Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoektocht naar vermisten Baltimore gaat verder na instorten brug

Zoektocht naar vermisten Baltimore gaat verder na instorten brug

BALTIMORE (ANP) - In de Oost-Amerikaanse stad Baltimore gaat de zoektocht verder naar zes mensen die na het instorten van een brug in het water zijn terechtgekomen, zegt burgemeester Brandon Scott tegen CNN. De autoriteiten gaan ervan uit dat de zes vermisten niet meer in leven zijn. De duikteams gaan daarom op zoek naar lichamen.

De brug stortte dinsdag in nadat een containerschip een van de pijlers had geramd. Omdat de bemanning vlak daarvoor een noodsignaal had afgegeven reden er geen voertuigen op de brug tijdens het ongeluk. Wel waren acht bouwvakkers daar bezig met het repareren van gaten in de weg. Twee van hen konden uit het water worden gered, een persoon werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

In de nacht werd de zoektocht naar vermisten gestaakt, maar nu de zon weer op is gaan duikers verder met zoeken. De vermisten komen volgens Amerikaanse media uit Mexico, Honduras, Guatemala en El Salvador.

Eerste prioriteit

Wes Moore, de gouverneur van Maryland, zegt tegen CBS News dat het vinden van de vermisten de eerste prioriteit is. "We moeten hun families duidelijkheid geven." Hij wil alle beschikbare middelen inzetten om daarvoor te zorgen. Amerikaanse media schrijven dat het werk van de duikers moeilijk of zelfs gevaarlijk is door de lage temperaturen en de vele brokstukken van de brug in het water.

Moore kan nog niet geloven dat de brug er niet meer is. "Die was er al langer dan dat ik in leven ben. De brug is onze skyline. En nu is die weg."

De gouverneur heeft ook oog voor de economische gevolgen van het ongeluk. De haven kan door de ingestorte brug niet bereikt worden en dat kan volgens hem de hele economie van de Verenigde Staten schaden. "Dit gaat pijn doen bij de boer in Kentucky en de autodealer in Michigan, dit gaat de hele Amerikaanse economie raken."

Meer uit Buitenland

Von der Leyen wil aparte commissaris voor Defensie

STRAATSBURG (ANP) - Ursula von der Leyen wil de komende vijf jaar een "echte Europese Defensie-unie" opbouwen. Als ze later donderdag wordt herkozen als voorzitter van de Europese Commissie, gaat ze een commissaris voor Defensie benoemen.

7 uur geleden
Zeven doden door brand in appartement in Nice

NICE (ANP/AFP) - Een brand in de Franse stad Nice heeft aan zeven mensen het leven gekost. Drie gewonden liggen in het ziekenhuis. Een van hen is met "grote spoed" naar het ziekenhuis gebracht, meldt de brandweer. Er is mogelijk sprake van brandstichting.

8 uur geleden
CNN: Pelosi vertelt Biden dat hij Trump niet kan verslaan

WASHINGTON (ANP) - De Democrate Nancy Pelosi, voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft president Joe Biden verteld dat uit peilingen blijkt dat hij Donald Trump niet kan verslaan. Dat meldt CNN.

10 uur geleden
Vance accepteert Republikeinse nominatie voor vicepresidentschap

MILWAUKEE (ANP) - De Amerikaanse senator James David Vance uit Ohio, beter bekend als J.D. Vance, heeft in een speech voor de Republikeinse conventie in Milwaukee de nominatie van zijn partij voor het vicepresidentschap aanvaard. Oud-president Donald Trump had maandag al op zijn sociaal medium Truth Social aangekondigd dat Vance zijn running mate wordt. Als Trump wint in november, wordt Vance (39) vicepresident.

11 uur geleden
NASA stuurt dure robot toch niet naar de maan

HOUSTON (ANP/DPA) - NASA stuurt toch geen rover, een rijdende robot, naar de zuidpool van de maan om er water te zoeken. Dat meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. De kosten van de missie liepen te hoog op.

11 uur geleden
VS-senator Menendez ontkent mediaberichten over zijn opstappen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Democratische senator Bob Menendez ontkent dat hij van plan is af te treden nu hij schuldig bevonden is aan corruptie. Eerder op woensdag had de nieuwszender NBC News gemeld dat Menendez mensen in zijn directe omgeving heeft verteld dat hij zal aftreden als senator vanwege zijn veroordeling.

12 uur geleden
Europese top van EU en buurlanden test ook relatie met Britten

WOODSTOCK (ANP) - Migratie en de hulp aan Oekraïne zijn opnieuw belangrijke thema's op de vierde top van de Europese Politieke Gemeenschap. Maar de vergadering op het Engelse kasteel Blenheim, de geboorteplaats van Winston Churchill, wordt onverwacht ook een test voor een nieuwe relatie tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa na de Brexit van 2020.

12 uur geleden