Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonder Duplantis erbij mikt Vloon op goud én 6 meter met polsstok

Zonder Duplantis erbij mikt Vloon op goud én 6 meter met polsstok

ARNHEM (ANP) - Polsstokhoogspringer Menno Vloon beseft dat zijn kans op goud groter is dan ooit, want niemand minder dan de Zweedse topfavoriet Armand ‘Mondo’ Duplantis ontbreekt op de EK indooratletiek in Istanbul. "Normaal is zilver het hoogst haalbaar, want je weet van tevoren al dat Mondo wint. Nu hij niet meedoet, kan ik een keer echt voor goud gaan", zegt de 28-jarige Zaankanter.

De voortekenen zijn ook nog eens goed, want Vloon is in vorm. Hij wipte afgelopen weekend bij een springgala in Clermont-Ferrand over 5,91 meter en met die hoogte prijkt hij op de tweede plaats op de Europese ranglijst. Uiteraard voert Duplantis die ranking aan. De Zweed verbeterde in diezelfde wedstrijd in Frankrijk zijn wereldrecord naar 6,22 meter.

Duplantis heeft bedacht dat de titelstrijd in Istanbul niet in zijn schema past en laat nu de atleten die gemiddeld 20 tot 30 centimeter lager springen, vechten om de medailles. "Er zijn wel tien jongens die kans hebben op een medaille, die 5,80 of hoger kunnen springen, dus je haalt niet zo makkelijk een medaille op", zegt Vloon. "Maar ik heb zeker een kans, want ik spring nu goed en stabiel.’’

Rommelig en zoeken

"In het begin van het seizoen was het nog wat rommelig en zoeken. Ik ben wat sterker geworden en sneller en ik had wat moeite om de snelheid om te zetten in mijn sprongen. Maar bij de NK indoor voelde ik al dat alles een beetje samenviel. Ik had daar al hoger kunnen springen dan de 5,82 waarmee ik won, maar ik had wat last van mijn kuit en ben gestopt. Je moet slim zijn.’’

Met die 5,91 in Clermont-Ferrand kreeg Vloon de bevestiging dat hij de juiste vorm te pakken heeft. Het was ook in de Franse stad dat de tienvoudig Nederlands kampioen (vijf keer indoor en vijf keer outdoor) twee jaar geleden zijn Nederlands record van 5,96 meter sprong. "Of het niet eens tijd wordt over die 6 meter te wippen? Dat is uiteraard het grote doel en ik weet dat ik het kan. Ik heb er de techniek, kracht en snelheid voor, het moet een keer allemaal samenvallen."

Meer uit Sport

Djokovic troeft Verstappen af in uitreiking Oscars van de sport

MADRID (ANP) - Max Verstappen heeft naast zijn tweede Oscar van de sport gegrepen. De drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 zag tijdens de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid het begeerde zilveren beeldje naar tennisser Novak Djokovic gaan.

8 uur geleden
Rolstoeltennisster De Groot wint prestigieuze Oscar van de sport

MADRID (ANP) - Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid.

9 uur geleden
Wielrenster Wiebes verlengt contract bij SD Worx - Protime

ANTWERPEN (ANP) - Wielrenster Lorena Wiebes heeft haar contract bij SD Worx - Protime verlengd tot en met 2028. De 25-jarige sprintster had nog een verbintenis tot en met 2025.

10 uur geleden
Discuswerpster Van Daalen geplaatst voor Olympische Spelen

RAMONA (ANP) - Atlete Alida van Daalen heeft voldaan aan de olympische limiet bij het discuswerpen. De 22-jarige Rotterdamse kwam afgelopen weekeinde bij werpwedstrijden in het Amerikaanse Ramona tot 66,31 meter, ruim boven de vereiste 64,50 meter.

10 uur geleden
Schaatsster Leerdam bevestigt vertrek bij Schaatsteam Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Jutta Leerdam heeft haar vertrek bij Schaatsteam Jumbo bevestigd. "Ik wil jullie laten weten dat ik komend seizoen niet meer in het geel zal schaatsen. Ik heb iets anders nodig op dit moment in mijn carrière", schreef de 25-jarige meervoudig wereldkampioene op Instagram.

11 uur geleden
Schaatsploeg Jumbo staakt onderhandelingen met Leerdam definitief

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsteam Jumbo gaat niet verder met schaatsster Jutta Leerdam. De ploeg van Jac Orie en Sven Kramer heeft de onderhandelingen met de meervoudig wereldkampioene over verlenging van het aflopende contract definitief gestaakt, bevestigt de ploeg berichtgeving in De Telegraaf.

12 uur geleden
Turnster Lieke Wevers maakt bij EK internationale rentree

ROTTERDAM (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) is door bondscoach Jeroen Jacobs opgenomen in de selectie voor de EK turnen in het Italiaanse Rimini. De tweevoudig olympiër maakt zodoende begin mei haar rentree op het internationale podium.

13 uur geleden