Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgen over Omikron-variant houden beurshandel in de greep

Zorgen over Omikron-variant houden beurshandel in de greep

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel op het Damrak blijft dinsdag in de greep van de zorgen over de nieuwe coronavariant Omikron. Na het voorzichtige herstel van een dag eerder lijken beleggers hun aandelen weer van de hand te doen door de vrees dat de bestaande vaccins minder goed werken tegen de Omikron-variant.

De negatieve stemming volgt op uitlatingen van topman Stéphane Bancel van de Amerikaanse farmaceut en vaccinmaker Moderna. Bancel zei tegen de Britse zakenkrant Financial Times dat hij verwacht dat de huidige vaccins minder effectief zijn tegen de nieuwe coronavariant. Ook verklaarde hij dat het mogelijk maanden kan duren om een nieuw vaccin, die wel goed werkt tegen de variant, te ontwikkelen en te produceren.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren ruim 1 procent lager te beginnen aan de laatste dag van november. Ook elders in Europa zullen de beurzen naar verwachting met flinke verliezen openen. De futures voor de beurzen in New York wijzen momenteel ook op stevige openingsverliezen voor Wall Street.

SBM Offschore

In de Aziatische regio gingen de belangrijkste aandelenmarkten dinsdag overwegend omlaag. In Tokio sloot de Nikkei opnieuw 1,6 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds dik 2 procent in de min. De beursgraadmeter in Shanghai hield het verlies beperkt tot 0,1 procent, mede dankzij een onverwachte groei van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in november na een krimp in oktober.

Bij de bedrijven meldde SBM Offshore een definitief contract te hebben getekend met Braziliaanse Petrobras voor het gebruik van het opslag- en productieschip Alexandre de Gusmão. In augustus werd al een intentieverklaring gesloten. Het contract heeft een looptijd van 22,5 jaar. Het schip zal door Petrobras worden ingezet op het Mero-olieveld in het Santos Basin, ongeveer 160 kilometer voor de kust van Arraial do Cabo in de staat Rio de Janeiro.

Fastned

Fastned liet weten zijn eerste vier snellaadstations voor elektrische auto's in Frankrijk te hebben geopend. Daarmee voegt het snellaadbedrijf een zesde land toe aan zijn Europese netwerk. De komende weken opent Fastned nog eens vijf extra laadstations in Frankrijk.

De euro was 1,1323 dollar waard, tegen 1,1262 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen opnieuw omlaag na de opleving op maandag. Een vat Amerikaanse olie werd 3,3 procent goedkoper op 67,74 dollar. Een vat Brentolie zakte 3,6 procent in prijs tot 70,83 dollar.

Meer uit Financieel

Rabobank zet stap om bank 'eenvoudiger' en 'efficiënter' te maken

UTRECHT (ANP) - Rabobank heeft een stap gezet in wat mogelijk het begin is van een grote herinrichting van de bank in Nederland. Het financiële concern heeft tegenover zijn algemene ledenraad het streven uitgesproken om de organisatie verder te "vereenvoudigen" en "efficiënter en klantgerichter" te maken. Wat dit precies betekent voor bijvoorbeeld het aantal vestigingen en of er banen gaan verdwijnen, is nog niet duidelijk.

1 uur geleden
Beleggers enthousiast over recordomzet reisconcern TUI

AMSTERDAM (ANP) - Reisconcern TUI was woensdag een grote winnaar op de Europese beurzen. Beleggers reageerden enthousiast op de recordomzet die de Duitse vakantieaanbieder heeft gerapporteerd. Ook verwacht TUI voor zijn nieuwe boekjaar opnieuw een aanzienlijke stijging van de resultaten. Op de beurzen in Londen en Frankfurt werd het aandeel zo'n 15 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

AMSTERDAM (ANP) - Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n 1100 mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

4 uur geleden
McDonald's wil over enkele jaren 50.000 restaurants hebben

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's wil in 2027 wereldwijd zo'n 50.000 restaurants hebben. Nu staat de teller bij de Amerikaanse fastfoodketen nog op ruim 41.000 locaties, maar McDonald's streeft ernaar komende jaren duizenden nieuwe vestigingen te openen.

4 uur geleden
FNV: 24 uursstaking bij ijsfabriek Ben & Jerry's in Hellendoorn

HELLENDOORN (ANP) - De ijsfabriek van Ben & Jerry's in Hellendoorn gaat donderdagochtend vanaf 07.00 uur, 24 uur lang plat, meldt FNV. Volgens de vakbond leggen medewerkers het werk neer uit onvrede over het uitblijven van een goede cao bij hun moederbedrijf Unilever.

5 uur geleden
Google lanceert nieuw model voor kunstmatige intelligentie

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google komt met een nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie (AI). Het model heeft de naam Gemini gekregen. Google zelf noemt de lancering "een grote mijlpaal in de ontwikkeling van AI en het begin van een nieuw tijdperk voor ons".

5 uur geleden
Wall Street veert op na banenrapport ADP

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten een meevallend rapport van loonstrookverwerker ADP over de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven. Dat cijfer geldt als een voorproefje van het belangrijke arbeidsmarktrapport van de overheid dat vrijdag wordt gepubliceerd.

6 uur geleden