Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zuid-Korea tijdens hittegolf gewaarschuwd voor naderende tyfoon

Zuid-Korea tijdens hittegolf gewaarschuwd voor naderende tyfoon

SEOUL (ANP/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse meteorologische dienst heeft alarm geslagen over een naderende tyfoon. De storm Khanun kan komende week aan land komen in het Oost-Aziatische land. Dat wordt al maanden geteisterd door extreem weer, zoals een hittegolf die de Wereldjamboree van de scouting heeft ontregeld.

Khanun heeft in andere landen al voor schade en overlast gezorgd. De tyfoon komt volgens de laatste voorspellingen op 10 augustus in de buurt van de grote havenstad Busan. De meteorologische dienst heeft opgeroepen tijdig voorzorgsmaatregelen te nemen, al wordt er ook rekening mee gehouden dat Khanun nog van richting kan veranderen.

Het overtrekken van de storm zou in grote delen van Zuid-Korea tot regen en harde wind kunnen leiden. Het land zuchtte de afgelopen dagen onder temperaturen die soms opliepen tot 38 graden. De autoriteiten moesten daardoor de organisatie te hulp schieten van de Wereldjamboree. Daar doen tienduizenden scouts aan mee uit meer dan 150 landen, waaronder Nederland. Dat enorme evenement duurt tot 12 augustus.

Khanun bevindt zich momenteel op zo'n 190 kilometer ten noordenoosten van het Japanse eiland Okinawa, meldde de Zuid-Koreaanse meteorologische dienst zondag. De storm gaat gepaard met windsnelheden van 126 kilometer per uur.

Meer uit Buitenland

Aanklagers in beroep tegen verwerping zaak om documenten Trump

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat in beroep tegen het verwerpen van de strafzaak tegen oud-president Donald Trump over het achterhouden van geheime documenten. Dat meldt een woordvoerder van speciaal aanklager Jack Smith in een verklaring, naar aanleiding van de uitspraak eerder op maandag.

19 minuten geleden
Biden: vergissing om term 'bullseye' te gebruiken over Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft maandag gezegd dat het een vergissing van hem was om de term "bullseye" te gebruiken toen hij sprak over zijn rivaal, de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Biden zei dit in een maandag vrijgegeven fragment van een interview met NBC News.

1 uur geleden
Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER (ANP) - Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

2 uur geleden
Soldaat in Parijs aangevallen met mes, mogelijk aanslag

PARIJS (ANP) - Kort voor de Olympische Spelen in Parijs is in die stad een soldaat aangevallen met een mes, melden Franse media die zich baseren op politiebronnen. Volgens onbevestigde berichten zou de dader Allah Akbar hebben geschreeuwd. Het incident was bij het station Gare de l'Est.

3 uur geleden
Team van Biden haalt uit naar Trumps keuze voor vicepresident

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het verkiezingsteam van de Amerikaanse president Joe Biden heeft de kandidaat van Donald Trump voor het vicepresidentschap, J.D. Vance, bestempeld als een uiterst rechtse extremist. Volgens het campagneteam ontkent Vance de uitslag van de verkiezingen van 2020, toen Trump verloor van Biden.

3 uur geleden
Republikeinen officieel achter Trump als presidentskandidaat

MILWAUKEE (ANP/RTR/AFP) - De Republikeinen hebben zich officieel achter ex-president Donald Trump geschaard als hun kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Op een groot congres in Milwaukee nomineerden ze Trump, die twee dagen geleden lichtgewond raakte aan zijn oor bij een aanslag op zijn leven.

4 uur geleden
Trump wil senator Vance als running mate voor vicepresidentschap

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse ex-president Donald Trump heeft senator James David Vance uit Ohio gekozen als zijn running mate bij de komende presidentsverkiezingen. Dat maakte Trump bekend op zijn sociaal medium Truth Social. Als Trump wint, wordt Vance (39) de Republikeinse vicepresident.

4 uur geleden