Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoektocht naar vermiste vrienden bij Liessel dinsdag verder

Zoektocht naar vermiste vrienden bij Liessel dinsdag verder

LIESSEL (ANP) - De zoektocht in een waterplas bij het Brabantse Liessel naar twee sinds 1974 vermiste vrienden is vrijdag afgebroken. Dinsdag wordt het zoeken in de plas De Brink voortgezet, liet de politie vrijdag weten.

De politie zoekt samen met een gespecialiseerd bedrijf al sinds dinsdag in De Brink naar Piet Hölskens (22) en Hans Martens (21), die na een bezoek aan een café in Deurne in maart 1974 spoorloos verdwenen.

De bedoeling was dat vrijdagmiddag het onderzoek zou worden afgerond na het nader bekijken van twee plekken onder water. Tijdens een eerste globale onderzoek in 2018 met een sonarboot vond de politie aanwijzingen dat op twee plaatsen in de bodem onder water metaal lag. Dat zou kunnen zijn van de auto waarin beide vrienden voor het laatst gezien zijn.

Tegenslag

Maar op de eerste zoekplek, 7 meter onder water, werd woensdag slechts een staalkabel gevonden. Op de tweede zoekplek ondervond het bedrijf vrijdag tegenslag omdat het zand op de diepe bodem zich daar lastiger laat wegzuigen, aldus een woordvoerder van de politie. Daarom is het werk vrijdag gestopt. Dinsdagochtend gaat het wegzuigen verder, in de hoop dan wel iets te vinden.

Het zoeken naar de twee mannen lag lange tijd stil. Maar de politie hervatte de zoektocht naar de rode Fiat 850 coupé waarmee Hölskens en Martens in maart 1974 uit Deurne wegreden, nadat de familie in 2017 een recherchebureau in de arm had genomen. Dat stelt dat beide vrienden vermoord en vervolgens met de auto in De Brink gedumpt zijn. Deze aanwijzingen vond de politie zo serieus, dat besloten werd in De Brink naar de auto op zoek te gaan.

De zaak is volgens de politie overigens verjaard. Dit zeer tot verdriet van de nabestaanden die een petitie begonnen om ook verjaring van oude moorden op te heffen. Sinds 2006 kunnen moorden van na 1988 niet meer verjaren, maar die van voor die tijd wel.

Meer uit Binnenland

Fremantle Highway aangekomen bij Damen voor ontmanteling

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagmiddag aangekomen bij Damen Shiprepair in de Botlek, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

40 minuten geleden
Demonstratie voor behoud spoedeisende hulp Heerlens ziekenhuis

HEERLEN (ANP) - Zo'n duizend mensen demonstreren zaterdagmiddag in Heerlen voor het behoud van de spoedeisende hulp (SEH) van het Zuyderland-ziekenhuis in die Limburgse gemeente. Ze lopen van de instelling voor geestelijke gezondheidszorg Mondriaan in Heerlen naar het ziekenhuis.

42 minuten geleden
Klimaatdemonstranten weer op A12

DEN HAAG (ANP) - Klimaatdemonstranten hebben zaterdag opnieuw de A12 in Den Haag betreden, meldt de gemeente Den Haag. Het is de vijftiende dag op rij dat actievoerders van Extinction Rebellion met een wegblokkade eisen dat de overheid stopt met regelingen die de fossiele industrie steunen.

1 uur geleden
Afvalverwerker AVR na brand nog dagenlang onbruikbaar

ROTTERDAM (ANP) - AVR in Rotterdam verwacht dat het verbranden van huisafval voorlopig nog niet kan opstarten na de brand die twee dagen lang bij de afvalverwerker heeft gewoed. "Alles ligt sinds donderdagmorgen stil. We hebben nog geen idee wanneer we weer kunnen opstarten, maar het gaat zeker dagen duren. Mogelijk zelfs langer", laat een woordvoerder van het bedrijf aan het ANP weten.

2 uur geleden
Fremantle Highway komt aan in haven van Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De Fremantle Highway is zaterdagochtend in Rotterdam aangekomen, bijna twee maanden nadat op het vrachtschip brand uitbrak. Het schip vertrok donderdagmiddag uit de Groningse Eemshaven, waar het sinds begin augustus lag.

5 uur geleden
Brand bij afvalverwerker in Rotterdam geblust

ROTTERDAM (ANP) - De brand die sinds donderdagochtend woedde in een loods van afvalverwerker AVR in Rotterdam is uit. Volgens de veiligheidsregio is zaterdag rond 06.30 uur het sein brand meester gegeven. Er zouden geen smeulende brandresten meer zijn aangetroffen.

5 uur geleden
Asielzoekerscentra doen mee aan Nationale Burendag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd asielzoekerscentra in Nederland doen zaterdag mee aan Nationale Burendag. Deze door het Oranjefonds georganiseerde dag is volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND zeer geschikt om te benadrukken dat asielzoekers buren zijn van iedereen in hun omgeving. Vorig jaar kwamen ongeveer 12.000 mensen een kijkje nemen in een asielzoekerscentrum, aldus het COA.

9 uur geleden