Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonder Biles moet turnteam VS goud aan Rusland laten

Zonder Biles moet turnteam VS goud aan Rusland laten

TOKIO (ANP) - Zonder superster Simone Biles heeft de turnploeg van Verenigde Staten het olympisch teamgoud dinsdag aan Rusland moeten laten. De bijdrage van Biles was slechts één paardsprong. Daarna hield ze het verder "om medische redenen" voor gezien. In hoeverre dat gevolgen heeft voor de toestelfinales en de 'goldrush' die ze voor ogen had in Tokio is nog onduidelijk. Zelf zei ze later dat ze "mentale problemen" had.

De Russische equipe profiteerde. Vladislava Oerazova, Viktoria Listoenova, Angelina Melnikova en reserve Lilia Achaimova stonden na de vier onderdelen op 169,528 punten, goed voor de eerste olympische titel bij de vrouwen in 29 jaar. De Amerikaansen, zegevierend in 2012 en 2016, kwamen niet verder dan 166,096. Het brons was voor Groot-Brittannië. Nederland haalde de finale niet.

Het raadselachtige vertrek van Biles was het gesprek van de dag in de olympische turnhal. De 24-jarige Amerikaanse kreeg voor haar sprong slechts 13,766 punten van de jury, voor haar doen ongebruikelijk laag. Ze ging weg in gezelschap van de ploegarts, maar kwam niet veel later terug met een bandage om het rechterbeen. Op de startlijst kreeg ze een R achter haar naam, reserve. Jordan Chiles verving haar.

Druk

Biles kon zondag bij de kwalificaties ook al niet imponeren, maar schaarde zich wel bij de beste acht op vloer, balk, brug en sprong. Een dag later beklaagde ze zich op Instagram over de enorme druk. "Ik voel me echt alsof ik momenteel de last van de hele wereld op mijn schouders heb. Ik borstel het weg en wek de indruk dat het geen invloed op me heeft, maar verdorie, soms is het hard hahaha. Olympia is geen grapje".

Dinsdag waren de demonen in haar hoofd kennelijk terug, al postte de viervoudig olympisch kampioene enkele uren voor de teamfinale nog een videoclip, waarop ze in turnpakje voor de spiegel is te zien. Haar droom in Tokio zesmaal goud te halen zal door het zilver in de teamwedstrijd niet uitkomen. Het is afwachten hoeveel er dan wel bijkomen.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

9 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

10 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

11 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

11 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

11 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

12 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

13 uur geleden