Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgen in grensgebied over winkel- en tankuitstapjes

Zorgen in grensgebied over winkel- en tankuitstapjes

ENSCHEDE (ANP) - Bestuurders aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens maken zich grote zorgen over uitstapjes die bewoners van het grensgebied maken naar het buurland. De burgemeesters van de Duitse Kreis Borken hebben een brandbrief naar de Duitse regering gestuurd dat de coronamaatregelen in het grensgebied gelijkgetrokken moeten worden. De Nederlandse burgemeesters van Enschede en Winterswijk zijn dat met hen eens.

In Duitsland is de horeca nog beperkt open, terwijl die in Nederland is gesloten. In Nederland zijn daarentegen nog winkels open en in Duitsland is dat verboden. Het gevolg is dat Nederlanders de grens oversteken om goedkoop te tanken en uit te gaan. Duitsers komen naar Nederland om te winkelen. Grensverkeer rijdt af en aan. De bestuurders verwachten zondag nog extra drukte.

"Er moeten maatregelen komen die de vele duizenden mensen tegenhouden die gewend zijn om in het buurland te winkelen of uit te gaan", bepleiten de Nederlandse en Duitse bestuurders. "Landelijke maatregelen tegen verspreiding van het virus, zoals verplichte sluitingen, hebben geen zin als het een paar kilometer verderop heel anders is."

De Duitse burgemeesters sluiten niet uit dat de grens dichtgaat voor niet-beroepsmatig passagiersvervoer. Langs de grens met België weert de Vlaamse politie sinds vrijdag Nederlanders die in hun land willen tanken.

Meer uit Binnenland

Kinderen langs deuren voor verkoop 75e editie kinderpostzegels

LEIDEN (ANP) - Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

58 minuten geleden
In Nederland geboren panda Fan Xing verhuist naar China

RHENEN (ANP) - Fan Xing, de eerste en tot nu toe enige panda die in Nederland is geboren, verhuist woensdag naar China. Het ruim twee jaar oude dier gaat naar een opvangcentrum in China om daar hopelijk voor nageslacht te zorgen, aldus Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Wu Wen en Xing Ya, de ouders van de jonge panda, blijven nog een aantal jaren in de Rhenense dierentuin wonen, maar gaan op termijn ook terug naar China.

1 uur geleden
Forse kritiek op VVD na intrekken steun spreidingswet asielzoekers

DEN HAAG (ANP) - VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans heeft in de Tweede Kamer de wind van voren gekregen in het debat over de spreidingswet asielzoekers. Vooral de voormalige coalitiegenoten D66, CDA en ChristenUnie (CU) hadden forse kritiek op de draai die de VVD heeft gemaakt na de val van het kabinet begin juli. De VVD is nu fel tegen de spreidingswet, terwijl de liberalen die tot juli wel wilden.

1 uur geleden
Aantal dakloze mensen in Nederland vorig jaar gedaald

DEN HAAG (ANP) - Nederland telde vorig jaar naar schatting 26.600 dakloze mensen tussen de 18 en 65 jaar. Dat waren er minder dan in het jaar daarvoor, toen er nog sprake was van 32.000 daklozen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd. Ruim 38 procent van alle daklozen staat ingeschreven in één van de vier grote steden, aldus het CBS, en acht op de tien dakloze mensen is man.

3 uur geleden
PVV-Kamerlid vult 6 uur spreektijd over asielwet bij lange na niet

DEN HAAG (ANP) - De zes uur spreektijd die PVV-Kamerlid Gidi Markuszower had aangevraagd voor het Kamerdebat over de spreidingswet asielzoekers, heeft hij bij lange na niet benut. Na iets meer dan twee uur, inclusief enkele interrupties, hield hij het woensdag tegen middernacht voor gezien.

3 uur geleden
Heijnen fluit NS terug om spitsheffing, Kamer nog niet gerust

DEN HAAG (ANP) - De NS moet de omstreden spitsheffing opnieuw overwegen en bovendien met alternatieven komen, zegt demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur). Een externe partij gaat de alternatieven van de NS beoordelen. Ook mag de NS in het vervolg alleen nieuwe tarieven invoeren met goedkeuring van het kabinet en de Tweede Kamer. En voor 2026 komt er überhaupt geen spitsheffing. Heijnen komt binnenkort met een brief waarin ze de aanscherpingen verder uitwerkt.

5 uur geleden
Curaçao betaalt miljoenen voor voormalig openluchtbordeel

WILLEMSTAD (ANP) - Curaçao heeft dinsdag tijdens een veiling het voormalige openluchtbordeel Campo Alegre gekocht. Premier Gilmar 'Pik' Pisas legde namens de overheid 8 miljoen Antilliaanse gulden neer, omgerekend 4,2 miljoen euro.

7 uur geleden