Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zonder Biles moet turnteam VS goud aan Rusland laten

Zonder Biles moet turnteam VS goud aan Rusland laten

TOKIO (ANP) - Zonder superster Simone Biles heeft de turnploeg van Verenigde Staten het olympisch teamgoud dinsdag aan Rusland moeten laten. De bijdrage van Biles was slechts één paardsprong. Daarna hield ze het verder "om medische redenen" voor gezien. In hoeverre dat gevolgen heeft voor de toestelfinales en de 'goldrush' die ze voor ogen had in Tokio is nog onduidelijk. Zelf zei ze later dat ze "mentale problemen" had.

De Russische equipe profiteerde. Vladislava Oerazova, Viktoria Listoenova, Angelina Melnikova en reserve Lilia Achaimova stonden na de vier onderdelen op 169,528 punten, goed voor de eerste olympische titel bij de vrouwen in 29 jaar. De Amerikaansen, zegevierend in 2012 en 2016, kwamen niet verder dan 166,096. Het brons was voor Groot-Brittannië. Nederland haalde de finale niet.

Het raadselachtige vertrek van Biles was het gesprek van de dag in de olympische turnhal. De 24-jarige Amerikaanse kreeg voor haar sprong slechts 13,766 punten van de jury, voor haar doen ongebruikelijk laag. Ze ging weg in gezelschap van de ploegarts, maar kwam niet veel later terug met een bandage om het rechterbeen. Op de startlijst kreeg ze een R achter haar naam, reserve. Jordan Chiles verving haar.

Druk

Biles kon zondag bij de kwalificaties ook al niet imponeren, maar schaarde zich wel bij de beste acht op vloer, balk, brug en sprong. Een dag later beklaagde ze zich op Instagram over de enorme druk. "Ik voel me echt alsof ik momenteel de last van de hele wereld op mijn schouders heb. Ik borstel het weg en wek de indruk dat het geen invloed op me heeft, maar verdorie, soms is het hard hahaha. Olympia is geen grapje".

Dinsdag waren de demonen in haar hoofd kennelijk terug, al postte de viervoudig olympisch kampioene enkele uren voor de teamfinale nog een videoclip, waarop ze in turnpakje voor de spiegel is te zien. Haar droom in Tokio zesmaal goud te halen zal door het zilver in de teamwedstrijd niet uitkomen. Het is afwachten hoeveel er dan wel bijkomen.

Meer uit Sport

Darter Van Gerwen weer eens naar halve finale Premier League

BELFAST (ANP) - Darter Michael van Gerwen heeft weer eens de halve finales bereikt in de Premier League of Darts. De Nederlander won in de negende speelronde in Belfast in de kwartfinales met 6-4 van Michael Smith. Van Gerwen was in de weken hiervoor vier keer op rij uitgeschakeld in de kwartfinales.

1 uur geleden
Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

2 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

4 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

5 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

5 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

6 uur geleden
F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

6 uur geleden