Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Zorgmedewerkers, Van Dissel en Rutte helden coronacrisis'

'Zorgmedewerkers, Van Dissel en Rutte helden coronacrisis'

AMSTERDAM (ANP) - Zorgmedewerkers, directeur Jaap van Dissel van de Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en premier Mark Rutte zijn helden van de coronacrisis. Dit is de uitkomst van een representatief onderzoek onder 4385 Nederlanders van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Volgens het onderzoek leiden vooral het kordate optreden door zorgmedewerkers en het RIVM tot veel bewondering. Ook is men trots hoe de regering in deze zware periode handelt.

"De bezorgdheid over corona en de bewondering voor de aanpak door de zorgmedewerkers blijken vooral uit de reacties onder ouderen", aldus merkadviseur Hendrik Beerda. "De inzet en inventiviteit van alle zorgmedewerkers worden geroemd. En het contrast met het gedrag van mensen op straat wordt benadrukt."

RIVM-directeur Van Dissel wordt geroemd om zijn kennis. "De onderzoeksresultaten laten zien dat van Dissel de juiste toon weet te zetten in zijn presentaties", aldus Beerda. "Men heeft er bewondering voor dat hij zo rustig en geduldig blijft en heel duidelijke informatie verschaft." Hoewel premier Rutte duidelijk het boegbeeld van de crisisaanpak is, krijgt ook de afgetreden minister Bruno Bruins veel lof voor zijn inzet, aldus het onderzoek.

In de top tien van organisaties die positief in het nieuws zijn geweest, staat de publieke omroep op de vierde plaats en de supermarkten op plek vijf.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

CBR hoopt eind dit jaar achterstanden te hebben weggewerkt

RIJSWIJK (ANP) - Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) hoopt eind dit jaar de grote achterstanden bij de beoordeling van mensen die wegens leeftijd of ziekte periodiek een medische herkeuring moeten ondergaan te hebben weggewerkt. Dat zegt directeur en voormalig D66-leider Alexander Pechtold tegen De Telegraaf.

2 uur geleden
Defensie en UMC Utrecht creëren extra ic-bedden in hospitaal

DEN HAAG (ANP) - In het Calamiteitenhospitaal in Utrecht komen 19 ic-bedden voor coronapatiënten. Defensie en het UMC Utrecht breiden daarvoor de bestaande capaciteit van 12 ic-bedden in het hospitaal met 7 plekken uit. Daarbij levert Defensie 56 verpleegkundigen, 10 artsen, 26 ondersteunende medewerkers en ic-materiaal voor de strijd tegen het coronavirus.

5 uur geleden
Vijf tips over zaak neergeschoten oud-profvoetballer Abdellaoui

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft vijf tips binnengekregen over de zaak rond het neerschieten van de oud-profvoetballer Yassine Abdellaoui. Met die informatie gaat de politie verder met het onderzoek.

7 uur geleden
Rutte: voortduren maatregelen na 28 april is reëel

DEN HAAG (ANP) - Het is zeker reëel dat de strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, na 28 april van kracht blijven. Dat zei premier Mark Rutte na afloop van het overleg van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb).

10 uur geleden
Rutte: geen nieuwe maatregelen tegen coronavirus

DEN HAAG (ANP) - Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat te beteugelen, zegt premier Mark Rutte. Maar het is nu wel zaak de regels te blijven naleven, ook in het paasweekend, onderstreept hij.

10 uur geleden
Politie deelt ruim 1400 boetes uit voor overtreden coronaregels

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft in anderhalve week tijd ruim 1400 mensen beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen. Ze waren met te veel mensen op pad of hielden niet genoeg afstand.

14 uur geleden
Eerste Kamer stemt in met noodpakket voor stilgevallen economie

DEN HAAG (ANP) - Ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met het noodpakket van het kabinet om de ergste klappen van de coronacrisis voor de economie op te vangen. Net als in de Tweede Kamer gaven alle partijen hun zegen aan de maatregelen.

14 uur geleden