Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zweden eist negatieve coronatest van alle buitenlandse reizigers

Zweden eist negatieve coronatest van alle buitenlandse reizigers

STOCKHOLM (ANP/AFP/DPA) - Zweden eist binnenkort van alle buitenlandse reizigers dat zij een negatieve coronatest bij zich hebben. Steeds meer landen in de Europese Unie willen dat gevaccineerde en genezen reizigers zich laten testen op het coronavirus.

De aanscherping van het beleid gaat op 28 december in vanwege de vele coronabesmettingen wereldwijd en de opmars van de omikronvariant. Op diezelfde dag voert ook Finland de testplicht in. Dat buurland kondigde de maatregel dinsdag aan.

Het maakt volgens de Zweedse regering niet langer uit uit welk land een reiziger komt. De testplicht geldt niet voor eigen staatsburgers, inwoners en ook niet voor grensverkeer. Alle andere reizigers moeten een negatieve testuitslag van maximaal 48 uur oud hebben, met uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar.

Deze maatregel werd eerder al ingevoerd door EU-landen Portugal, Ierland, Italië, Griekenland, Oostenrijk, Cyprus en Letland. Ook de regering in Denemarken wil dat buitenlanders bij binnenkomst een negatieve testuitslag bij zich hebben, maar de regel moet daar nog wel worden goedgekeurd.

Meer uit Buitenland

EU-hof: hervorming rechterlijke macht in Polen schendt EU-recht

LUXEMBURG (ANP) - De hervorming van de rechterlijke macht die Polen in 2019 invoerde, schendt het EU-recht. Die hervorming is zelfs een achteruitgang wat de rechtsstaat betreft, oordeelt het Europees Hof van Justitie.

9 minuten geleden
CNN: Oekraïne heeft netwerk in Rusland voor sabotageacties

MOSKOU (ANP) - Oekraïne heeft in Rusland een netwerk opgezet van sympathisanten en experts die sabotageacties moeten uitvoeren, zeggen ingewijden tegen nieuwszender CNN. De bronnen zouden zich baseren op Amerikaanse inlichtingen en stellen dat Oekraïne ook drones verstrekt om aanvallen mee uit te voeren.

19 minuten geleden
Kremlin: nep-Poetin op de radio na hack

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Een radiotoespraak waarin de Russische president Vladimir Poetin zijn landgenoten waarschuwt voor een Oekraïense invasie van Rusland, is nep. Dat zegt het Kremlin, dat hackers verantwoordelijk houdt voor het uitzenden van de speech.

1 uur geleden
WHO wil Europese coronareispas als model voor rest van de wereld

BRUSSEL (ANP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat het Europese coronareisbewijs delen met de rest van de wereld. Het digitale certificaat heeft zich volgens de WHO en de Europese Unie bewezen tijdens de corona-epidemie. Het zou bij een volgende pandemie veel breder dienst kunnen doen, maar er ook bij kunnen helpen dat bijvoorbeeld vluchtelingen bij hun medische gegevens kunnen.

1 uur geleden
Britse premier meldt flinke afname illegale migratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft een succes geclaimd bij de aanpak van illegale migratie. Hij meldt een afname "van bijna 90 procent" van het aantal Albanese migranten dat in kleine bootjes arriveert in het Verenigd Koninkrijk. Het totale aantal illegale oversteken via het Kanaal zou in enkele maanden tijd met 20 procent zijn verminderd.

3 uur geleden
Wagner-baas: Oekraïne herovert dorp in de buurt van Bachmoet

BACHMOET (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Oekraïense troepen hebben een deel van het dorpje Berchivka ten noorden van de stad Bachmoet heroverd. Dat stelt Jevgeni Prigozjin, de baas van Wagner. Ook Oekraïense autoriteiten zeggen terrein te winnen in de omgeving van Bachmoet.

4 uur geleden
VS geven beelden vrij van incident met oorlogsschepen bij Taiwan

TAIPEI (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en China maken elkaar verwijten over een incident met oorlogsschepen uit de twee landen in de Straat van Taiwan. De Amerikaanse marine publiceerde een video met beelden van de "onveilige interactie". Een Chinees schip zou de Amerikaanse torpedobootjager USS Chung-Hoon hebben afgesneden.

4 uur geleden