Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zorgen Hartstichting over wegblijven patiënten om coronavirus

Zorgen Hartstichting over wegblijven patiënten om coronavirus

DEN HAAG (ANP) - De Hartstichting maakt zich zorgen over berichten dat mensen met acute hartklachten wegblijven bij de spoedeisende hulp omdat ze vrezen voor besmetting met het coronavirus na opname in een ziekenhuis. "Als iemand klachten heeft en zich zorgen maakt over het hart, dan adviseren we dringend om de dokter of 112 te alarmeren", aldus een woordvoerster van de stichting.

Ze voegt eraan toe dat de Hartstichting ook de eigen kanalen gebruikt om de oproep onder de aandacht te brengen. Dat gebeurt onder meer via sociale media.

Cardiologen van het HagaZiekenhuis in Den Haag en van het ziekenhuis VieCurie in Venlo zeiden in NRC dat hartpatiënten ziekenhuizen mijden en ook minder naar de huisarts gaan als ze klachten hebben. Dat zou te maken hebben met de vrees een coronabesmetting op te lopen en de angst om drukke dokters "lastig te vallen".

De Hartstichting zegt dat angst om naar het ziekenhuis te gaan niet nodig is, maar dat die wel te verklaren valt. "Patiënten met hart- en vaatziekten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus, en lopen meer kans om eraan te overlijden", aldus de stichting. "Het is al bekend dat onder de ernstig zieke Covid-19-patiënten, veel patiënten met hart- en vaatziekten zijn. Zij kunnen ernstige complicaties zoals hartfalen of een ontstoken hartspier oplopen en zelfs overlijden."

Meer uit Binnenland

Nederland wil internationaal samenwerken tegen fossiele subsidies

DUBAI (ANP) - Na wekenlange blokkades van Extinction Rebellion op de snelweg wil Nederland nu internationaal samenwerken om fossiele subsidies af te bouwen. Dat is omdat een aanzienlijk deel van de voordelen die zijn afgesproken met de fossiele industrie vastzit in internationale afspraken, legt demissionair klimaatminister Rob Jetten uit.

27 minuten geleden
Inwoner van Arnhem komt om bij brand

ARNHEM (ANP) - Een inwoner van Arnhem is in de nacht van vrijdag op zaterdag omgekomen bij een brand in een woning aan de John Lennonstraat. Dat meldt de politie Gelderland op X. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand.

8 uur geleden
Lichten grootste kerstboom van het land voor 25e keer ontstoken

IJSSELSTEIN (ANP) - De lichten in de grootste kerstboom van het land gaan zaterdag voor de 25e keer aan. De grote zendmast in IJsselstein, ook wel de Gerbrandytoren, is weer omgebouwd tot kerstboom. Eind november zijn de 120 energiezuinige ledlampen in de toren, aan de snelweg A2, gehesen. Het toplicht is op 360 meter hoogte geïnstalleerd.

8 uur geleden
Burgemeester van Vlaardingen sluit woningen wegens explosies

VLAARDINGEN (ANP) - Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft besloten twee woningen te sluiten wegens een nieuwe explosie in de Koninginnestraat. Dat maakte de gemeente in de nacht van vrijdag op zaterdag bekend. Een woning in de Gretha Hofstralaan en een woning en aangrenzend een bedrijfspand in de Koninginnestraat werden gesloten.

9 uur geleden
Milieuorganisatie vecht natuurvergunning Schiphol aan bij rechter

SCHIPHOL (ANP) - Mobilisation for the Environment (MOB) vecht samen met Greenpeace Nederland en Milieudefensie de natuurvergunning voor Schiphol aan bij de rechter. De milieuorganisatie kondigde dat eind september al aan, en heeft vrijdag een beroepschrift naar de rechtbank gestuurd. Volgens MOB had de vergunning niet verstrekt mogen worden vanwege "grove inhoudelijke en procedurele gebreken".

12 uur geleden
Mark Rutte wenst Nederlandse televisie 'veel Matthijs' toe

HILVERSUM (ANP) - Mark Rutte vindt het "mooi" dat Matthijs van Nieuwkerk weer terugkomt op de Nederlandse televisie. Dat heeft de demissionair minister-president gezegd in gesprek met Jaïr Ferwerda, in de RTL-talkshow Beau.

12 uur geleden
Burgemeester: volgend jaar schadefonds voor ondernemers Ter Apel

TER APEL (ANP) - Ondernemers in Ter Apel kunnen naar verwachting ergens begin volgend jaar gebruikmaken van een schadefonds voor extra kosten die ze maken door overlast van asielzoekers. Burgemeester Jaap Velema van Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, heeft dat deze week aan de gemeenteraad medegedeeld.

15 uur geleden