Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zo'n 150 mensen bij pro-Palestijns protest VU Amsterdam

Zo'n 150 mensen bij pro-Palestijns protest VU Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij het gebouw van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam voeren vrijdag een paar honderd pro-Palestijnse demonstranten actie, ziet een verslaggever van het ANP. De betogers willen dat de universiteit inzicht geeft in alle banden met Israëlische bedrijven en academische instellingen en de banden verbreekt met instellingen die "medeplichtig blijven aan het apartheidsstelsel en de lopende genocide".

De demonstranten verzamelden zich rond 12.00 uur op het plein van de universiteitscampus. Sommigen hebben Palestijnse vlaggen bij zich en er is een spandoek te zien met de tekst 'Cut ties with Israeli colonizers, Free Palestine'. Ook scanderen ze leuzen. Een enkeling draagt een mondkapje. Bij het protest zijn ook enkele docenten aanwezig.

Rond 13.30 uur kwam het volledige college van bestuur van de VU langs om met de protesterende studenten in gesprek te gaan.

De VU kondigde eerder aan dat studenten en medewerkers bij binnenkomst vrijdag gevraagd kan worden zich te identificeren met hun universiteitspas. Ook bezoekers moeten hun identiteitsbewijs laten zien. Deze maatregel is genomen nadat demonstranten een 'walk-out' hadden aangekondigd op het campusterrein. Colleges en tentamens gaan gewoon door.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet op 12 juli uitspraak in zedenzaak Ali B

HAARLEM (ANP) - De rechtbank doet op 12 juli uitspraak in de zedenzaak tegen Ali B. De rechters willen de tijd nemen om te komen tot een vonnis, liet de voorzitter vrijdagavond aan het einde van een lange zittingsdag weten.

3 uur geleden
Advocaat Ali B ziet onvoldoende bewijs voor verklaring Ten Damme

HAARLEM (ANP) - Ali B moet volgens zijn advocaat Bart Swier ook worden vrijgesproken voor het verkrachten van zangeres Ellen ten Damme. In zijn pleidooi zei hij vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat er onvoldoende betrouwbare verklaringen en bewijs zijn.

5 uur geleden
Advocaat Ali B vraagt ook vrijspraak voor aanranding Jill Helena

HAARLEM (ANP) - De advocaat van Ali B, Bart Swier, heeft betoogd dat er geen sprake was van aanranding tijdens de ontmoeting van de rapper en Jill Helena. Volgens hem was er geen sprake van dwang en moet hij vrijgesproken worden.

7 uur geleden
Advocaten Ali B vinden verklaring nieuwe getuige onbetrouwbaar

HAARLEM (ANP) - De advocaten van Ali B noemen de nieuwe getuige die zich woensdagavond pas meldde in de zedenzaak tegen de rapper "onbetrouwbaar". De verdediging van de rapper betoogde vrijdag in de rechtbank in Haarlem dat de verklaring van de vrouw duidelijk afwijkt van die van het slachtoffer. Zij zou door B. zijn aangerand en verkracht tijdens een schrijverskamp in Heiloo.

8 uur geleden
Nog eens 10 miljoen voor Nederlandse taallessen Oekraïners

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet steekt nog eens 10 miljoen euro in taalles voor Oekraïense vluchtelingen. De afgelopen tijd werd er al 17 miljoen voor opzijgezet. Met het geld kunnen gemeenten de Oekraïners ook volgend jaar "op een laagdrempelige manier blijven ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal".

8 uur geleden
XR betwijfelt onpartijdigheid burgemeester Halsema door gift ING

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactiegroep Extinction Rebellion (XR) trekt de neutraliteit van burgemeester Femke Halsema in twijfel door de schenking van 5500 zonnepanelen aan de gemeente Amsterdam door ING samen met vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep. Volgens XR wekt de schenking "de schijn van partijdigheid" bij de afwegingen van de burgemeester "bij de XR-demonstraties tegen ING". ING en het vastgoedbedrijf schonken donderdag de zonnepanelen ter gelegenheid van het aankomende 750-jarig bestaan van de hoofdstad in 2025.

9 uur geleden
Drukte bij autobedrijven na storing bij RDW

BUNNIK (ANP) - Autobedrijven hebben het vrijdag heel druk door de storing donderdag bij de RDW. Een woordvoerder van de Nederlandse autobrancheorganisatie BOVAG bevestigt berichtgeving hierover van NU.nl. Volgens de zegsman, die stelt dat chaos het codewoord is, hebben autobedrijven het vrijdag driemaal zo druk.

9 uur geleden