Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgverzekeringen lopen vooruit op betalingsproblemen

Zorgverzekeringen lopen vooruit op betalingsproblemen

UTRECHT (ANP) - Zorgverzekeraars kijken al hoe ze de klanten kunnen helpen die door de coronacrisis moeite krijgen met het betalen van hun premie, een bedrag dat veelal schommelt rond de 100 euro per maand. Met name voor zzp'ers die geen opdrachten meer krijgen, mensen met flexibele contracten die niet worden verlengd en studenten die hun baantje in de horeca kwijt zijn, kan dit een probleem gaan worden.

Bij Het Zilveren Kruis en de andere, kleinere zorgverzekeringen onder de vlag van Achmea zijn samen 4,9 miljoen mensen verzekerd. Het Zilveren Kruis heeft al een 'Team geldzaken rondom corona' in het leven geroepen om met name genoemde groepen bij te staan met persoonlijk advies. Er zijn altijd betalingsregelingen af te spreken, maar nu heeft Het Zilveren Kruis actief aan klanten laten weten dat er mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld spreiding, die in een persoonlijk onderhoud kunnen worden besproken.

Het Zilveren Kruis onderhoudt verder contacten met gemeenten, die in bepaalde gevallen ook kunnen helpen mensen met problemen in beeld te brengen. Voorts houdt de verzekeraar in de gaten of mensen die trouw betaalden plotseling in gebreke blijven.

VGZ

VGZ, dat ook andere verzekeringen heeft als bijvoorbeeld Univé en daarmee in totaal 4 miljoen klanten telt, heeft eveneens mailings aan bijvoorbeeld zzp'ers verzonden en speciale corona-informatie op de site gezet. Naast het proactief informeren van groepen verzekerden over het betalen van premies en kosten in termijnen, kijkt de organisatie ook naar de eventueel ruimere mogelijkheden die ze kan bieden op het gebied van uitstel van betaling, betalingsregelingen en andere oplossingen. VGZ probeert ook schulden te voorkomen door samenwerking met SchuldenlabNL, waarin programma' s tegen het opbouwen van schulden worden gebundeld.

CZ, dat met onder meer OHRA 3,6 miljoen verzekerden heeft, laat het bij extra informatie op de website, die ook verwijst naar de gebruikelijke regelingen. Het is nu al iets drukker met verzoeken dan normaal, aldus een zegsman, maar het is nog te vroeg om daar iets meer over te zeggen.

Menzis

Menzis, dat onder meer de Hema-verzekering heeft en 2,2 miljoen verzekerden telt, heeft ook nog geen extra actie ondernomen in de richting van de verzekerden. Het bedrijf let inmiddels wel extra op stornering door de klanten, maar heeft nog geen bijzonder veranderd gedrag vastgesteld.

Menzis begint op dit moment in ieder geval geen gerechtelijk zaken tegen schuldenaren omdat die extra kosten zouden opleveren, zo laat deze verzekeraar ook nog weten.

Meer uit Binnenland

Cultuurfonds gaat meer geld steken in natuur

AMSTERDAM (ANP) - Het Cultuurfonds gaat extra geld steken in de natuur. Het fonds steunde jaarlijks al bijna driehonderd natuurprojecten met 1,5 miljoen euro, daar komt nu 2 miljoen euro bovenop. De reden is volgens het fonds de noodzaak om klimaatbestendige natuur te realiseren. Het bedrag wordt gedoneerd aan de provinciale landschappen.

1 uur geleden
Putters hoopt formatie weer op gang te brengen in marathonsessie

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters hoopt de formatie weer in beweging te krijgen door in een marathonsessie van twee dagen gesprekken te voeren met bijna alle politiek leiders. Maandag spreekt hij de fractieleiders van de zes grootste fracties PVV, BBB, GroenLinks-PvdA, NSC, D66 en VVD. Dinsdag komen de andere partijleiders op bezoek, behalve Stephan van Baarle van DENK, die heeft bedankt voor de uitnodiging.

4 uur geleden
Kort geding over komst 250 asielzoekers in hotel in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Bij de rechtbank in Den Bosch dient maandag een kort geding over een tijdelijk asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in de stad. De gemeente wil vanaf dinsdag maximaal 250 asielzoekers opvangen in het hotel aan het Pettelaarpark, niet ver van de A2 en het provinciehuis van Noord-Brabant.

4 uur geleden
Grootste kas Hortus Botanicus Amsterdam dicht voor renovatie

AMSTERDAM (ANP) - De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

4 uur geleden
Twaalf dagen minder treinen naar Schiphol om werkzaamheden

SCHIPHOL (ANP) - Vanaf maandag rijden er bijna twee weken minder treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden. Tot en met vrijdag 8 maart moeten reizigers die via de luchthaven reizen rekening houden met een aangepaste dienstregeling.

4 uur geleden
Enquêtecommissie brengt verslag uit over fraudeaanpak overheid

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire-enquêtecommissie die onderzoek deed naar het fraudebeleid en de dienstverlening van de overheid, komt met haar eindverslag. Het rapport moet meer inzicht geven in hoe het zo mis kon gaan in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag, maar ook bij de aanpak van bijvoorbeeld (vermeend) misbruik van uitkeringen.

4 uur geleden
OM begint aan slotbetoog in liquidatieproces Eris

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie begint maandag aan het slotbetoog, het zogeheten requisitoir, in het omvangrijke liquidatieproces Eris, rond leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt de zaak in hoger beroep, in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelde in juli 2022 vier verdachten tot een levenslange gevangenisstraf.

4 uur geleden