Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zuidoost-Aziatische landen eisen vrijlating Aung San Suu Kiy

Zuidoost-Aziatische landen eisen vrijlating Aung San Suu Kiy

SINGAPORE (ANP) - Zuidoost-Aziatische landen hebben op een ministersconferentie in Singapore de gezant van de militaire junta in Myanmar gevraagd de afgezette en gevangen regeringsleider Aung San Suu Kyi en andere politieke gevangenen vrij te laten. Het gaat om ministers van het tien lidstaten tellende samenwerkingsverband ASEAN, waar Myanmar ook lid van is.

Er was ook felle kritiek op het gebruik van geweld tegen betogers. Minstens twintig demonstranten zijn tijdens protesten door veiligheidstroepen gedood sinds het leger 1 februari de macht greep.

De premier van het gastland Singapore, Lee Hsien Loong, veroordeelde scherp het "dodelijk geweld" dat de militaire coupplegers in Myanmar gebruiken. Lee zei dat de staatsgreep een enorme stap terug is voor het land. Hij ziet weinig in economische sancties omdat die de bevolking maar niet de militairen zouden treffen.

Volgens The Straits Times zouden de machthebbers in Myanmar er nu rond de ASEAN-conferentie voor terugdeinzen met scherp op betogers te schieten, maar volgens berichten van betogers uit Myanmar wordt er met scherp geschoten en zouden woensdag zeker drie demonstranten zwaar gewond zijn geraakt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Agent Derek Chauvin getuigt niet in George Floyd-proces

MINNEAPOLIS (ANP/AFP) - De witte agent die in de Amerikaanse stad Minneapolis terechtstaat voor de dood van de zwarte arrestant George Floyd zal niet getuigen. Derek Chauvin heeft zijn besluit donderdag in de rechtbank bekendgemaakt.

35 minuten geleden
Controversiële veiligheidswet goedgekeurd in parlement Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Franse Tweede Kamer heeft ingestemd met de controversiële veiligheidswet die de veiligheid van de politie moet vergroten. Daarin wordt onder meer het kwaadwillig helpen identificeren van politieagenten strafbaar gesteld. Vanwege onvrede vanuit de bevolking is de inhoud van de wet deels aangepast, maar er is nog altijd kritiek.

1 uur geleden
VS zetten 10 Russen uit als straf voor beïnvloeding verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP/DPA) - De VS hebben tien medewerkers van de Russische ambassade in Washington uitgewezen en tegen meer dan dertig Russen of Russische instellingen sancties afgekondigd. Het zijn volgens Washington maatregelen wegens Russische pogingen om met hackers de Amerikaanse verkiezingen vorig jaar te beïnvloeden.

3 uur geleden
Buitenlandminister VS in Kabul voor terugtrekking troepen

KABUL (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, is in Afghanistan aangekomen voor gesprekken over de terugtrekking van de troepen. Hij legt de Afghaanse regering de plannen voor om vanaf mei tot 11 september alle Amerikaanse militairen terug te trekken. Ook strijdkrachten van buitenlandse partners bij het militaire ingrijpen in het land zullen vertrekken.

3 uur geleden
'Merkel vrijdag ingeënt met vaccin AstraZeneca'

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt vrijdag ingeënt met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat zeggen bronnen tegen de Duitse krant Die Welt. Merkel is 66 jaar oud en behoort daarmee tot de groep die nog mag worden gevaccineerd met het middel.

3 uur geleden
Macron bij restauratie Notre-Dame 2 jaar na de brand

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Macron heeft een bezoek gebracht aan de precies twee jaar geleden deels door brand verwoeste kathedraal Notre-Dame in Parijs. Er zijn op grote schaal herstelwerkzaamheden gaande, die het volgens de planning over precies drie jaar mogelijk moeten maken dat er weer een kerkdienst plaatsvindt. De werkzaamheden lijken dan echter nog niet helemaal afgerond te zullen zijn.

4 uur geleden
Britse royals dragen geen militaire uniformen op uitvaart Philip

LONDEN (ANP) - Leden van de Britse koninklijke familie dragen allemaal burgerkleding tijdens de uitvaart van prins Philip. Koningin Elizabeth heeft voorgesteld dat haar familieleden hun militaire uniformen in de kast laten hangen, berichten Britse media. Zo moeten ongemakkelijke situaties worden voorkomen nu prins Harry zijn militaire eretitels heeft opgegeven.

5 uur geleden