou hebben dat hij 45 miljoen dollar per maand schenkt aan de verkiezingscampagne van Donald Trump. Wel bevestigt hij dat hij "enkele donaties deed" aan een politiek actiecomité (PAC) dat zich inzet voor de verkiezing van Trump. Maar dat zou om veel lagere bedragen gaan.

7 uur geleden