Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoektocht naar slachtoffers gecrasht vliegtuigje hervat

Zoektocht naar slachtoffers gecrasht vliegtuigje hervat

ROTTERDAM (ANP) - De zoektocht naar de twee inzittenden en het wrak van het vliegtuigje dat zondag neerstortte in het Calandkanaal in het Rotterdamse havengebied is maandagmorgen hervat. Het scheepvaartverkeer is niet gestremd tijdens de zoektocht, aldus de politie. De Veiligheidsregio Rijnmond had zondagavond laten weten dat de kans dat de inzittenden nog in leven zijn "eigenlijk nihil is".

Het gebied waar het vliegtuigje crashte wordt systematisch afgezocht met een sonarboot. De politie kan daarbij ook gebruikmaken van een onderwaterdrone van de brandweer.

De veiligheidsregio was zondagavond rond 18.50 uur gealarmeerd over de mogelijke crash. Ter plekke zijn brokstukken aangetroffen met daarop het registratienummer van een kleiner soort vliegtuig. Van welk type is nog niet bekend. Wel is bekend dat het toestel eerder op de dag was opgestegen uit Oost-Duitsland en onderweg was naar Frankrijk.

Er zijn op de plaats van het ongeval kledingstukken gevonden.

Meer uit Binnenland

OM onderzoekt of aangifte tegen Booking.com tot rechtszaak leidt

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of het de aangifte tegen Booking.com voor de rechter brengt. Dit meldt een woordvoerster van het Landelijk Parket, dat de aangifte van vier mensenrechtenorganisaties tegen het boekingsplatform heeft ontvangen over het aanbieden van vakantieaccommodaties in door Israël bezette gebieden.

27 minuten geleden
Gezondheidsraad positief over studie extra borstkankerscreening

UTRECHT (ANP) - De Gezondheidsraad is positief over een groot onderzoek dat het UMC Utrecht wil doen naar het uitbreiden van het bevolkingsonderzoek naar borstkanker voor vrouwen met zeer dicht borstklierweefsel. Dat dichte weefsel maakt het moeilijker om borstkanker in een vroeg stadium op te sporen met de gebruikelijke methode, een mammografie. Terwijl juist deze vrouwen een verhoogd risico lopen op de ziekte.

1 uur geleden
Huiszoeking bij medewerker van FVD-Europarlementariër De Graaff

BRUSSEL (ANP) - De Belgische politie heeft een huiszoeking gedaan in het kantoor van een medewerker van FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff. Ook zijn Brusselse woning en zijn kantoor in Straatsburg zijn doorzocht. De politie was op zoek naar bewijs voor beïnvloeding door Rusland en het verspreiden van Russische propaganda via het nieuwsplatform Voice of Europe.

1 uur geleden
Drie vrouwen in beeld in zaak juwelenroof Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft drie nieuwe mensen in beeld die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de juwelenroof op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht van twee jaar geleden. Het gaat om drie vrouwen. Een van hen wordt gelinkt aan de roof zelf en de twee anderen zijn bij de politie op de radar gekomen toen zij een huurauto terugbrachten die als vluchtwagen werd gebruikt.

1 uur geleden
Eis 18 maanden cel voor relschopper die ME met Cobra bekogelde

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Louay B., de man die op 6 december 2022 ME'ers met illegaal vuurwerk bekogelde tijdens rellen na de overwinning van Marokko op het WK. Vijf agenten liepen die avond gehoorschade op. "Geweld tegen de politie is altijd onacceptabel", zei de officier van justitie woensdag in de rechtbank in Amsterdam.

1 uur geleden
Geheime adressen waren soms te zien via Kadaster

DEN HAAG (ANP) - Mensen konden soms de geheime adressen van anderen zien via de systemen van het Kadaster. Tussen augustus 2020 en april 2024 waren de gegevens niet goed afgeschermd. Het Kadaster meldt woensdag dat het gat is gedicht, dat gedupeerden op de hoogte zijn gebracht en dat er melding is gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de toezichthouder voor privacy.

2 uur geleden
Commissie: meer oog voor omgeving nodig bij uitbreiding Defensie

DEN HAAG (ANP) - Defensie moet bij zijn uitbreidingsplannen meer rekening houden met de gevolgen voor milieu en leefomgeving. Het is ook maar de vraag of alle ambities kunnen worden waargemaakt, aangezien de komende decennia ook veel ruimte nodig is voor bijvoorbeeld nieuwe woonwijken, duurzame energie en wateropslag. Dat schrijft de Commissie voor de milieueffectrapportage (mer) in een advies.

4 uur geleden