Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zwakkere yen stuwt Nikkei

Zwakkere yen stuwt Nikkei

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een stevige winst gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street, waar de angst voor het nieuwe coronavirus in China verder afnam. Een daling van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt beschouwd, bood eveneens steun aan de beurshandel. Ook de Chinese beurzen wisten verder te herstellen na de koersval aan het begin van de week.

De Nikkei in Tokio eindigde 1 procent hoger op 23.319,56 punten. Sony sloot 0,5 procent lager na een schommelende handelssessie. Het Japanse elektronicaconcern verhoogde zijn winstverwachting dankzij een sterke vraag naar beeldsensoren voor de camera's in mobiele telefoons. Het bedrijf waarschuwde wel voor de impact van het coronavirus op zijn wereldwijde toeleveringsketen. Branchegenoot Sharp won 1,2 procent na een sterke winstgroei in het afgelopen kwartaal.

Op macro-economisch vlak bleek dat de dienstensector in Japan afgelopen maand weer is gegroeid, na een krimp in december. De Chinese dienstensector liet volgens marktonderzoekers Caixin en Markit in januari een minder sterke groei zien dan in december.

Besmettingen

De beursgraadmeter in Shanghai ging tussentijds 0,8 procent vooruit en de beurs in Shenzhen kreeg er 0,7 procent bij. In China zijn inmiddels zeker 490 mensen overleden aan het coronavirus. Het aantal besmettingen is opgelopen tot meer dan 24.000. In grote delen van het land zijn de fabrieken gesloten om de virusuitbraak in te dammen. In Macau blijven de casino's voorlopig dicht.

De Hang Seng-index in Hongkong stond 0,1 procent in de plus. De Kospi in Seoul klom 0,1 procent. Hyundai steeg 0,4 procent. De Zuid-Koreaanse automaker stopt deze week met de productie in eigen land vanwege een tekort aan onderdelen door het nieuwe coronavirus. De All Ordinaries in Sydney sloot met een plus van 0,4 procent.

Meer uit Financieel

PostNL wil aanpassing postwet om minder vaak post te bezorgen

DEN HAAG (ANP) - Door de krapte op de arbeidsmarkt en omdat er steeds minder brieven worden verstuurd is het volgens PostNL noodzakelijk om minder vaak per week post te gaan bezorgen. Daarvoor is wel een wijziging van de postwet nodig, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers.

5 minuten geleden
Aandacht voor jaarcijfers PostNL op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag uit naar de resultaten van PostNL. De post- en pakketbezorger waarschuwde in januari al dat er vorig jaar minder pakketten zijn bezorgd dan het bedrijf had verwacht en stelde de verwachting voor de jaarwinst over 2023 naar beneden bij. Topvrouw Herna Verhagen verwacht dat de marktomstandigheden ook dit jaar moeilijk blijven en stelt "alle nodige maatregelen te nemen" om de resultaten te verbeteren.

9 minuten geleden
PostNL voorziet aanhoudend moeilijke marktomstandigheden

DEN HAAG (ANP) - Post- en pakketbezorger PostNL verwacht dat de marktomstandigheden dit jaar moeilijk blijven, zegt topvrouw Herna Verhagen van het concern in een toelichting op de jaarcijfers. Het bedrijf waarschuwde vorige maand al voor een lagere winst door een tegenvallende pakketstroom.

55 minuten geleden
Lagere Europese gasprijs trekt Aziatische kopers aan

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De gedaalde prijs van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) in Europa leidt tot een sterkere vraag naar de brandstof in Aziƫ. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat Europa in de toekomst minder lng kan importeren. Daarvoor waarschuwen verschillende energie-experts, meldt persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Topman Ryanair: moet mogelijk vluchten schrappen deze zomer

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair waarschuwt dat ze deze zomer mogelijk vluchten moet gaan schrappen. Volgens topman Michael O'Leary krijgt Ryanair minder toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing aangeleverd dan was beloofd.

2 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

8 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

8 uur geleden