Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zoekactie naar vermist meisje bij Ameland gaat dinsdag verder

Zoekactie naar vermist meisje bij Ameland gaat dinsdag verder

NES (ANP) - De zoekactie naar het vermiste Duitse meisje voor de kust van Ameland is maandagavond gestaakt. Dinsdagochtend wordt bij daglicht verder gezocht, meldt de politie.

Het meisje wordt sinds zaterdagavond 22.30 uur vermist. Haar vader sloeg alarm nadat hij met twee dochters in zee van de zonsondergang had genoten. Ze waren afgedreven door de sterke stroming, waarna de vader de 14-jarige niet meer zag. Hulpdiensten hebben zondag de hoop opgegeven het meisje nog levend terug te vinden en richten zich nu op het zoeken naar het lichaam.

Bij de actie maandag kregen de reddingsdiensten hulp van ongeveer twintig kotters die systematisch op zee zochten. Ook de marine zocht mee, aldus de politie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Jehova's verliezen rechtszaak over misbruikrapport ook in beroep

ARNHEM (ANP) - De Jehova's Getuigen Gemeenschap heeft ook in hoger beroep een rechtszaak over de publicatie van een rapport over seksueel misbruik verloren. Volgens het gerechtshof in Arnhem hebben de Jehova's geen zogeheten 'spoedeisend belang' bij hun eis tot verwijdering van het rapport van twee websites en het plaatsen van rectificaties.

54 minuten geleden
'Reisorganisaties schimmig over ontbreken garantie pakketreizen'

DEN HAAG (ANP) - Pakketreizen die na 16 maart zijn geboekt, vallen niet onder de voucherregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Als een reisorganisatie zo’n reis annuleert, vouchers uitgeeft en vervolgens failliet gaat, zijn de vouchers niet gedekt door de SGR. Consumenten staan dan met lege handen. Dat maakte de Consumentenbond bekend, die de voorwaarden heeft onderzocht.

1 uur geleden
Netbeheerder: sluit zonneparken aan op 75 procent capaciteit

ARNHEM (ANP) - Het is veel te duur om zonneparken op het elektriciteitsnet aan te sluiten op basis van hun piekvermogen, vindt netbeheerder Liander. De grootste netbeheerder van het land pleit ervoor de regelgeving te veranderen. Wat Liander betreft moeten parken met zonnepanelen voortaan een aansluiting krijgen die niet 100 procent, maar 75 procent van de maximale stroomopbrengst kan transporteren.

1 uur geleden
Boete voor overtreden mondkapjesplicht in Amsterdam is 95 euro

AMSTERDAM (ANP) - Wie vanaf woensdag in bepaalde delen van Amsterdam geen mondkapje draagt, riskeert een boete van 95 euro. De verplichting voor het dragen van een mondkapje voor iedereen van dertien jaar en ouder geldt op vijf drukke plekken in de binnenstad, zoals de Wallen, de Kalverstraat en de Albert Cuypstraat.

2 uur geleden
Viruswaanzin verandert naam in Viruswaarheid

ROTTERDAM (ANP) - Viruswaanzin hanteert voortaan de naam Viruswaarheid, zo kondigt de actiegroep in haar nieuwsbrief aan. "Wij gaan vol liefde voor de waarheid", luidt de motivatie. Ook de naam van de website van de actiegroep is inmiddels aangepast, als onderdeel van een "nieuwe fase".

2 uur geleden
Agenten niet vervolgd voor vermeend racistische chats WhatsApp

ROTTERDAM (ANP) - Vijf agenten uit Rotterdam worden niet vervolgd voor vermeend racistische berichten die ze aan elkaar hadden gestuurd op WhatsApp. De chats zijn "zeker laakbaar en niet passend", maar het Openbaar Ministerie concludeert dat de berichten niet strafbaar zijn, omdat de agenten niet in het openbaar spraken, maar in een besloten groep.

2 uur geleden
Sigrid Kaag en Ton Visser kandidaat-lijsttrekker D66

DEN HAAG (ANP) - Sigrid Kaag en Ton Visser zijn de officiële kandidaten voor de lijsttrekkersverkiezing van D66. Dat maakte de partij dinsdag bekend.

4 uur geleden