Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgverzekeraar Menzis bouwt beleggingen in fastfood verder af

Zorgverzekeraar Menzis bouwt beleggingen in fastfood verder af

WAGENINGEN (ANP) - Zorgverzekeraar Menzis houdt op te beleggen in fastfood ofwel snelle vette happen. De verzekeraar stopt met beleggingen via de onderneming Yum! in Kentucky Fried Chicken en Pizza Hut. Dat bevestigt een woordvoerster na een bericht in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Ook bij Coca-Cola houdt Menzis het voor gezien. Beleggingen in McDonald's werden al gestopt.

De genoemde kranten meldden eerder dit jaar dat zorgverzekeraars voor miljoenen investeren in fastfood. Dat wekte verbazing, want veelvuldig dergelijk voedsel eten bevordert de gezondheid niet. Menzis zegt echter dat de plannen om uit fastfood te stappen vorig jaar al zijn gemaakt. Eerder hoopte de verzekeraar nog als aandeelhouder te kunnen aansporen tot het aanbieden van gezondere producten, maar dat lukt niet goed genoeg.

Menzis zal in de nabije toekomst nog meer van dergelijke investeringen beƫindigen. Het gaat dan vooral om bedrijven die niet voldoen aan eisen van Menzis op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Later zal er ook worden gekeken naar investeringen die te maken hebben met alcohol, cannabis en gokken. Ook dierenwelzijn komt op de agenda, aldus Menzis. "Het is continu in beweging", zegt een woordvoerster.

Meer uit Binnenland

Vanaf februari hinder door werkzaamheden in Sijtwendetunnel N14

LEIDSCHENDAM (ANP) - Vanaf 4 februari volgend jaar vervangt Rijkswaterstaat de verlichting in de drie tunneldelen op de N14 bij Leidschendam die samen de Sijtwendetunnel vormen. De werkzaamheden, die volgens de planning tot 18 mei 2024 duren, hebben gevolgen voor het verkeer op deze drukke route die de A4 en de N44 verbindt.

16 minuten geleden
Eerste asielzoekers donderdagavond naar crisisopvang Stadskanaal

STADSKANAAL (ANP) - De nachtopvang in de Groningse gemeente Stadskanaal kan donderdagavond voor het eerst worden ingezet voor asielzoekers uit Ter Apel. Een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) laat weten dat de extra noodopvang, die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, dan klaar is voor gebruik. In de verwarmde tenten aan de Manegelaan is plek voor tweehonderd mensen.

56 minuten geleden
PBL verlaagt verwachtingen voor zonneparken en windmolens op land

DEN HAAG (ANP) - De groei van het aantal windmolen- en zonneparken op land begint te haperen. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) concludeert in een donderdag verschenen rapport dat het doel voor 2030 nog "goed haalbaar" is, maar schroeft tegelijkertijd de verwachtingen iets omlaag.

59 minuten geleden
Man (36) opgepakt voor betrokkenheid bij brand in kerk Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De politie heeft een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam woensdag. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie donderdag.

1 uur geleden
Martin van Rijn uit kritiek op uitlekken van einde Op1

HILVERSUM (ANP) - Martin van Rijn, die het onafhankelijke onderzoek naar de werkcultuur bij de NPO leidt, heeft zich kritisch uitgelaten over de wijze waarop naar buiten is gekomen dat de talkshow Op1 stopt. "Ik heb ook gelezen dat mensen uit de krant moesten lezen dat hun banen veranderden. Dat is niet gebruikelijk, zullen we maar zeggen", heeft hij donderdag gezegd in het Radio NPO 1-programma Sven op 1.

1 uur geleden
Rode Kruis na rapport: situatie in Ter Apel is schrijnend

DEN HAAG (ANP) - Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen over de omstandigheden bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. "De situatie is schrijnend", laat de organisatie weten na het verschijnen van een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. Die concludeert dat de situatie op het terrein van het asielzoekerscentrum en aanmeldcentrum onveilig en onhoudbaar is.

1 uur geleden
Van der Burg doet met klem beroep op gemeenten voor opvang

DEN HAAG (ANP) - Volgens demissionair staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) is het "duidelijk dat de situatie in Ter Apel zo niet langer kan", laat hij weten na een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid over de situatie in het asielzoekers- en aanmeldcentrum daar. De bewindsman doet "met klem" een beroep op gemeenten en provincies om meer nieuwe opvangplekken beschikbaar te stellen.

1 uur geleden