Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoom daalt, Best Buy stijgt op Wall Street na resultaten

Zoom daalt, Best Buy stijgt op Wall Street na resultaten

NEW YORK (ANP) - Zoom Video Communications behoorde dinsdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurs in New York. De videochatdienst, die enorm populair werd tijdens de coronapandemie, zag weliswaar de omzet en het aantal gebruikers toenemen hoewel er weer meer op kantoor wordt gewerkt, maar de verwachting voor het huidige kwartaal viel tegen. Zoom waarschuwde eerder dit jaar al dat de stormachtige groei van de coronapandemie tot het verleden behoort. Het aandeel werd meer dan 5 procent lager gezet.

Best Buy dikte daarentegen haast 9 procent aan. De elektronicaketen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. Daarbij handhaafde de retailer de verwachtingen voor het huidige belangrijke feestdagenkwartaal, ondanks de druk van de hoge inflatie op de koopkracht van consumenten. Dankzij de sterke prestatie in het derde kwartaal werd het bedrijf ook iets positiever over de omzetverwachting voor het hele jaar.

De stemming op Wall Street bleef voorzichtig na de verliesbeurt van een dag eerder. Beleggers kijken vooral uit naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die woensdag worden vrijgegeven. Die aantekeningen bevatten mogelijk meer aanwijzingen over de toekomstige rentestappen van de Federal Reserve.

Verkorte handelsweek

Ook bereiden beleggers zich voor op een verkorte handelsweek. Donderdag blijven de beurzen in New York dicht vanwege Thanksgiving Day en op vrijdag wordt er slechts een halve dag gehandeld.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,6 procent hoger op 33.912 punten. De brede S&P 500 steeg 0,45 procent tot 3968 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 0,1 procent omhoog tot 11.036 punten.

Klimmers en zakkers Wall Street

Technologiebedrijf Dell klom 3,2 procent na goed ontvangen resultaten. Chipbedrijf Analog Devices, dat ook met cijfers kwam, steeg 3,7 procent. Carvana zakte 2,5 procent. Analisten van investeringsbank Cowen verlaagden het advies voor de onlineverkoper van tweedehands auto's. Huizenbouwer Toll Brothers profiteerde van een adviesverhoging door JPMorgan en steeg 2,6 procent.

Baidu werd 0,7 procent meer waard. De Chinese zoekmachine, die ook een beursnotering heeft op Wall Street, wist het verlies in het afgelopen kwartaal terug te dringen dankzij kostenbesparingen. Ook boekte het bedrijf meer omzet.

Dollar- en oliekoers

De euro was 1,0262 dollar waard, tegen 1,0239 dollar een dag eerder. De olieprijzen gingen omhoog na de sterke schommelingen op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1 procent meer, op 80,85 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder, op 88,42 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

9 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

12 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

14 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

16 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden