Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoom en Target stijgen op gemengd Wall Street na cijfers

Zoom en Target stijgen op gemengd Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Zoom Video Communications behoorde dinsdag in de vroege handel tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. De videochatdienst, die enorm populair werd tijdens de coronapandemie, presteerde afgelopen kwartaal beter dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige kwartaal vielen mee. Het bedrijf liet daarnaast weten kunstmatige intelligentie (AI) te willen gebruiken voor zijn diensten en werd daarop door beleggers licht hoger gezet.

Winkelbedrijf Target won op zijn beurt dik 3 procent na meevallende resultaten. De warenhuisketen boekte meer omzet en winst dan verwacht in het laatste kwartaal van 2022. Target, dat had gewaarschuwd voor een mogelijk zwak feestdagenseizoen, wist daarmee voor het eerst in drie kwartalen beter te presteren dan kenners hadden voorzien. De vooruitzichten voor dit jaar vielen wel wat tegen. Later deze week komen andere grote Amerikaanse retailers als Lowe's, Costco, Macy's en Best Buy nog met kwartaalcijfers.

De algehele stemming op Wall Street was gemengd na het voorzichtige herstel een dag eerder. De zorgen over de hoge inflatie en de renteverhogingen door de centrale banken om die inflatie te bestrijden, bleven boven de markten hangen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,3 procent lager op 32.779 punten. De breder samengestelde S&P 500 daalde een fractie tot 3982 punten en techbeurs Nasdaq won 0,2 procent tot 11.845 punten. Ondanks het sterke begin van het jaar koersen de hoofdgraadmeters op de laatste dag van februari af op het tweede maandverlies op rij.

Misbruik marktmacht Apple

Apple zakte 0,2 procent. Volgens de Europese Commissie legt het Amerikaanse techconcern muziekstreamingdiensten te veel beperkingen op. Met name de eis dat streamingdiensten hun klanten niet in de app mogen attenderen op andere mogelijkheden om een goedkoper abonnement af te sluiten, is volgens de commissie misbruik van marktmacht van Apple.

Verder steeg Occidental Petroleum ruim 2 procent. De Amerikaanse olieproducent boekte in het vierde kwartaal minder omzet en winst dan verwacht. Het concern keert wel meer dividend uit en kondigde een aandeleninkoopprogramma aan van 3 miljard dollar. Workday ging daarnaast bijna 1 procent vooruit. De producent van bedrijfssoftware presteerde afgelopen kwartaal iets beter dan verwacht.

Meer uit Financieel

Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

10 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

11 uur geleden
Bloomberg: miljarden aan belastingverlaging Duitse bedrijven

BERLIJN (ANP) - De Duitse regering werkt aan een pakket ter waarde van ongeveer 7 miljard euro aan belastingverlagingen voor bedrijven om zo de economie te stimuleren. Dat meldden bronnen in Berlijn aan persbureau Bloomberg. Naar verluidt wil de regering van bondskanselier Olaf Scholz nog voor de zomer goedkeuring van het parlement voor de belastingverlagingen.

11 uur geleden
President Zwitserse centrale bank kondigt onverwacht vertrek aan

ZÜRICH (ANP/AFP) - De president van de Zwitserse centrale bank heeft vrijdag onverwacht zijn vertrek aangekondigd. Topman Thomas Jordan van de Swiss National Bank (SNB) legt in september zijn functie neer na twaalf jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de centrale bank in Zürich.

12 uur geleden
Verkopen autoconcern Volkswagen omhoog in 2023

WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2023 zijn verkopen opgevoerd, met ook een hogere omzet. Het bedrijf, dat naast Volkswagen ook bijvoorbeeld de merken Skoda, Porsche, Audi en Seat en de truckmerken MAN en Scania voert, verkocht wereldwijd in totaal 9,24 miljoen voertuigen. Dat is een stijging van 12 procent vergeleken met een jaar eerder.

13 uur geleden
WSJ: Boeing voert gesprekken om geplaagde toeleverancier te kopen

ARLINGTON (ANP) - Boeing voert gesprekken om Spirit AeroSystems over te nemen, de geplaagde maker van de 737 MAX-rompen waarbij meerdere kwaliteitsproblemen spelen. Spirit heeft zakenbankiers ingehuurd om de opties te bespreken, meldt zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden. Het bedrijf zou ook de opties onderzoeken voor de verkoop van activiteiten in Ierland waar vliegtuigonderdelen worden gemaakt voor Boeings rivaal Airbus. Twintig jaar geleden werd Spirit juist afgesplitst van Boeing.

14 uur geleden
Verzekeraar Aegon grootste daler in AEX na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Aegon was vrijdag de grootste daler in de Amsterdamse AEX-index, die met winst het weekend inging. De verzekeraar kwam met tegenvallende jaarresultaten. Chemicaliëndistributeur IMCD was juist koploper bij de hoofdfondsen op het Damrak na beter dan verwachte cijfers.

14 uur geleden