Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zo'n 9200 positieve tests en 33 doden, hoogste cijfers in maanden

Zo'n 9200 positieve tests en 33 doden, hoogste cijfers in maanden

BILTHOVEN (ANP) - Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 9195 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds 18 juli. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg 33 meldingen van sterfgevallen, het hoogste aantal in een dag sinds 11 mei.

Door de vele positieve tests loopt het gemiddelde opnieuw op. In de afgelopen zeven dagen zijn 55.826 positieve tests doorgegeven aan het RIVM. Dat komt neer op gemiddeld 7975 nieuwe gevallen per dag, het hoogste niveau sinds 23 juli. Het gemiddelde is in ongeveer twee weken tijd verdubbeld. Het gemiddelde stijgt voor de 34e dag op rij.

Amsterdam telde zoals gebruikelijk de meeste positieve tests. In de hoofdstad kregen 310 inwoners te horen dat het virus bij hen is vastgesteld. In Rotterdam werden 270 besmettingen vastgesteld en in Den Haag 261. Daarna volgen Utrecht (147), Tilburg (128), Eindhoven en Almere (elk 101) en Sittard-Geleen (100). Alleen op Schiermonnikoog en Vlieland en in het Gelderse Rozendaal testte niemand positief.

Sterfgevallen

Dat het RIVM in de afgelopen dag 33 meldingen van sterfgevallen kreeg, wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen dag zijn overleden. Het kan soms even duren voordat het overlijden van een coronapatiënt is geregistreerd. Maar uit de weekcijfers van dinsdag komt wel naar voren dat de sterfte de laatste weken snel stijgt.

Onder de 33 geregistreerde doden zijn drie inwoners van de gemeente Haarlemmermeer. De gemeenten Amsterdam, Venlo, Horst aan de Maas, Hof van Twente en Cranendonck telden allemaal twee overleden inwoners.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 118 sterfgevallen, gemiddeld bijna 17 per dag. Dat is het hoogste gemiddelde sinds 16 mei.

Meer uit Gezond

Oud-minister Kuipers haalt uit naar bestuurders kinderhartcentra

DEN HAAG (ANP) - Oud-minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid haalt in een interview in NRC hard uit naar de bestuurders van de kinderhartcentra die zijn besluit om deze specialistische zorg te centraliseren via de rechter hebben kunnen terugdraaien. Volgens hem gaat het ze alleen maar om hun eigen geld en status en niet om de patiënten. Ze moeten "zich schamen tot in hun bilnaad", citeert de krant hem.

4 uur geleden
Mogelijk stapje in de bestrijding van de symptomen van ALS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA geeft zijn fiat aan een middel dat de symptomen van amyotrofische laterale sclerose (ALS) bestrijdt. De gevolgen van de ziekte, die tot verlamming leidt en niet te genezen is, kunnen volgens het EMA in een aantal gevallen worden behandeld met Qalsody van Biogen Nederland B.V.

11 uur geleden
Chiropractoren zonder vergunning met röntgen in de weer

DEN HAAG (ANP) - Chiropractoren gebruiken nogal eens röntgentoestellen zonder dat ze daar een vergunning voor hebben, constateert de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De 'krakers' mogen ze niet (meer) toepassen voordat ze dergelijke toestemming hebben gekregen.

1 dag geleden
AI spoort 40 procent meer poliepen in darmen op

NIJMEGEN (ANP) - Dankzij Artificial Intelligence (AI) ofwel kunstmatige intelligentie kan er 40 procent meer aan poliepen in de darmen worden opgespoord, zo heeft het Radboudumc in Nijmegen vastgesteld. Poliepen kunnen een voorloper zijn van kanker.

1 dag geleden
Ernst Kuipers duikt op bij universiteit in Singapore

DEN HAAG (ANP) - Ernst Kuipers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, gaat per 1 mei aan de slag aan de Nanyang Technological University (NTU) in Singapore. Dat heeft die universiteit donderdag bekendgemaakt. Een woordvoerder van D66 bevestigt dat dit zijn nieuwe baan is.

1 dag geleden
Verzuim door griep bereikt piek in januari

SON (ANP) - Het aantal nieuwe ziekmeldingen heeft in januari het hoogste punt van het griepseizoen tot nu toe bereikt, melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare. In de eerste maand van het jaar kwam het aantal ziekmeldingen uit op 85 per 1000 medewerkers. In voorgaande maanden varieerde dit aantal van 55 in september tot 83 in november 2023. De stijging houdt verband met een toename in het aantal griepgevallen, maar volgens de arbodienst lijkt de piek inmiddels bereikt.

1 dag geleden
Ook Lidl roept koekjes terug

HUIZEN (ANP) - Ook de Lidl roept koekjes terug, omdat er mogelijk metaaldeeltjes in zitten. Het gaat om Sondey Triple chocolate en McEnnedy Nougatelli met de respectievelijke houdbaarheidsdata 12-12-2024 en 10-12-2024.

2 dagen geleden